۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۳۰ : ۱۳
عقیق: نهمین قسمت از مجموعه برنامههای «مردم ماه» ویژهبرنامه ماه مبارک رمضان به همت پایگاه اطلاعرسانی عقیق و با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی اجرا و از پلتفرمهای اینستاگرام عقیق، لنز، روبیکا و تلوبیون پخش شد.
اجرای این برنامه را فضه سادات حسینی و سید جواد پرئی به عهدهدارند؛ همچنین داوود نظام اسلامی جانباز سرافراز دوران دفاع مقدس، محسن عراقی از مداحان جوان اهل بیت و ولی الله نادعلی زاده از کارآفرینان کشور از مهمانان این برنامه بودند.
در ابتدای برنامه فضه سادات حسینی مجری برنامه مردم ماه به ارائه توضیحاتی در رابطه با پویش های ماه رمضان پرداخت.
وی در ادامه از افزایش حد نصاب بالاترین مبلغ برای آزاد سازی زندانیان و دریافت انگشتر متبرک مقام معظم رهبری به 80 میلیون تومان خبر داد.
در ادامه داود نظام اسلامی به عنوان اولین مهمان نهمین قسمت برنامه مردم ماه پاسخگوی سوالات فضه سادات حسینی شد.
در ابتدای این گفت وگو داود نظام اسلامی جانباز 70 درصد دوران دفاع مقدس در رابطه چگونگی نائل شدن به فیض جانباری توضیح داد: من تقریبا در یک سال پایانی جنگ در قالب گروه های داوطلب بسیجی وارد جنگ شدم و بعد از پایان دوران دفاع مقدس به عضویت ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمده و در قالب گروه های تفحص در مناطق جنگی حضور پیدا می کردم.
وی ادامه داد: به دلیل تخصصی که در پاک سازی و خنثی کردن مین داشتم در مناطق آلوده به این کار مشغول می شدم که در حین یکی از این ماموریت ها مین پوسیده بود و با انفجار آن از هر دودست و هر دو چشم جانباز شدم.
این جانباز دفاع مقدس در ادامه با بیان این مطلب که اگر بگوییم جانبازی راحت است و دردی ندارد شعار دادهایم و این مسئله برای جوانان پذیرفتنی نیست افزود: از دست داد عضو بسیار سخت است و شرایط سختی را به شما تحمیل میکند ولی من همیشه تلاش کردم تا زندگی خود را با شرایط به وجود آمده تطبیق دهم و زندگی من بعد از ان اتفاق به طور کلی تتغییر کرد.
نظام اسلامی به این نکته که زمان جانبازی 3 ماه از عقدش میگذشت تصریح کرد: هنگام ازدواج گفته بودم که سرباز نظام هستم و امکان دارد تا هر اتفاقی برای من رخ دهد، ولی همسرم خیلی زود و در سن 19 سالگی با این حقیقت رو به رو شد.
وی افزود: هنگام جانبازی در دوران عقد بودیم و هنوز مراسم عروسیس را برگزار نکرده بودیم، قبل از عروسی به همسرم گفتم که زندگی من دیگر به شکل عادی برنخواهد گشت و اگر این شرایط را میپذیری راهمان را ادامه دهیم و ایشان لطف کرده و مسیر را با من ادامه دادند.
کنار آمدن فرزندان با شرایط پدران جانبازشان یکی از دغدغه های مهم خانواده های ایثار گران است، نظام اسلامی در این رابطه توضیح داد: زندگی بچه ها دو بخش است، وقتی که دوران کودکی را میگذرانند آگاهی کاملی به شرایط ندارند ولی بعد از آن وقتی با اهداف و شرایط جانبازی مواجه شده و آن ها را درک میکنند به این شرایط افتخار میکنند.
نظام اسلامی به بیان خاطرهای از ملاقاتش با شهید سلیمانی پرداخت و گفت: دیداری با حاج قاسم در یکی از برنامه ها داشتم و با ایشان در یک ردیف نشسته بودیم، ایشان وقتی شرایط من را دیدند یک ردیف عقب تر رفتند و گفتند باید به احترام شما یک قدم عقب تر بایستم که این مهم بزرگی ایشان را نشان میدهد.
این جانباز دفاع مقدس به بیان حسرت های خود در دوران جانبازی پرداخت و اظهار داشت: ملت ایران از زمانی در این دنیا چشم باز میکنند با عشق حضرت سیدالشهدا زندگی میکنند و بزرگ ترین حسرت من در زندگی دیدن حرم مطهر امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) است.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که اگر روزی به این آرزو و حسرت رسیدید چه میگوئید گفت: از طرف تمامی جانبازان و خانواده های ایثارگران میگویم که ما تلاش کردیم شاگرد خوبی برای مکتب شما باشیم.
بعد از داوود نظام اسلامی، سید جواد پرئی میزبان محسن عراقی از مداحان جوان اهل بیت شد.
در ابتدای این گفتگو سید جواد پری به گذشته محسن عراقی اشاره کرده و عراقی در این رابطه توضیح داد: هر کس در زندگی تغییراتی دارد، من در گذشته شیطنت هایی داشتم ولی راهیان نور و نور شهدا من را تغییر دادند؛ از بهترین اتفاق این تغییر ابراهیم هادی بود و من به عشق او حتی در محلهای که زندگی کرده است مشغول به زندگی هستم حتی این مسئله در میان شهدای دفاع مقدس و مدافعین حرم نیز وجود دارد.
محسن عراقی اساساً علاقه مند به شعر سفید بوده و این گونه شعری را در مداحی های خود استفاده میکند وی در این باره توضیح داد: در ابتدا و از کودکی به دلیل علاقه خواهرم به ادبیات و شعر سپید من هم به این مهم علاقمند شدم و اشعار مختلف را از شاعران ایرانی مطالعه کردم و حتی به نظرم مجموعه آخر اشعار فروغ فرخزاد یکی از بهترین مجموعه تاریخ ادبیات است.
وی در رابطه با برخی اشعاری که در فضای مداحی سروده و در مقابل آن جبهه گرفته شده است، توضیح داد: قبول دارم که گاهی تند رفتم ولی آیا شعری مثل شعر درخت در قالب ادبیات و از نظر ادبی اشکالی دارد، من همواره تلاش می کنم تا راه جدیدی را در مداحی ایجاد کرده و سبک های جدیدی را به این بحث وارد بکنم.
وی افزود: به نظر باید از افرادی که نوآوری و هنجارشکنی میکنند حمایت کنیم تا به این وسیله بتوانیم راهمان را ارتقا دهیم.
در ادامه عراقی در رابطه با ارتباطش با هنرمندان توضیح داد: با برخی هنرمندان ارتباط خوبی دارم و این به دلیل مصاحبت هایی است که با هم داشتیم.
این مداح اهل بیت گفت: من سال ۸۹ و ۹۰ علاقمند به مداحی و خواندن آن شدم و تلاش کردم تا اهتمام ویژهای به آن داشته باشم قبل از آن هم آواز کار کرده و اندکی با آن آشنایی دارم.
محسن عراقی در پاسخ به این سوال مجری که پرسید آیا خودت را جای مداحی میدانی بیان کرد نیمای مداحی و پدر مداحی نوین حاج محمود کریمی است کارهایی را که ما امروز برای شروع آن تلاش میکنیم سالها پیش انجام داده است.
سید جواد پرئی پرسید: به عنوان شخصی تابو هایی را شکستی و نوآوری کردی دوست داری به کجا برسی؟
که در ادامه عراقی پاسخ داد: ما مخاطبانی داریم که در جلسه حضور دارند و بعد از آن هم مخاطبان دیگری داریم که بعد از جلسه شنونده مداحی های ما هستند و به نظرم اگر شعر در جلسه و برای مخاطبان حاضران توجیه و تفهیم نشود و بعد از آن هم توجیه نخواهد شد.
وی در رابطه با آفت ها و خوبی های معروفیت در میان مداحان گفت: من حتی وقتی با قطار به مشهد می رفتم برای عده ای تعجبآور بود که مداحان با قطار به مسافرت می روند و به نظر این اشکالات برخی مداحان است که این تصورات را ایجاد کرده است.
عراقی افزود: ما آنقدر خودمان را در اتاقمان حفظ کردیم که دیگر ارتباطی با مخاطبان نداریم و گاهی اوقات برخی اشعار سنگین را میخوانیم و در نظر نمیگیریم که مخاطبان نوجوان با آن ارتباطی برقرار نمیکند.
وی در این رابطه افزود: من با افتخار از شعر ماشین زمانی که آقای مطیعی خواندن دفاع کردم و به نظرم قدم خیلی خوبی بود هرچند از لحاظ ادبی اشکال داشت و به نظرم باید به امثال آقای مطیعی اجازه دهیم که این امور را ادامه دهند و در ابتدای راه ذبح شان نکنیم.
عراقی در پاسخ به این سوال مجری که از امام حسین(ع) چه می خواهی گفت: تنها آرزوی من شهادت است و تاسف می خورم که خیلی دیر به این مهم پی بردن و اگر زودتر متوجه میشدم حتماً به سوریه میرفتم، من جنگ را دوست ندارم ولی عاشق شهادت هستم و میدانم که ما همواره دفاع کردیم هیچگاه مهاجم نبودیم.
عراقی تاکید کرد: همین اتفاقی که اخیراً در کابل و مدرسه سیدالشهدا افتاد آن قدر مرا رنجاند و حالم را خراب کرد که مطلبی درباره آن نوشتم و متحیرم که چرا کسانی که بعد از این اتفاق در غرب واکنش نشان می دهند نسبت به این حادثه هیچ نمی گویند.
پس از محسن عراقی ولی الله نادعلی زاده از کارآفرینان ایرانی که یک محصول لیموترش خارجی را در ایران به صورت گلخانهای کشت کرده است میهمان فضه سادات حسینی شد.
وی در توضیح چرایی اقدامات خود گفت: مشکلات روستای خود را بررسی کردیم و نتیجه گرفتیم که تمام این مسائل مربوط به اقتصاد است، منبع فهمیدن دلیل مشکلات ما سخنان رهبری بود که فرمودند ما دو تهدید بزرگ داریم، یکی ثروت و دیگری جمعیت که به نظر هر دوی این موارد با اقتصاد ربط دارد.
نادعلیزاده ادامه داد: همچنین تهدید دیگری هم در منطقه ما وجود دارد که آن گرانی زمین است که به دلیل آن کشاورزی در منطقه ما صرف ندارد، ما تلاش کردیم تا با اقداماتی صرف کشاورزی در متر مربع را افزایش دهیم.
وی افزود: براساس همین بیانات مقام معظم رهبری و سفارش ایشان به عنوان مانع زدایی از تولید، مانع گرفتن مجوز و پروانه را از سر راه جوانان برداشته و در موسسه فرهنگی که داریم برای آنها به سرعت پروانه کار گلخانهای را آماده میکنیم و از نهادهای مربوطه وام قرض الحسنه دریافت می کنیم تا کارشان ر
شروع کنند.
وی در توضیح کار های انجام شده بیان کرد: امروز ۳۰۰ واحد گلخانهای برای محصول لیموترش خرماکلا زده ایم و حتی این محصول را امسال به شش کشور دنیا نیز صادر کردیم و هر سال هم مقدار آن را افزایش میدهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر هم بنا به دستور مقام معظم رهبری برای افزایش تولید؛ تولید و گلخانه را به روستاهای اطراف افزایش داده و از آموزش تا مرحله برداشت محصول آنها را یاری می کنیم.