کد خبر : ۱۶۷۵۲
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱

دعا جورکننده زندگی،نه اسباب تنبلی!

دعا جور کننده روال عادی است. وقتی شما از خدا می‌خواهید حادثه‌ای اتفاق بیفتد که به آن نیاز دارید، در کنار دعا باید نیرویتان را هم به کار ببندید.
عقیق: شروط مرتبط با دعاکننده در گفتاری از رهبر انقلاب برگرفته از کتاب "دعا" مرور می شود:

دعا چیز عجیبی است. لذا در طول تاریخ، صدور اول اسلام همه جا دعا هست. پیغمبر(ص) در جنگ بدر هم دعا کردند. در جنگ احد هم دعا کردند؛ یعنی دعا پیروزی و شکست نمی شناسد. دعا یعنی ارتباط و اتکال با خدا، آن وقتی هم که انسان در اوج قدرت و پیروزی است باز هم محتاج دعا است؛ باید با خدا حرف بزند، باید از خدا بخواهد. قرآن به پیامبر(ص) ما دستور داده است که "اذا جاء نصرالله و الفتح" وقتی یاری خدا و پیروزی نصیب شد" و اذا رایت الناس یدخلون فی دین الله افواجا" و دیدی که مردم فوج فوج به اسلام وارد می شوند، تازه" فسبح بحمد ربک و استغفره" تازه اول انابه تو است، اول عرض نیاز تو به درگاه قادر متعال است. ملت ما از وقتی پیروزی را به دست آورد آستانه دعا را رها نکرد. ببینید امروز در جامعه ما چقدر دعا و توجه به خدا زیاد است؛ راز پیروزی ما هم همین ها است.

 اضطرار و سختی

ببینید انسان در آن حال که فرضا فرزند یا عزیزی از عزیزانش دچار بیماری است و در خانه خدا رفته و حال دعا پیدا کرده است چگونه از خدا طلب می کند؟
انبیای الهی در مواقع سختی دعا می کردند و از خدای متعال کمک می خواستند:" فدعا ربه انّی مغلوب فانتصر"(1) که از قول حضرت نوح(ع) نقل شده است. یا از قول موسی(ع) نقل شده است:" فدعا ربه أنّ هولاء قوم مجرمون"(2) موسی به خدا شکایت کرد و به او پناه برد.

دعا موجب نشود کسی تنبلی کند. دعا موجب نشود که کسی از دانش و علم و ابزار مادی و علت و معلول طبیعی دست بشوید؛ نه. دعا رقیب آنها نیست، بلکه در طول آنها است. دعا جورآورنده آنها است.

بعضی مواقع خدای متعال معجزه هم نشان می دهد که آن بحث دیگری است. معجزه در موارد استثنایی رخ می دهد و در غیر موارد استثنایی دعا جور کننده روال عادی است. وقتی شما از خدا می خواهید حادثه ای اتفاق بیفتد که به آن نیاز دارید، در کنار دعا باید نیرویتان را هم به کار ببندید. مثلا اگر احساس تنبلی به شما دست می دهد و دعا می کنید که خدای متعال این احساس را از شما بگیرد، در کنار دعا باید اراده و همت نیز به خرج دهید. یعنی در اینجا هم باز وسیله مادی و وسیله طبیعی دیگری است که همان همت کردن است. باید همت و اراده کنید. هیچ کس خیال نکند اگر در خانه بنشینیم و به تلاش و اقدام نپردازیم حتی اراده هم نکنیم و فقط به دعا مشغول باشیم خدا حاجتمان را برآورده می کند؛ نه. چنین چیزی امکان ندارد.


پی نوشت ها:

1_(سوره قمر، آیه 10)
2_(سوره دخان، آیه 22)
منبع:شبستان

ارسال نظر
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
صادق
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۴
0
0
نازم به بصیرت آقا
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین