۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۴ : ۲۱
عقیق:هیأتی از جنبش حماس به ریاست صالح العاروری با آیتالله اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دیدار و گفتوگو کردند.
آیتالله اراکی در این دیدار ضمن خوش آمدگویی و خیر مقدم به اعضای هیأت مذکور، اظهار داشت: تنها راه وحدت عملی در جامعه اسلامی، مقاومت است و بسیار امیدواریم که با همکاری مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) بتوانیم گامهای بلندی در مسیر وحدت جهان اسلام برداریم.
آیتالله اراکی افزود: بر خود وظیفه میدانیم، تلاشهای جهان اسلام را در مسیر حمایت از مقاومت اسلامی بسیج کنیم و امید داریم که بتوانیم با همکاری و مشورت یکدیگر به راهکارهایی برای حضور همه نیروهای جهان اسلام در مسیر پشتیبانی از مقاومت و ملت فلسطین دست پیدا کنیم.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب خاطر نشان کرد: هر چند در شرایط کنونی شاهد جنبه منفی بسیج آمریکا و صهیونیستها و برخی از اذناب آنها در منطقه علیه ملت فلسطین و همچنین توطئههایی چون طرح معامله قرن و عقبنشینی برخی کشورهای عربی و گرایش آنها به سمت اسرائیل هستیم، اما در مقابل شاهد گسترش بیداری اسلامی و گرایش گسترده جمعیتهای مختلف اسلامی به خصوص قشر جوان در جهت حمایت از ملت فلسطین نیز هستیم که آمادگی خود را برای حمایت از قضیه فلسطین و امت اسلام اعلام کردهاند.
وی با بیان این مطلب افزود: باید از این فرصت برای مقابله با جنبههای منفی موجود بهره ببریم و با همکاری یکدیگر برای مقابله با چالشها و حمایت از مقاومت تلاش کنیم.
هیأت بلندپایه جنبش حماس به نمایندگی از اسماعیل هنیه رهبر این جنبش روز شنبه وارد تهران شدند و با رهبر معظم انقلاب دیدار و گفتوگو کردند.
صالح العاروری نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در این دیدار، ضمن قدردانی از تلاشهای تقریبی آیتالله اراکی برای برگزاری چنین نشستهایی اظهار داشت: یکی از برنامههای اصلی ما، دیدار با شخصیتها و علمایی است که در راه خدمت به اسلام فعال هستند.
وی تأکید کرد: فعال بودن در راه وحدت اسلامی یک وظیفه اصلی است و باید با هر نوع تلاش برای تفرقه امت اسلام مقابله کرد.
العاروری ادامه داد: ما اعتقاد داریم خداوند یکی است و جوامع اسلامی دارای امت واحده هستند و رهبران اسلامی و دینی باید برای بازگشت به وحدت اسلامی، تلاش روز افزون و تاثیر گذار داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: در تاریخ امت اسلام، هیچ گاه علت اصلی اختلافات، قومی ومذهبی و دینی نبوده و نخواهد بود؛ در زمان پیامبر اسلام(ص) هم اختلاف سیاسی بین رهبران سیاسی وجود داشته است و دشمنان اسلام نیز فعال بوده اند، بنابراین باید مشترکات امت اسلامی از جمله کتاب خدا، سنت پیامبر(ص) و ... را تقویت کرد و تلاش کنیم که مشترکات بین اسلام و امت اسلامی را تقویت کنیم.
نایب رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: اختلافات فقهی نباید علتی برای درگیری بین مسلمانان باشد؛ بلکه باید دلیلی برای گفتگوی بین علمای اسلام باشد.
وی اظهار کرد:مسجد الاقصی،معراج رسول خدا (ص) و مسئله فلسطین و ... مختص فلسطینی ها نیست، بلکه مسئله مهم تمام مسلمانان جهان است، مسئله فلسطین باید عامل وحدت بین تمام امت ها باشد، تا از طریق این وحدت، دیگر مشکلات امت اسلامی را حل کنیم.