پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۱۹:۱۹

۱۴۰۴/۰۲/۰۷

رمز ماندگاری حاج علی آهی در میان مداحان

اولین رویداد علمدار ستایشگری برای پاسداشت مقام پیرغلام متعهد مرحوم میرزا علی آهی برگزار شد.
کد خبر : ۱۳۳۰۶۷

عقیق:  اولین رویداد علمدار ستایشگری با هدف پاسداشت مقام پیرغلام متعهد مرحوم میرزا علی آهی عصر امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت‌ماه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه) برگزار شد.

توفیق بزرگداشت مقام تعهد و خدمت مرحوم آهی را داریم

حجت‌الاسلام مهدی خداجویان مدیرعامل بنیاد دعبل خزاعی در ابتدای این مراسم اظهارداشت: دقت مرحوم آهی برای تعهد به خدمت و تعهد او به نگاه‌داشتن فضای گفتمانی، ادبیاتی و محتوایی جریان ستایشگری مشهود بود.

وی افزود: توفیق داریم نام بلند مرحوم آهی را در مقام تعهد و خدمت پاس بداریم. سلسله رویدادهای علمدار ستایشگری، جشنواره و جایزه نیست بلکه برای نشان دادن قله‌های عرصه خدمت و جریان ستایشگری است.

در ادامه این مراسم گروه سرود ابناءالحسن علیه‌السلام به اجرای سرودی پرداختند.به مناسبت درگذشت پیرغلام اهل بیت مرحوم اکبر بازوبند با پخش کلیپی، یاد او گرامی داشته شد و فاتحه‌ای نثارش شد.

رمز ماندگاری حاج علی آهی در میان مداحان

۲ ویژگی خاص مرحوم علی آهی

حجت‌الاسلام رضا عزت‌زمانی معاون فرهنگی بنیاد دعبل خزاعی در این مراسم اظهارداشت: مرحوم آهی پایه‌گذار یک‌حرکت موثر و پرخیر و برکت به نام بنیاد دعبل خزاعی شد. او ۲ ویژگی بارز داشت.‌ یکی تعمیق علمی و معرفتی دستگاه سیدالشهداء که به واسطه تلمذ او محضر اساتید متخلق و فقیه حاصل شد. 

وی افزود: دیگر ویژگی او، حضور در عرصه خدمت مانند ساخت و تعمیر حسینیه و کتابخانه‌ها و نهادهایی مانند بنیاد دعبل خزاعی است. آرزوی ما در بنیاد دعبل، فراتر از این خدمات محدود فعلی است.

عزت‌زمانی گفت: بنیاد دعبل باید در عرصه پرورش نسل جدید مداحی وارد شود و از همه شما بزرگان و پیرغلامان خواستاریم تا برای برنامه‌ریزی این امر کمک کنند.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: به دنبال توسعه فرایند آموزش مداحی در استان‌های مختلف هستیم تا همچون گذشته جلسات آموزشی فعال شود.
 
وی گفت: هم‌اکنون بیش از ۱۰۰ خدمت توسط بنیاد دعبل خزاعی به جامعه مداح ارائه می‌شود. عزت‌زمانی با اشاره به اینکه بسیاری از جامعه مداح و هیأتی در ماه رمضان در طرح زندگی با آیه‌ها فعال بودند گفت: قدردان این تلاش‌ها هستیم. امسال ۱۰ میلیون نفر در این طرح شرکت کردند.
 
 رهبر انقلاب بعد از استماع گزارش این طرح فرمودند که وکالت دارید به همه فعالان این عرصه از قول من خسته نباشید بگویید و قدردانی کنید. این طرح نباید رها شود و باید در اجتماع هیأت‌ها، حقیقت اتصال قرآن و عترت گسترش یابد.در بخش دیگر این مراسم اسماعیل شبرنگ شعرخوانی کرد.
 
کاش جوان‌ها از تجربیات آهی استفاده کنند
 
محمدرضا سنگری، یدالله بهتاش، حسین رفیعا و قاسم رفیعی از نزدیکان و همراهان مرحوم آهی در بخش بعدی این مراسم از مرام او گفتند. سنگری گفت: کاش جوان‌ها در این مراسم حضور داشتند و از تجربیات آهی استفاده می‌کردند.
 
وی افزود: مرحوم آهی مقاتل را به خوبی خوانده بود.‌یک مرتبه کتاب خود را قبل از چاپ به من داد تا مطالعه کنم. من وقت گذاشتم و حدود ۱۸ صفحه مطلب دربارت آن نوشتم و اینقدر تواضع داشت که فرمود این کتاب را چاپ نمی‌کنم و نیاز دارم که عقاید خود را بازنگری کنم.
 
رمز ماندگاری حاج علی آهی در میان مداحان
 
آهی چگونه ماندگار شد؟
 
یدالله بهتاش پیرغلام اهل بیت گفت: براساس روایت از پیامبر(ص) دین‌داری، تواضع، حسن خلق و خیر داشتن برای دیگران عامل ماندگاری افراد می‌شود. امروز فکر می‌کردم چرا آهی ماندگار شد و دلیل برخورداری از همین ویژگی‌هاست.وی گفت: مرحوم آهی گاهی با تندی با افراد برخورد می‌کرد اما آخر سخن یک پدرجان می‌گفت و دل فرد بدست می‌آورد.
 
بهتاش گفت: بزرگ قوم کسی است که خدمت‌رسانی بیشتری دارد. مرحوم آهی خدمتگزار بود.
 
مرحوم علی آهی عقیدتی مداحان بود
 
قاسم رفیعی از نزدیکان مرحوم آهی گفت: مرحوم آهی باقیات الصالحات برای خود گذاشت و با مکاتبه با رهبر انقلاب، نطفه نهادسازی در عرصه مداحی را گذاشت.
 
وی تصریح کرد: برکت آقای آهی نامه‌ به مقام معظم رهبری بود و بنیاد دعبل شکل گرفت، این سفره‌ای بود که برای محتوا پهن شد. ما نیازمند چهارچوب در حوزه ستایشگری هستیم که اگر نباشد دچار غلو یا تخفیف می‌شویم. در بنیاد دعبل خزاعی بحث شعر به عنوان محتوا مداحی، بحث مرجعیت مداحی براس سنجش تلاش مداحان و عقیدتی مدح و مداحی، دنبال داشت که امروز جای این فعالیت‌ها خالی است.
 
رفیعی گفت: باید اندوخته گذشته در بنیاد دعبل خزاعی استخراج شود و افق و مسیر اعلای مداحی که مدنظر رهبر انقلاب است با محوریت بنیاد شکل گیرد.سنگری در این بخش گفت: مرحوم آهی مجاهد مبین بود و با جامعیت خود در این حوزه تلاش می‌کرد. او مطالعات دقیق با موضوع کربلا و مقاتل داشت.
 
حسین رفیعی از نزدیکان مرحوم آهی گفت: از ویژگی‌های این مرحوم می‌توان به شخصیت خانوادگی، تحصیلات، اساتید، فعالیت‌های سیاسی، فعالیت‌های فرهنگی، جایگاه ایشان در سخنوری و مداحی، تاسیس چند مسجد، کتابخانه، حسینیه و خیریه، تاسیس بنیاد دعبل، تاسیس خانه مداحان، حضور موثر و فعال در برگزاری ۵ یاداوره ستایشگران عشق ولایت در تهران، قم و مشهد، اختصاص قطعه‌ای در بهشت زهرا برای تدفین مداحان، پرورش شاگرد و تألیفات اشاره کرد.
 
وی گفت: در زندگی‌ مرحوم آهی، مجالست با عالمان ربانی موج می‌زد. در پایان این مراسم از یادنامه مرحوم علی آهی رونمایی شد. بناست دومین رویداد علمدار ستایشگری براس تجلیل از مرحوم نادعلی کربلایی برگزار شود.
 
 

گزارش خطا

ارسال نظر
  • پربازدیدها
  • تازه ها