۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۱۵ : ۱۴
عقیق: حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی کارشناس مذهبی به مناسبت ایام دهه اول ماه محرم در مهدیه خمینی شهر با موضوع خانواده حسینی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: شرکت در مجالس حسینی قلب انسان را زنده میکند. امام رضا (ع) فرمودند کسی در جلسهای بنشیند که در آن از ما یاد شود قلبش نمی میرد و شاداب میماند؛ چنین قلبی در روز محشر زنده وارد عرصه قیامت میشود.
وی افزود: روزی فضیل به حضرت امام صادق (ع) وارد شد و حضرت فرمود گرد هم جمع میشوید از ما سخن میگوئید؟ فضیل گفت بله، حضرت فرمودند ما این نوع مجالس را دوست داریم. سیره اهل بیت (ع) این بود که از اول محرم برای امام حسین (ع) عزاداری میکردند؛ بنابراین نشستن در این مجالس احیا و تجلیل سیره اهل بیت (ع) است.
رفیعی با بیان اینکه سه خانواده در کربلا بودند گفت: ابتدا خانواده بنی هاشم است و دیگر اصحاب هستند که به همراه خانواده در کربلا حضور داشتند و در نهایت خانواده اشقیای کربلا هستند. ۹ تن از شهدا مادرانشان در کربلا حاضر بودند مانند قاسم بن الحسن، حضرت علی اصغر و …؛ یکی از نویسندگان غربی به نام گاردنر ۲۰ سال پیش کتابی نوشت که سال ۸۵ در ایران ترجمه شد نام آن جنگ علیه خانواده است. در این کتاب نوشت ما یک خانواده سنتی داشتیم که در آن عشق و علاقه بود، پدر و فرزند در کانون این خانواده به هم علاقه داشتند، بچهها مشروع بودند اما کم کم در غرب علیه خانواده جنگ رخ داد و جامعه به سمت ازدواج سفید، همجنس گرایی و جایگزینی حیوان به جای فرزند، فمنیست و… حرکت کرد در این جامعه خانواده و سنت کم کم از بین رفت برای همین امروز در غرب تعداد ازدواجهای مشروع، فرزندان مشروع و خانوادههای مستمر بسیار اندک است.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: همانهایی که خانواده را در غرب نابود کردند امروز سراغ کشورهای اسلامی آمده اند و سند ۲۰۳۰ و … را به این کشورها تحمیل کردند و متأسفانه تا حدودی هم در رسیدن به اهداف خویش موفق شدند. امروز آمار طلاق ایران از ۵ درصد به ۳۰ درصد رسیده و فرزند آوری از ۳ درصد به ۱ درصد رسیده است. رهبر معظم انقلاب زمانی که سبک زندگی را مطرح کردند قریب به ۳۰ سوال بیان و به صورت مفصل آنها را توضیح داد. همواره ایشان در این سالها پیگیری ازدواج، کاهش طلاق، فرزند آوری و… را تذکر دادند.
وی با بیان اینکه بخش عمده نقش کربلا در دست خانواده بنی هاشم و اصحاب است عنوان کرد: ارتباطی که امام با خانواده دارند بسیار باید مورد توجه قرار گیرد. خانواده در چه ویژگیهایی دارد؟ قرآن میفرماید خانواده کاهش دهنده آلام و ناراحتی است و باعث آرامش میشود، خانواده مرکز مودت و رحمت است. مراد از مودت و رحمت این است که مودت برای شرایط عادی است اما رحمت برای زمانی است که شخصی از اعضای خانواده گرفتار میشود و نیاز به شفقت دارد همچنین خانواده نور چشم، پوشش، زینت و … است. در بهشت خانواده وجود دارد.
رفیعی افزود: زمانی که والدین وارد بهشت میشوند دوست دارند که فرزندانشان هم نزد آنان باشد در حالی که آن فرزندان همانند آنان مؤمن نبوده اند و قرآن در این زمینه میفرمایند وقتی والدین این درخواست را میکنند پروردگار دستور میدهد تا فرشتگان این درخواست را اجابت کنند. آیه دیگری نیز هست که میگوید زمانی که بهشتیان نزد هم مینشینند و با هم صحبت میکنند یک سوالی که از یکدیگر میکنند این است که در دنیا چه میکردید و آنها میگویند ما در دنیا مراقب خانوادههایمان بودیم. قرآن دستور داده انسان مراقب خود و خانواده اش باشد. کربلا یک جنگ نیست بلکه حماسه است که باید عناصر مختلفی در آن باشد تا به نتیجه برسد برای همین خانوادهها نیز در این حماسه حضور داشتند.