۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۳ : ۰۳
عقیق:سیدهاشم رسولی محلاتی از روحانیون مبارز انقلاب و از اعضای دفتر امامخمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب دار فانی را وداع گفت. وی از دهه 1340 از اعضای اولیه دفتر امام بود و از یاران نزدیک امام به شمار میآمد.
آیتالله رسولی محلاتی در کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده درباره تقید امام خمینی (ره) به مراسم سوگواری ایام فاطمیه چگونگی مرجعیت ایشان اینچنین نقل میکند:
تا زمانى که مرحوم آیتالله العظمى بروجردى در قید حیات بود، امام دست به هیچ اقدامى نزد و پیوسته سعى داشت که خود را از قضایاى حساس دور نگه دارد. به همین دلیل، در حوزه شناخته شده نبود. بعد از فوت مرحوم آیتاللهالعظمى بروجردى (ره) همراه تعدادى از شاگردان ایشان، تلاش کردیم او را به عنوان مرجع تقلید و مجتهد اعلم معرفى کنیم. همگى به نزد ایشان رفتیم و اصرار کردیم تا رسالهى خود را منتشر کنند. از جمله کسانى که در معرفى حضرت امام به عنوان مرجع تقلید، تلاش زیادى کردند مىتوانم به آقاى محمدىگیلانى، مرحوم شهید محلاتى، آقاى مقدسى امام جمعهى کنونى محلات و مرحوم ربانىاملشى اشاره کنم.
از آن زمان به بعد پایگاه من، منزل حضرت امام بود. هر وقت درسم تمام مىشد به آنجا مىرفتم و در اداره امور بیت کمک مىکردم. امام سالى سه روز در ایام فاطمیه روضه برپا مىکردند و من در این ایام، پاى سماور مىنشستم و چاى درست مىکردم. منبرى امام در روزهاى مذکور، آقاى کوثرىِ پدر بود. ایشان خیلى شیرین و ملیح روضه مىخواند و از این لحاظ، شاید بر پسرش برترى داشت. مراسم روضهى امام خیلى ساده در منزل خودشان برگزار مىشد.
حضرت امام در پاى منبر مىنشست و با حال تأثرانگیز عجیبى، شروع به گریه مىکرد. یکى از پزشکان گفته بود بهترین مریض ما امام است، چون هر چه مىگوییم بدون کم و کاست اجرا مىکند. در مقابل، یکى از منبرىها هم مىگفت بهترین مستمع ما امام است، چون با آغاز روضه شروع به گریه مىکند.
امام به این دلیل روضههایش را در منزل برگزار مىکرد که اصلاً اهل تبلیغ و تظاهر نبود.
منبع:تسنیم