۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۴۵ : ۲۱
عقیق:حجتالاسلام سید محمدمهدی میرباقری استاد حوزه و مدرّس دروس خارج فقه و اصول و عضو مجلس خبرگان رهبری در بیانی با تأکید بر اینکه «ایران بعد از اسلام، از مسیر تمدنسازی خارج نشد، بلکه در ریلِ تمدنسازیِ جدید و اسلامی قرار گرفت» گفت: برخی منورالفکرها میگفتند: ایران بعد از اسلام، از مدار تمدنسازی خارج شد! به اعتقاد بنده، اینطور نیست.
وی افزود: جامعه ایران بعد از اسلام در مسیری قرار گرفت و به تمدنی رجوع کرد که بر محور اسلام شکل بگیرد و نماد آن، کعبه و کربلا باشد؛ البته هویت ملّی ما هم حذف و صفر نمیشود، بلکه در ذیل هویت دینی معنا و جایگاه پیدا میکند. ما میتوانیم هویّت ملّی را به بستری برای برتری تمدنی در موازنه جهانی تبدیل کنیم.
استاد دروس خارج فقه و اصول خاطرنشان کرد: نقشی که ایران با رجعت خود و تمدنسازی جدید ایفا میکند، نقشی مؤثر و فعال نسبت به عصر ظهور است. تمدنهای رقیب که مسیر خود را تغییر ندادند، در عصر ظهور نقشی نخواهند داشت، بلکه مانعِ حرکت تکاملیِ تاریخ بهسمت ظهور میشوند.
«تلقی من آن است که اکنون، آن تلاش بیش از هزار سالۀ جامعه شیعه ـ که قطب شیعه، ایران بوده است ـ در ایجاد یک تمدن جدید و یک زندگی و راه جدید، بهتدریج در حالِ به ثمر نشستن است.»
حجتالاسلام میرباقری با بیان مطلب فوق تصریح کرد: مجلسِ تراز مجلسی است که برای حرکت کشور به سمت تمدن اسلامی ریلگذاری کند. مجلس تَراز مجلسی است که در مأموریت اصلی خودش ـ که ریلگذاری برای حرکت کلّ دستگاههای نظام است ـ بتواند بهنحوی قانونگذاری کند که مبتنی بر فقاهت اسلام و مبتنی بر یک عقلانیت فعّال و کارآمد و در جهت پیشرفت اسلامی باشد؛ یعنی باید بهگونهای جهتگیری کند که حرکت اجتماعی را در بستر سیر به سمت تمدّن اسلامی سامان دهد.
وی اضافه کرد: البته جامعه باید مراحلی را پشت سر بگذارد تا به تمدن اسلامی برسد، طبیعتاً دستگاه قانونگذاری باید این مراحل را برای گذار بشناسد و متناسب با هر مرحله، قوانین را بهگونهای طراحی کند که با صلابت و آرامش، این مراحل را پشت سر بگذاریم و به تمدن اسلامی نزدیک شویم.
منبع:تسنیم