۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۴ : ۱۴
عقیق:حجتالاسلام محمود ریاضت کارشناس دینی و از خطبای شهر تهران در گفتوگویی با اشاره به نقش دعا و ذکر در کاهش بلایا در جامعه بشری بیان داشت: در این روزها که کشور ما درگیر ویروس منحوس کرونا است، بسیاری از مردم سؤال میکنند چه ذکری بگوییم و چه دعایی را بخوانیم؟ علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی و دستورالعملهایی که وزارت بهداشت اعلام کرده است، چه کاری کنیم تا این ویروس کرونا را شکست دهیم و از بلیه نجات پیدا کنیم.
پاسخ به این سؤالات را اینجا ببینید:
خواندن دعای ۷ صحیفه سجادیه و ذکر خاص امام جواد (ع)
وی افزود: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند خواندن دعای ۷ صحیفه سجادیه که در مفاتیح الجنان ذکر شده است. همچنین ذکر دیگری که برای کمکردن استرس، اضطراب و دور شدن بلایا مفید است. ذکری بسیار کوتاه که شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان از امام جواد (ع) نقل میکند، ۳ جمله است و یک خط هم نمیشود. «یَا مَنْ یَکْفِی مِنْ کُلِّ شَیْءٍ وَ لَا یَکْفِی مِنْهُ شَیْءٌ اکْفِنِی مَا أَهَمَّنِی مِمَّا أَنَا فِیهِ»؛ ای خدایی که از هر چیزی بینیازی و همه به تو نیازمندند، در مورد آنچه مرا غمگین و نگران کرده است، یاریام فرما.
دعای نور که انشاء شده از طرف حضرت زهرا (س) است را بخوانید
حجتالاسلام ریاضت ابراز داشت: همچنین مداومت بر خواندن دعای نور در هر صبح و شب است که از حضرت زهرا (س) نقل میکنند. دعای نور یک دعای نیمصفحهای است که سلمان فارسی از حضرت زهرا (س) برای دوری از بیماری و ترس نقل میکند که انسان علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی برای پیشگیری این دعا را بخواند، چرا که این دعا انشاء شده از طرف حضرت زهرا (س) است که از بیماری نجات خواهند پیدا کرد.
وی با اشاره به توصیه علامه طباطبایی بر مداومت داشتن بر ذکر صلوات بر پیامبر و آل طاهرینش ادامه داد: نماز استغاثه به ساحت حضرت ولیعصر (ع) که یک نماز ۲ رکعتی است و بعد از آن دعای کوتاهی دارد که زیر آسمان باید خوانده شود، در این ایام توصیه میشود که ان شاءالله این بلیه از جامعه بشریت و انسانیت دور خواهد شد.
پینوشت:
دعای نور: سید بن طاووس در کتاب «مهج الدعوات» از سلمان روایتی نقل کرده که در آخر روایت مطلبی آمده به این مضمون: حضرت فاطمه کلامی به من آموخت که از حضرت رسول (ص) فرا گرفته بود، ایشان آن را در صبح و شام میخواند؛ به من فرمود: اگر میخواهی هرگز در دنیا دچار تب نشوی بر آن مداومت کن و آن کلام این است:
«بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ
بِسْمِ اللّٰهِ النُّورِ، بِسْمِ اللّٰهِ نُورِ النُّورِ، بِسْمِ اللّٰهِ نُورٌ عَلىٰ نُورٍ، بِسْمِ اللّٰهِ الَّذِى هُوَ مُدَبِّرُ الْأُمُورِ، بِسْمِ اللّٰهِ الَّذِى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ. الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ، وَأَنْزَلَ النُّورَ عَلَى الطُّورِ، فِى کِتابٍ مَسْطُورٍ، فِى رَقٍّ مَنْشُورٍ، بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ، عَلىٰ نَبِیٍّ مَحْبُورٍ. الْحَمْدُلِلّٰهِ الَّذِی هُوَ بِالْعِزِّ مَذْکُورٌ، وَبِالْفَخْرِ مَشْهُورٌ، وَعَلَى السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ مَشْکُورٌ وَصَلَّى اللّٰهُ عَلىٰ سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرِینَ.
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگی است؛ به نام خدای نور، به نام خدای نور نور، به نام خدای نور بر نور، به نام خدایی که تدبیرگر امور است، به نام خدایی که نور را از نور آفرید و سپاس خدایی را که نور را از نور آفرید و نور را در کوه طور فرو فرستاد، در کتابی بر نوشته، در ورقهای گشوده، با اندازهای درخور، بر پیامبری آراسته، سپاس خدای را که به عزت یاد شود و به عظمت مشهور است و بر شادی و بدحالی سپاسگزاری شود، درود خدا بر آقای ما محمد و خاندان پاکش. سلمان فرمود: چون آن را از حضرت فاطمه آموختم، قسم به خدا آن را به بیش از هزار نفر از مردم مکه و مدینه که دچار تب بودند تعلیم دادم، پس همه آنان به اذن خدایتعالی شفا یافتند.