۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۲۸ : ۱۳
عقیق: متن بیانیه پایانی همایش بین المللی «طوفان الاقصی و بیداری وجدان بشری» به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَلَقَد کَتَبنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعدِ الذِّکرِ أَنَّ الأَرضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّلِحُونَ» (انبیاء: ۱۰۵)
کنفرانس بینالمللی حمایت از طوفان الأقصی با عنوان "طوفان اقصی و بیداری وجدان بشری" بهدعوت و میزبانی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با اهتمام ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در روز یکشنبه ۲۴ دی سال ۱۴۰۲ هجری شمسی (مصادف با ۲ رجب المرجب ۱۴۴۵ هجری قمری و ۱۴ ژانویه ۲۰۲۴ میلادی) با شرکت شخصیتهای برجستۀ علمی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی کشورهای اسلامی با هدف حمایت و پشتیبانی همه جانبه از حقوق مردم فلسطین و بهویژه مردم مظلوم غزه در تهران برگزار گردید.
علمای شرکتکننده در این کنفرانس با بررسی تحولات جاری منطقه و جهان و جنایتهای وحشیانۀ رژیم غاصب صهیونیستی و همپیمانانش که منجر به کشتار هزاران کودک و زن و انسان بیگناه، دهها هزار مجروح و ویرانی خانهها و آوارگی صدها هزار نفر شده است، ضمن اعلام حمایت از همۀ گروههای مقاومت و بهخصوص از حماس و جهاد اسلامی و همبستگی با ملت مظلوم تا توقف کامل این جنایات و احقاق حقوق کامل آنها و همدردی و همراهی با آنها در این صدمات و آلام، و بزرگداشت شهدای مردم غزه، بر موارد ذیل تاکید کردند:
۱. عملیات طوفان الأقصی براساس آیۀ «أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُواْ وَإِنَّ اللَّهَ عَلَی نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ الَّذِینَ أُخْرِجُواْ مِن دِیَرِهِم بِغَیْرِ حَقٍّ إِلَّا أَن یَقُولُواْ رَبُّنَا اللَّهُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لَّهُدِّمَتْ صَوَمِعُ وَبِیَع وَصَلَوَت وَمَسَجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیرًا وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُۥ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ» (حج: ۳۹-۴۰) پاسخی قاطع، بدیهی و مشروع در برابر اشغالگری و سیاستهای نژادپرستانه و تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی است.
از پایداری و جهاد مردم مظلوم و مقتدر غزه به خاطر این عملیات مشروع و تاریخساز که نماد شکستن بغض نهفتۀ ملت فلسطین و پاسخ به هفتاد سال جنایات رژیم صهیونیستی و سکوت جهانی در قبال آن است، تجلیل کرده و ایمان و مقاومت آنها را در این راستا میستاییم.
۲. مسأله فلسطین و قدس شریف موضوع وحدتبخش جهان اسلام بوده و امروزه غزه نماد تقابل حق و باطل و خط مقدم مواجهه جبهه استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل با امت اسلامی گردیده و به نقطه عطفی در مناسبات جهانی و تمدنی دنیای معاصر مبدل گشته و هرگونه غفلت، سکوت و خیانت به فلسطین و غزه، ظلمی آشکار به اهداف و آیندۀ دنیای اسلام و بلکه آرمانها و ارزشهای مشترک انسانی و فطری خواهد بود.
۳. بر اساس آیه شریفه «مَن قَتَلَ نَفسًا بِغَیرِ نَفسٍ أَو فَسَادٍ فِی ٱلأَرضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ ٱلنَّاسَ جَمِیعًا» (مائده: ۳۲) توقف فوری و بدون شرط جنایات وحشیانۀ نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان و برقراری آتشبس دائم در تمامی اراضی اشغالی فلسطین بهخصوص در نوار غزه و حمایت از دفاع مشروع برای حفظ جان انسانهای بیگناه، با وجدانِ بیدارِ انسانهای آزاده جهان مطابقت دارد.
۴. لغو فوری محاصره تحمیلی و ارسال کمکهای بشردوستانه اعم از پزشکی، امدادی، تأمین آب، برق و سوخت، و گشودن فوری مسیرهای امن برای رساندن کمکهای ضروری به نوار غزه و تأکید همۀ ادیان الهی و قوانین بینالمللی و وجدان همۀ انسانهای آزاده بر لزوم احقاق حقوق اولیه غیرنظامیان برای تأمین سرپناه، آب و غذا و جلوگیری از آوارهکردن آنها از خانههایشان، گرسنگی دادن به آنها، محروم کردن آنها از دسترسی ایمن به کمکهای بشردوستانه.
۵. ابراز تأسف عمیق از ضعف و ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در انجام مسئولیتهای خود برای پاسداری از امنیت و صلح جهانی و توقف جنایات جنگی نیروهای اشغالگر اسرائیل علیه مردم فلسطین و مطالبه از کشورهای عضو این شورا، برای انجام وظایف بدیهی و اجماعی بدون ملاحظات سیاسی و صرفاً در راستای ارزشهای انسانی، و تصویب قطعنامههای بازدارنده از تهاجم وحشیانۀ رژیم غاصب صهیونیستی، و تقبیح حامیان این جنایات بهخصوص آمریکا و انگلیس، و محکوم کردن بهرهگیری از معیارهای دوگانه پوششی برای اشغالگری، دامن زدن به درگیری، و مصونیت و معافیت از مجازات جنایتکاران جنگی، و نیز ضرورت تحول نظام بینالملل متناسب با حقوق مستضعفان و مظلومان مبتنی بر ارزشها و هنجارهای فطری و الهی.
۶. به استناد آیۀ «إِنَّمَا یَنْهَاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ قَاتَلُوکُمْ فِی الدِّینِ وَأَخْرَجُوکُمْ مِنْ دِیَارِکُمْ وَظَاهَرُوا عَلَی إِخْرَاجِکُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ یَتَوَلَّهُمْ فَأُولَئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ»
(ممتحنه: ۹) جنایتها و خیانتهای آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم موقت اسرائیل و کمکهای تسلیحاتی، اطلاعاتی، اقتصادی و سیاسی در جنگ غزه را محکوم کرده و ممانعت از آتشبس توسط آمریکا را سبب اصلی اقدام جبهه مقاومت در عراق و یمن برعلیه منافع آمریکا و اسرائیل میدانیم.
۷. ضمن حمایت از عملیات تقابلی جبهه مقاومت بهخصوص اقدامات شجاعانۀ مردم و دولت یمن در برابر آمریکا و اسرائیل غاصب، هرگونه جنایت جنگی توسط آمریکا و هم پیمانانش در حمله به خاک یمن را محکوم میکنیم.
۸. مطالبه از دیوان کیفری بینالمللی جهت بررسی عادلانۀ جنایاتی که در فلسطین بعد از عملیات طوفان الأقصی، در حال انجام است و مصداق بارز جنایت جنگی و نسلکشی است و محاکمه عادلانه این جنایتکاران در دادگاه و درخواست از مردم آزادۀ جهان بهخصوص امت اسلامی جهت معرفی و افشای جنایتکاران جنگی در رژیم غاصب صهیونیستی و جهاد تبیین و مستندسازی جنایتهای آنها.
۹. نگرانی عمیق نسبت به وضعیت وخیم هزاران زندانی فلسطینی از جمله زنان و کودکان و شکنجه و آزار آنها، و درخواست آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها. و حمایت از تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، برای تحقیق مستقل بینالمللی از نقض گسترده حقوق بشر در کل سرزمینهای اشغالی به خصوص در غزه تحت محاصره.
۱۰. محکوم کردن کوچ اجباری مردم نوار غزه به صورت قاطع و تأکید بر باقی ماندن مردم فلسطین در سرزمینشان و همچنین تأکید بر اهمیت ایفای نقش جامعۀ بینالمللی برای جلوگیری از هر گونه تلاش جهت جابجایی این مردم به خارج از نوار غزه.
۱۱. علمای شرکت کننده در این همایش با استناد به آیۀ «وَتَعَاوَنُواْ عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی وَلَا تَعَاوَنُواْ عَلَی الْإِثْمِ وَالْعُدْوَنِ وَاتَّقُواْ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ» (مائده: ۲) هر گونه همکاری با رژیم غاصب و متجاوز صهیونیستی و تأمین نیازمندیهای آن را حرام دانسته و از همۀ امت اسلامی نسبت به قطع یا حداقل تعلیق هر نوع ارتباط سیاسی و اقتصادی با این رژیم صهیونیستی و تحریم اقتصادی و تجاری این رژیم، انتظار اقدام جدی و فوری دارند.
۱۲. به حکم آیۀ مبارکۀ «إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَهَدُواْ بِأَمْوَلِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ ءَاوَواْ وَّنَصَرُواْ أُوْلَئِکَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاءُ بَعْضٍ» (انفال: ۷۲) از همۀ امت اسلامی میخواهیم جهت مشارکت در بازسازی غزه با جهاد اموال نهایت تلاش خود را مبذول دارند.
۱۳. تنها راه صلح، امنیت و ثبات در منطقه از طریق پایان دادن به اشغالگری استعماری اسرائیل و اقدامات ظالمانه آن علیه مردم فلسطین و با بهرهمندسازی مردم فلسطین از حقوق مسلم آنها، به ویژه حق تعیین سرنوشت، استقلال و بازگشت به سرزمین خود است. پیشنهاد رهبر معظم انقلاب مبتنی بر مشارکت همۀ مردم اصیل فلسطین؛ اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی و تشکیل نظام سیاسی منتخبِ اکثریت براساس همهپرسی بهترین راهحل برای مسألۀ فلسطین است.
۱۴. تشکر از مردم جهان در آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا و همچنین از امت اسلامی و بهخصوص علما و مراکز دینی که در این بیداری انسانی و اسلامی حضوری تأثیرگذار داشتند و تأکید بر ضرورت ادامۀ حمایتهای جهانی تا دستیابی به همۀ اهداف عملیات طوفان الأقصی.
در پایان علمای شرکت کننده در این کنفرانس یاد همۀ شهدای مقاومت را گرامی داشته و به مقاومت شجاعانه و مقدس ملت و نیروهای مقاومت فلسطین ارج نهاده و از جامعۀ جهانی و کلیۀ دولتها و ملتهای جهان عرب و اسلام و دیگر انسانهای آزاده خواستند برای احقاق حقوق مسلم و مشروع ملت فلسطین به یاری این ملت بشتابند. و از همۀ مسلمانان درخواست داریم که در این ایام شریف برای رفع مظالم و جنایات این جنایتکاران دست به دعا برداشته و از درگاه ایزد منان پیروزی ملت فلسطین را درخواست کنند.
«تُؤمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَموَلِکُم وَأَنفُسِکُم ذَلِکُم خَیر لَّکُم إِن کُنتُم تَعلَمُونَ» (صف: ۱۱)