۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۰ : ۱۵
عقیق:فطریه عبارت است از سه کیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم، برنج و اقلامی که بهعنوان طعام محسوب میشوند.
موعد پرداخت زکات فطره از غروب روز آخر ماه مبارک رمضان تا ظهر روز عید است و برای کسانی که در نماز عید فطر شرکت میکنند، بهتر است قبل از نماز عید، این مبلغ را پرداخت یا از مجموع اموالشان جدا کنند.
افرادی که خودشان فقیری را میشناسند و از نیازمندی او اطمینان دارند، میتوانند مبلغ فطریه را به او بپردازند. البته این افراد باید فقط طعام یا پول معادل آن را به فقیر بپردازند و چیزی غیر از طعام و پول مثل لباس و وسایل منزل پذیرفته نیست. همچنین کسانی که از سادات نیستند نمیتوانند زکاتشان را به سادات فقیر بپردازند. بنابراین شخصی که سید نیست ولو همسر او سید باشد، نمیتواند زکاتش را به سید فقیر بدهد؛ چرا که ملاک، فرد پرداختکننده است. همچنین فرد دریافتکننده اگر آقایی سید و فقیر باشد، او نمیتواند زکات فطره افراد غیر سید را دریافت کند.
تاکنون مراجع مختلفی میزان زکات فطریه را اعلام کرده اند که در ادامه به آن میپردازیم.
بر اساس اعلام دفتر آیتالله سید علی خامنهای رهبر معظم انقلاب، زکات فطره امسال بر مبنای قیمت گندم مبلغ ۱۰ هزار تومان است.
بر اساس اعلام دفتر آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلوگرم) گندم مبلغ ۱۰ هزار تومان و برنج مبلغ تقریبی ۵۰ هزار تومان است. مؤمنان در انتخاب هر یک از آنها مخیر هستند.
بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۱۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۳۰ هزار تومان اعلام شده است. مؤمنان در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
میانگین قیمت گندم برای هر فرد ۱۰ هزار تومان و قیمت برنج برای هر فرد حدود ۵۰ هزار تومان است. مقلدان باید طبق قیمت منطقهای خود محاسبه کنند و اگر در بعضی از مناطق قیمت کمتر یا بیشتر بوده به همان عمل کنند.
مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.
کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است.
کفاره عمدی برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین؛ هرکدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود.
خبر در حال بروزرسانی است...