پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۱۶:۰۰

۱۴۰۴/۰۲/۲۵
شیخ حسین انصاریان:

ابلاغ معارف اهل‌بیت (ع) بر اهل علم واجب عینی است

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه امروز بر هر کسی که به‌اندازه‌ای به فرهنگ اهل‌بیت (ع) و قرآن آگاهی دارد و هنر انتقال و بیان آن را نیز دارد واجب عینی است که منبر برود و این علم را به دیگران منتقل کند، گفت: یکی از مفیدترین کارهای شیعه همین منبر است و از بعد غیبت صغری تا الان ملت را در مسیر اهل‌بیت حفظ کرده است.
کد خبر : ۱۳۳۲۶۲

عقیق:  حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان در محفل معارفی شب گذشته حرم مطهر بانوی کرامت برترین، بالاترین و سودمندترین علم را علم به پروردگار عالم دانست و اظهار داشت: این علم نیاز به معلم دارد و اگر انسان بدون معلم وارد عرصه توحید و خداشناسی شود گمراه می‌شود.

وی با بیان اینکه حدود ۶ بار خداوند در قران مجید پیامبر اسلام را معلم کتاب و حکمت معرفی کرده است، گفت: کتاب یعنی قرآن و حکمت یعنی سنت و دانش استواری که تا روز قیامت در آن تغییری پدید نمی‌آید.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه این گونه نیست که عرب‌زبان‌ها توانمند در فهم معارف قرآن کریم باشند، افزود: عرب بودن زبان مادری، انسان را در فهم قرآن کمک نمی‌کند. جابر بن عبدالله انصاری که نسل‌اندرنسل عرب بود خدمت پیامبر (ص) رسید و از ایشان معنی آیه «اطیعوا الله واطیعوا الرسول واولی الامر منکم» را پرسید و این نشان می‌دهد که انسان نباید بدون معلم، قرآن را از پیش خود تفسیر کند.

وی ادامه داد: جابر گفت من معنی وجوب اطاعت از خدا را می‌فهمم زیرا خدا حکیم و علیم و خالق و رزاق است و همه کاره و مالک ماست و عقل می‌گوید مملوک باید از مالک اطاعت کند؛ معنی اطاعت از پیامبر (ص) را هم می‌فهمم زیرا عقل پیامبر عقل کل، علمش فوق همه انسان‌ها، ایمانش شهودی، عملش خالص‌ترین و مهربانی او جهانی است.

استاد انصاریان با بیان اینکه جابر گفت من معنی اولوالامر منکم را متوجه نمی‌شوم، افزود: پیامبر (ص) بنابر نقل عالم اهل سنت به جابر فرمود اولی الامر علی بن ابیطالب (ع) است و سپس تمام ۱۲ امام را با ذکر نام بیان فرمودند که این ها اولی الامر هستند و با توجه به عطف اولی الامر به رسول، اهل بیت (ع) اتصال علمی، معنوی، ایمانی، اخلاقی و عملی با پیامبر دارند.

وی با بیان اینکه اگر ما عرب زبان باشیم و یا ۳۰ سال زبان عربی بخوانیم بدون معلم واقعی قرآن نمی‌توانیم معنی آیه «ید الله فوق ایدیهم» را بفهمیم، گفت: خداوند جسم ندارد که بخواهد دست داشته باشد و همه علمای غیر شیعه دچار اشتباه شده اند و در کتاب‌های خود نوشته اند خدا دست، پا، چشم، گوش و شکم دارد و برای اینکه صدای مناجات کنندگان را بشنود صندلی خود را به آسمان اول می‌آورد تابه زمین نزدیک باشد و صدای بندگان خود را بشنود؛ این اشتباه به خاطر این است که به‌جای اینکه سراغ معلم واقعی قران بروند به سراغ افراد دیگری رفتند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: معلم واقعی قران به ما یاد می‌دهد که «ید» کنایه از قدرت است و چون بیشتر افعال انسان با دست انجام می‌شود «ید» کنایه از قدرت است و «ید الله فوق ایدیهم» یعنی قدرت خدا فوق همه قدرت‌ها است.

وی با اشاره به حدیث سلسله الذهب از امام رضا علیه السلام که فرمودند «کلمه لا اله الا الله حصنی و من دخل حصنی امن من عذابی» گفت: یکی از معانی «کلمه» قدرت است و امام فرمودند قدرت پروردگار مانند یک دژ و قلعه محکم است و هر کس وارد این دژ شود از عذاب پروردگار در امان است و در ادامه فرمودند «بشروطها وانا من شروطها» یعنی توحید نیاز به راهنما دارد و من راهنمای این راه هستم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین انصاریان با بیان اینکه وظیفه روحانیون شیعه این است که راهنمایی‌ها چهارده معصوم را یاد می‌گیرند و به مردم ابلاغ کنند و در ابلاغ معارف اهل بیت (ع) بخل نورزند و سکوت نکنند، افزود: عالمی که به علمش بخل بورزد و روزگاری که امت نیاز به علم و معارف اهل بیت داشتند محکوم به دوزخ است و طبق روایت در روز قیامت بوی بد بدن چنین عالمی همه اهل دوزخ را ناراحت می‌کند و از خدا می‌خواهند که این بو را از جهنم ببرد.

وی با بیان اینکه امروز بر هر کسی که به‌اندازه‌ای به فرهنگ اهل‌بیت (ع) و قرآن آگاهی دارد و هنر انتقال و بیان این علم و آگاهی را دارد واجب عینی است که منبر برود و این علم را به دیگران منتقل کند، گفت: یکی از مفیدترین کارهای شیعه همین منبر است و از بعد غیبت صغری تا الان منبر ملت را در مسیر اهل بیت حفظ کرده است.

وی با بیان اینکه امیرالمؤمنین (ع) منبر را واجب می‌دانستند و نهج البلاغه منبرهای ایشان است، گفت: علمای بزرگ ما اهل منبر بودند و حتی اگر شده در منزل برای اهل خانه خود منبر می‌رفتند بنابراین نباید از برکات منبر غفلت شود.


گزارش خطا

ارسال نظر
  • پربازدیدها
  • تازه ها