کد خبر : ۱۱۰۱۸۰
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۰

رقابت ۱۴ هزار کانون برای پایتختی فرهنگ و هنر مساجد

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گفت: امسال برای نخستین بار، طرح ملی «فهما»، به‌منظور ایجاد رقابت، نشاط و پویایی، رتبه‌ بندی و امتیازدهی به کانون‌ها و در نهایت انتخاب پایتخت فرهنگ و هنر مساجد در حال برگزاری است

عقیق:حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در تبیین ابعاد و اهداف طرح ملی فهما که در سطح بیش از ۲۰ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور اجرا می‌شود اظهار داشت: با توجه به اینکه طرح ملی «فهما» امسال برای نخستین بار مطرح شد، پس از طرح و تصویب ایده، باید سراغ شاخص‌ها می‌رفتیم. شاخص‌هایی‌که بتوانند هدف کلان ایجاد رقابت، نشاط و پویایی، رتبه‌ بندی و امتیازدهی و دیده شدن کانون‌ها را محقق کنند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شخصاً هر شب با پنج کانون برتر در اجرای طرح در تماس هستم، مدیر یکی از کانون‌های روستایی ابراز می‌کرد که تا الان روستاها دیده نمی‌شدند و فعالیت‌های کانون‌های روستایی در حاشیه قرار داشت اما رویداد ملی «فهما» فرصتی را فراهم کرد که ما رتبه هفتم و هشتم کشوری را کسب کنیم. این موضوع باعث انگیزه بخشی و پویایی اعضا و فعالان کانون‌ها شده و به صورت شبانه‌روز در حال تلاش برای کسب و افزایش امتیاز هستند.

وی گفت: پس از تصویب طرح و ایده، مقرر شد برنامه‌های متنوع را براساس سند تحول ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد رتبه‌بندی کرده و به آنها امتیاز بدهیم. این کار مشکل بود و با مدل «دلفی» کار را جلو بردیم و بر اساس سند تحول، امتیازدهی انجام شد و در مرحله بعد باید وزن‌دهی به فعالیت‌ها انجام می‌شد مثل وزنی که فعالیت‌های قرآن و عترت یا فعالیت‌های اجتماعی دارند. با ارزیابی مدیران ستادی و کانون‌های استانی سقف امتیاز، ۲۰ هزار تعیین و پس از آن شاخص‌های هشت‌گانه شامل قرآن و عترت، بزرگداشت مناسبت‌های ملی و مذهبی، کتاب و کتابخوانی، اوقات فراغت، شبکه‌سازی و ساماندهی، رسانه و فضای مجازی، ابتکار و خلاقیت و هنری و ادبی انتخاب شد.

ارزانی در ادامه تصریح کرد: در پی انگیزه و نشاط ایجادشده در مدیران و اعضای کانون‌های مساجد از طریق اجرای طرح ملی «فهما»، بیش از ۱۴ هزار کانون با آن درگیر شده‌اند و روزانه فعالیت‌های خود را در سامانه «بچه‌های مسجد» ثبت می‌کنند. البته با توجه به فرصت باقی‌مانده (تا ۲۱ دی ماه) به نظر می‌رسد حداقل چهار پنج هزار کانون دیگر به این طرح اضافه شوند و نهایتاً بین ۱۹ تا ۲۰ هزار کانون در سراسر کشور با آن همراه شده و نشاط و پویایی اجتماعی، علمی، فرهنگی و هنری را تجربه کنند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: با توجه به این که ۱۸ رشته در اجرای این طرح در نظر گرفته شده، در هر رشته، ۱۰ کانون برتر انتخاب شده و در نهایت ۱۸۰ کانون به عنوان شایسته تقدیر ویژه و شایسته تقدیر معرفی می‌شوند. در سطح استانی هم، سه استان نامزد پایتختیِ فرهنگ و هنر مساجد ایران شده و یک استان به عنوان پایتخت معرفی می‌شود.

وی تصریح کرد: نتایج به صورت رسمی در شب ولادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) اعلام می‌شود اما با توجه به تقارن زمانی با ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی هنوز مقرر نشده که آیین اختتامیه و معرفی برترین‌ها نیز همان شب باشد یا به تاریخ دیگری موکول شود.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین