۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۴۱ : ۰۲
عقیق: احمد تورگوت نویسنده اهل سنت از کشور ترکیه و یکی از عاشقان امام حسین (ع) به تشریح دیدگاه خود درباره کربلا، عاشورا و امام حسین (ع) و انگیزه نگارش کتب سه گانه «شهید عشق»، «سفیر عشق» و «سجده عشق» درباره این فاجعه مصیبت بار پرداخت.
انسان بودن برای درک کربلا و امام حسین (ع) کافی است
تورگوت درباره انگیزه نگارش این کتب و دلیل علاقه به ماجرای کربلا و شهادت امام حسین (ع) اظهار داشت: اهل بیت (ع) ارزش مشترک همه انسان هاست. کربلا جایی است که مظلوم و ظالم از یکدیگر تفکیک شد، یعنی کربلا مکانی است که سیاه به طور مطلق سیاه و سفید به طور مطلق سفید است. هر انسانی که دارای وجدان است، باید نسبت به ماجرای کربلا حساس باشد. کربلا فارغ از دین و مذهب است. ماجرای کربلا از منظر مظلومیت هم فارغ از این مسائل است. برای درک کربلا انسان بودن کافی است.
هر چه بیشتر نوشتم، کربلا را بیشتر درک کردم
تورگوت در ادامه چنین بیان کرد: به عنوان یک نویسنده خواستم تا همین احساسات و دیدگاهم را با دیگر انسان ها قسمت کنم. در این زمینه تاکنون رمانی که در آن حضرت امام حسین (ع) و یا حضرت زینب (ع) نقش اصلی را در آن ایفا کرده باشند نوشته نشده بود، حتی نظریه آن هم مطرح نشده بود، نه به فارسی و نه به عربی. شاید وقت این کار رسیده بود و قسمت من شد. البته هر چه بیشتر نوشتم سنگینی بار این مسئولیت را بیشتر احساس کردم. هر چه بیشتر نوشتم، بیشتر درک کردم و یاد گرفتم و در نهایت سه رمان نوشته شد: «شهید عشق»، «سفیر عشق» و «سجده عشق».
استقبال فوق العاده از کتب سه گانه کربلا و عاشورا
تورگوت درباره استقبال از این کتابها تصریح کرد: اولین کتابم شهید عشق به زبان ترکی استانبولی نوشته شد و به زبان های ترکی آذری و فارسی ترجمه شد. کتاب به زبان ترکی استانبولی در 140 هزار نسخه چاپ و به فروش رفت و به زبان ترکی آذری هم در 10 هزار نسخه به چاپ رسید.
سفیر عشق، ماجرای یک ماه بعد واقعه عاشوراست
نویسنده کتب سه گانه در ادامه افزود: در کتاب شهید عشق درباره شهدای کربلا بحث شده بود. اما درباره شاهدان فاجعه کربلا که آن را به ما منتقل کردند، این امر را در کتاب سفیر عشق کار کردیم. و سرور شاهدان کربلا حضرت زینب (ع) بود. در این کتاب از زبان آن حضرت شرح مقاومت و هدایت جگرگوشه های حضرت فاطمه زهرا (ع) را بیان کردیم. این کتاب ماجرای یک ماه بعد واقعه عاشوراست. حضرت زینب (ع) سفیر عشق در روند کربلا تا شام است.
سجده عشق، آیینه مسجد نبوی (ص) است
احمد تورگوت درباره آخرین کتاب سه گانه یعنی سجده عشق که اخیرا در نمایشگاه بین المللی کتاب استانبول معرفی و با اقبال زیادی روبرو شد نیز اظهار داشت: سجده عشق در واقع پاراگراف ورودی شهید عشق بود. ما ابتدا با تصویر مسجد نبوی (ص) روبرو می شویم و در اینجا با این منظره روبرو می شویم: نمازگزار در حین اقامه نماز ابتدا در وضعیت ایستاده مانند حرف «الف» است و سپس در حالت رکوع مانند حرف «دال» خمیده و در حالت سجده نیز مانند حرف «میم» بر خاکی که از آن برآمده افتاده است. این حروف واژه «آدم» را تشکیل می دهد. و در اینجا شهید عشق معرف حرف «الف»، یعنی قیام است. سفیر عشق هم روند رکوع را بیان می کند و در آخر هم سجده عشق از زبان امام سجاد (ع) حالت سجده را بیان می کند که ما آن را در تاریخ با اربعین حسینی (ع) می شناسیم. در اینجا کربلا را قرب اعلی تفسیر می کنیم.
وی افزود: این کتاب در چاپ اول در تیراژ 100 هزار منتشر شده است. در ماه محرم در حالی که انسان ها بار دیگر اهل بیت (ع) را یاد می کنند، خواندن این کتاب های رمان درباره کربلا و عاشورا زیباست.
منبع:فارس