۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۸ : ۱۰
عقیق"به مناسبت ایام دهه کرامت و میلاد ثامن الائمه (ع) دو کتاب «ما راهزن نیستیم» و «یک مشت نخودچی» در حوزه کتابهای رضوی به مخاطبان معرفی و پیشنهاد میشود.
یک مشت نخودچی
کتاب «یک مشت نخودچی» حاصل کارگاه داستان و رمان «ضامن آهو» به قلم جمعی از نویسندگان این کارگاه به زیور طبع آراسته شده است.
این کتاب ۱۶ روایت از نویسندگانی چون؛ معصومه قربانی، صدیقه شاهسون، شمسی وفایی، فاطمه طوسی و... است که اشاره به رفتار، سیره و معجزات و کرامات علیبن موسیالرضا(ع) دارد.
سادگی و عدم پیچیدگی متن یکی از امتیازات داستان محسوب میشود که به خوبی در آنها رعایت شده و مخاطب خود را با داستان همراه میکند. تنوع داستان نیز در کتاب به چشم میخورد؛ برخی داستانها به زمان حیات امام رضا(ع) برمیگردد و برخی داستانها به معجزات ایشان در سالهای اخیر اشاره دارد. در واقع کتاب برای مخاطبان از هر نوع سلیقهای مناسب است.
«شیرینتر از نیشکر»، «راز صندوقچه»، «پاپوش پاییزی»، «خادم بهشت»، «شبی از شبها»، «پناهگاه»، «مهمان مهربان» و... از عناوین این داستانهای خواندنی هستند.
در بخشی از داستان «قصه مهمان مهربان» به نویسندگی صدیقه شاهسون میخوانید: «فاطمه سقلمهای به زهرا میزند و میگوید: پس تو یک بار رفتی دیگر. زهرا تبسمی میکند. تیغ کارش را با احتیاط بر میدارد و همانطور که سعی دارد نخهای دار روی بریدگی دستش نیفتد کارش را شروع میکند.
-مامان... آنجا چطوری بود؟ دوباره برایمان تعریف میکنی؟
-فکر کنم دفعۀ صدم باشد که از من میپرسی! من هم برای دفعۀ صدم میگویم آنجا مثل بهشت میماند. انگار سقف آسمان سوراخ شده و یک تکه از بهشت افتاده پایین... لوسترهای آویزان بزرگ... صحن باصفا با حوض و آب نماهای قشنگ... آنجا پر از خادم با لباسهای یک رنگ است که با احترام مردم را راهنمایی میکنند... سقاخانه و... .
آهی میکشد و ادامه میدهد: تعریف کردنی نیست دخترم... انشاءالله میرویم، خودتان میبینید».
«یک مشت نخودچی» زیر نظر مریم بصیری و در ۱۶۶ صفحه رقعی منتشر شده است. این کتاب ۱۶ داستان کوتاه از ۱۶ نویسنده درخصوص رفتار و کرامات امام رضا(ع) است.
ما راهزن نیستیم
کتاب داستانی «ما راهزن نیستیم» نوشته زهرا اخلاقی برای مخاطبان نوجوان نوشته شده است.
راوی داستان «ما راهزن نیستیم» گاهی آفتاب است، گاهی باد و ... . انتخاب و جانبخشی به اشیا با توجه به زمینه تاریخی اثر و ویژگیهای امام رضا (ع( انجام شده و نویسنده تلاش کرده از اینترفند برای جذابیت بیشتر اثرش استفاده کند.
با تاکید بر اینکه کودکان و نوجوان تخیلات بسیار قدرتمندی دارند و در برنامههای انیمیشن، گلها، درختان و درکل اشیا، میخندند و گریه میکنند، نویسنده برای اینکه داستانهای کودکان و نوجوانان، جذابتر شوند از جانبخشی اشیا استفاده کرده است که جذابیت متن را دو چندان کرده است.
منابع اینداستان، تمام آثاری است که بهنحوی به زندگی امام هشتم (ع) پرداختهاند. نویسنده تلاش کرده است از آثاری چون «ولایت شمس» نوشته محمدتقی مقدم، «هشتمین امام» تالیف حمید قلندری، «منتهی الامال» و «عیون اخبار الرضا(ع)» و ...در نوشتن این داستان رضوی بهره ببرد.
یادآور می شود «یک مشت نخودچی» و «ما راهزن نیستیم» دو کتاب انتشارات سروش در زمینه کتابهای رضوی است که خواندن و هدیه دادن آن در این ایام پیشنهاد میشود.