عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۳۰۲۱۵
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
براساس آمار وزارت بهداشت غزه روزی ۱۸۰ نوزاد در غزه چشم به جهان می‌گشایند که در نوع خود یک آمار جالب به شمار می‌رود، اما متاسفانه امکانات لازم برای زایمان و رشد این کودکان بسیار کم است، اما چه خوب است که در آستانه عید غدیر و با حضور در مهمونی ده کیلومتری غدیر در پویش نذر «اسباب‌بازی» شرکت و عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌هایمان را به کودکان غزه هدیه بدهیم.

عقیق: صندوق کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف)، سازمان امداد و کار سازمان ملل هشدار داد که زنان، کودکان و نوزادان در غزه به طور نامتناسبی بار تشدید خصومت‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را به دوش می‌کشند، هم به عنوان قربانی و هم به دلیل کاهش دسترسی به خدمات بهداشتی.

بر اساس آخرین داده های وزارت بهداشت غزه (نوامبر ۲۰۲۳) ۲۳۲۶ زن و ۳۷۶۰ کودک در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند که ۶۷ درصد از کل تلفات را تشکیل می‌دهد و هزاران نفر دیگر نیز مجروح شده‌اند. این بدان معناست که روزانه ۴۲۰ کودک کشته یا زخمی می‌شوند که برخی از آنها فقط چند ماه دارند.

بمباران‌ها، تأسیسات بهداشتی آسیب‌دیده یا ناکارآمد، فروپاشی منابع آب و برق و همچنین دسترسی محدود به غذا و دارو، خدمات بهداشتی مادران، نوزادان و کودکان را به شدت مختل کرده است. تخمین زده می شود که ۵۰ هزار زن باردار در غزه زندگی می‌کنند که روزانه بیش از ۱۸۰ نفر آنها زایمان می‌کنند. ۱۵ درصد از آنها احتمالاً حاملگی یا عوارض مربوط به زایمان را تجربه می‌کنند و به مراقبت‌های پزشکی اضافی نیاز دارند.

این زنان نمی‌توانند به خدمات اورژانسی مامایی که برای زایمان ایمن و مراقبت از نوزاد خود نیاز دارند دسترسی داشته باشند. با بسته شدن ۱۴ بیمارستان و ۴۵ مرکز مراقبت‌های بهداشتی اولیه، برخی از زنان مجبور به زایمان در پناهگاه‌ها، در خانه‌های خود، در خیابان‌ها در میان آوار یا در مراکز مراقبت بهداشتی غرق شده هستند، جایی که وضعیت بهداشت وخیم است و خطر عفونت و عوارض پزشکی وجود دارد. مراکز بهداشتی نیز در معرض آتش سوزی قرار گرفته‌اند.

انتظار می رود با توجه به عدم دسترسی به مراقبت های کافی، مرگ و میر مادران افزایش یابد. تلفات روانی جنگ پیامدهای مستقیم و گاهی مرگبار بر سلامت باروری دارد، از جمله افزایش سقط جنین ناشی از استرس، مرده‌زایی و زایمان زودرس.

زندگی نوزادان نیز به تارمویی وابسته است و اگر سوخت بیمارستان‌ها تمام شود، زندگی حدود ۱۳۰ نوزاد نارس که به خدمات مراقبت‌های ویژه نوزادان و مراقبت‌های ویژه وابسته هستند، به خطر می‌افتد، زیرا دستگاه‌های جوجه‌کشی و سایر تجهیزات پزشکی دیگر کار نمی‌کنند.

اکنون بیش از نیمی از جمعیت غزه در شرایط وخیم و با کمبود آب و غذا در تاسیسات آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی پناه گرفته‌اند که باعث گرسنگی و سوء تغذیه، کم آبی و گسترش بیماری‌های ناشی از آب می‌شود. براساس ارزیابی‌های اولیه ۴۶۰۰ زن باردار آواره و حدود ۳۸۰ نوزاد تازه متولد شده در این مراکز به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند. در حال حاضر بیش از ۲۲۵۰۰ مورد عفونت حاد تنفسی همراه با ۱۲۰۰۰ مورد اسهال گزارش شده است که به ویژه با توجه به نرخ بالای سوء تغذیه نگران کننده است.

آژانس‌های سازمان ملل داروها و تجهیزات نجات بخش از جمله لوازم مورد نیاز نوزادان و مراقبت‌های بهداشت باروری را به غزه ارسال کرده‌اند، اما برای برآوردن نیازهای غیرنظامیان، از جمله زنان باردار، کودکان و نوزادان، چیزهای بیشتری مورد نیاز است. آژانس‌های بشردوستانه برای آوردن دارو، غذا، آب و سوخت بیشتر به غزه نیاز فوری به دسترسی پایدار و ایمن دارند.
آن چرا ما در این گزارش برای شما روایت کردیم واقعیت تلخی است که مادران و کودکان غزه این روزها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اما یک سوال وجود دارد و آن هم این است که در میان این حجم آتش و بمباران چرا همچنان نرخ زاد و ولد در غزه با کاهش روبه‌رو نشده است؟، جواب آن واضح است؛ امید داشتن به روزهای خوب.

در میان این وضعیت کودکان غزه همچنان در کنار هم روزها را صبح می‌کنند، با هم بازی می‌کنند و همانطور که از کشته شدن دوستان‌شان ناراحت می‌شوند از به دنیا آمدن نوزادهای جدید غزه خوشحال می‌شوند. درست است که خیلی دیگر اسباب‌بازی و عروسک ندارند اما با همان تکه‌های سنگ‌های آوار جنگ بازی می‌کنند.

با نذر «اسباب‌بازی» در روز غدیر دل کودکان غزه را شاد کنیم

با اسباب‌بازی‌هایمان دل‌خوشی کودکان غزه باشیم

امسال مهمونی ده کیلومتری غدیر تصمیم گرفته پویش «نذر اسباب‌بازی» خود را به کودکان غزه اختصاص دهد. به همین خاطر کشتی در میدان امام حسین(ع) تعبیه شده است تا خانواده‌های ایرانی که دوست دارند اسباب‌بازی‌هایی را به کودکان غزه هدیه دهند بتوانند هدایا خود را به داخل این کشتی بیاندازند.

ساسان زارع سخنگوی ستاد مردمی مهمونی ده کیلومتری غدیر در این خصوص به ایسنا گفت: برای ما واضح و روشن است که هیچ کمکی امکان ارسال به غزه را ندارد و در این شرایط سخت کمک‌های پزشکی برای مردم غزه اولویت دارد اما ما سعی کردیم کشتی را به صورت نمادین بسازیم تا خانواده‌های ایرانی در حمایت از کودکان غزه اسباب‌بازی‌های خود را نذر کنند.

وی افزود: تلاش ما براین است که این کشتی را به سمت غزه رهسپار کنیم حتی اگر قرار باشد به مقصد نرسد، اما در تلاشیم ماجرای این کشتی را به گوش کودکان غزه برسانیم تا بدانند که مردم ایران همیشه به فکر آنها هستند، همچنین حس خوب این عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌ها را به کودکان غزه هدیه کنیم.

در مجموع سال گذشته ۱۰۰ هزار اسباب‌بازی هدیه شد که در روز شهادت حضرت رقیه(س) میان کودکان نیازمند به خصوص کودکان مبتلا به بیماری و سرطان توزیع شد.

امسال هم کودکان می‌توانند اسباب‌بازی‌های خود را در روز عید غدیر به محل میدان امام حسین (ع) آورده و تحویل دهند. همچنین برای مشارکت در این پویش هم می‌توانند عدد ۱۱۰ را به شماره ۱۰۰۰۱۲۱۱۱۰ ارسال کنند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین