۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۳ : ۲۲
عقیق:در جریان تفحص پیکرهای مطهر شهدای دفاع مقدس، اخیراً شهید والامقامی از اتباع کشور افغانستان به نام «نسیم افغانی»، فرزند میرزا محمد، 31 ساله به شماره پلاک CG519_396 اعزامی از لشکر 5 نصر خراسان در منطقه عملیاتی والفجر یک (فکه) تفحص و شناسایی شده است. نسیم افغانی در زمان شهادت جمعی دسـته سه گروهان سه گردان سیفالله از تیپ امام جواد(ع) لشکر 5 نصر خراسان بود که فرمانده گردانش، شهید جواد آخوندی بود. پیکر شهید آخوندی همچنان مفقود است. جانشین گردان نسیم افغانی در زمان شهادت، شهید سید محمود هاشمی بود. با توجه به پیگیریهای به عمل آمده، نشانی جدیدی از محل سکونت خانواده معظم این شهید عزیز به دست نیامده است. کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در اطلاعیهای درخواست کرده است تا افراد در صورت اطلاع از محل سکونت خانواده شهید در ایران یا افغانستان، مراتب را به این کمیته با شماره تماس 02155612990 منعکس کنند.
سید هاشم عطاری همرزم شهید نسیم افغانی درباره دوران همراهی با این شهید در گفتگو با تسنیم میگوید: سال 61 من یک رزمنده 15 ساله بودم که با شهید نسیم افغانی 31 ساله همرزم بودم. ما در یک مقطع سه ماهه در دو عملیات والفجر مقدماتی و والفجر یک همرزم بودیم. هر دو این عملیاتها در فکه انجام شد و در همان مقطع هم نسیم افغانی به شهادت رسید. من کم سن و سالترین رزمنده گردان بودم اما با نسیم افغانی در یک دسته در عملیات میجنگیدیم. شهید افغانی آر پی جی زن دسته بود و من تک تیرانداز.
او به خصوصیات اخلاقی شهید افغانی اشاره کرده و میگوید: بسیار آدم شوخ طبع، شاد، خوش برخورد و شجاع بود. شجاعتش ویژگی منحصر به فردی بود که همه همرزمان از او به یاد دارند. معمولا آر پی جی زنها افراد شجاعی هستند چون وظیفه آنها ایجاب میکند تا جلو رفته و تانکهای دشمن را بزنند و به دلیل در تیررس بودن احتمال اینکه قناصه زنها آنها را بزنند زیاد است. قرار گرفتن در این شرایط به شجاعت زیادی نیاز دارد. البته نسیم افغانی به دلیل افغانستانی بودن هم از پیش از این مسئولیت معروف به شجاعت بود. افغانستانیها به دلیل اینکه سالها با دشمنانی همچون شوروی، امریکا، طالبان و داعش در جنگ بودهاند، شجاع بار آمده و به این ویژگی معروف شدهاند.
عطاری ادامه میدهد: امروز هم رزمندگان فاطمیون در جبهه مدافعان حرم به شجاعت معروف هستند. البته جنگ امروز با جنگ در دفاع مقدس تفاوتهای زیادی دارد. آن زمان فضا بسته بود. آگاهی کم بود. شبکههای اجتماعی امروزه نبود حتی رسانههایی مثل تلویزیون هم به شکل امروز کار نمیکردند اما با این وجود همان زمان هم افغانستانیهای زیادی با شجاعت در جنگ حضور داشتند. من به غیر از نسیم افغانی در یک برهه با یک رزمنده دیگر افغانستانی به نام محسن میرزایی همرزم بودم که از بچههای اطلاعات-عملیات لشکر بود و در عملیات کربلای 4 به اسارت دشمن بعثی درآمد. میرزایی هنوز هم در ایران ساکن است.
نفر اول از سمت راست هاشم عطاری و نفر وسط شهید نسیم افغانی
همرزم شهید نسیم افغانی از هدف بلند این شهید افغانستانی مطلع است اما معتقد است در دوران دفاع مقدس کمتر این موضوع بازگو شده است. او میگوید: یادم هست اینکه یک افغانستانی در دسته ما و بین ایرانیها در مقابل دشمن بعثی ایستاده و میجنگد برایم خیلی عجیب بود و پیش خود این سوال را میپرسیدم که چرا باید نسیم افغانی در کنار ما دفاع کند؟ اما به دلیل سن کمی که داشتم از پرسیدن این موضوع امتناع کردم.
عطاری به زمان شهادت شهید افغانی اشاره کرده و میگوید: در عملیات والفجر یک در یک گردان بیش از 100 نفر حضور داشتیم که فرمانده گردانمان، شهید آخوندی از میان همه رزمندگان شهید نسیم افغانی را به دلیل شجاعت و مهارتش انتخاب کرد و دو نفری برای خاموش کردن سنگر دشمن جلو رفتند اما دیگر بازنگشتند و هر دو به شهادت رسیدند.
او در پایان از نشان خانواده شهید میگوید و ادامه میدهد: آن زمان افغانستانیهایی همچون نسیم افغانی به دلیل جنگ با شوروی به ایران مهاجرت کرده بودند و ساکن ایران بودند. ما در این روزهایی که سحن از پیدا کردن خانواده شهید نسیم افغانی مطرح شده است، با همرزمان صحبت کرده و مستنداتی که در این زمینه وجود دارد را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که خانواده شهید نسیم افغانی در ماجرای بمباران افغانستان توسط شوروی سابق همگی به شهادت رسیدهاند.