۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۴۹ : ۱۳
عقیق:یکی از شبهات این است «چرا پیامبر عظیم الشأن اسلام، جانشینی حضرت علی علیه السلام را در مکه که تعداد بیشتری از مسلمان ها حضور داشتند، بیان نکردند و این ابلاغ را در غدیر خم با مردم در میان گذاشتند؟»
جواد حیدری، کارشناس کلام و عقاید مرکز ملی پاسخگویی در پاسخ به این شبهه، با بیان این که پیامبر عظیم الشأن اسلام تنها و فقط بر اساس فرمان خدا عمل می کردند، اظهار داشت: براساس قرآن کریم که فرموده «ما منطق عن الهوی الا وحی یوحی»، پیامبر اسلام قبل از غدیر، بار ها و بارها امامت و ولایت و جانشینی امیرالمومنین را بیان فرموده بودند.
وی افزود: حدیث یوم الدار و دیگر احادیث متواتر مشهورند، ولی جریان غدیر که تاکید بیانات قبلی رسول خدا بود، به دستور صریح پروردگارعالم اتفاق افتاده واین دستور بعد از اتمام مراسم حج و در راه بازگشت و در سرزمین غدیر اتفاق افتاد.
این کارشناس دینی اظهار کرد: علت اصلی، دستور پروردگار عالم برای ابلاغ این مهم در این سرزمین بوده و پیغمبر بر اساس دستور پروردگار عالم عمل کردند. وقتی کاروان به سرزمین راغه در نزدیکی های جحفه رسید، در نقطه ای به نام غدیر خم رسید، این وحی نازل شد «یا ایها الرسول بلغ ماانزل الیک من ربک وان لم تفعل، فما برات رسالتک والله یعصمک من الناس آن الله لا یهودی القوم الکافرین»
کارشناس کلام و عقاید مرکز ملی پاسخگویی خاطر نشان کرد: بنابراین پیامبر اسلام مامورنصب حضرت امیر (ع) به مقام خلافت و وصایت شدند، با این حال دیگر وجهی برای این سوال باقی نمی ماند که چرا پیامبر قبل از دستور خدا این عمل را انجام نداده است.
حیدری در ادامه با بیان اینکه در اینجا نکته ظریفی وجود دارد که باید به آن اشاره شود، اظهار داشت: این منطقه، منطقهای بود که در آن کاروان ها از هم جدا می شدند و هر کدام راهی منطقه خود می شدند؛ این کاروان عظیم از مسلمانان قبل از پراکندگی و دقیقا در محل تقسیم، سه روز به دستور پیامبر اسکان کردند و آماده مراسم غدیر شدند. این در حالی است که مسلمانان تازه از حج فارغ البال شدند و همه برای رسیدن به منازل خودمنتظرند.
حیدری در پایان اظهار کرد: سه روز نگه داشتن مردم در این مکان حساس آنها را آماده میکند تا عظمت این موضوع را دریافت کنند.