۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۸ : ۰۷
وی افزود: خدای متعال برای هر زمانی یک وقت با فضیلتی را تعیین کرده است، مثلاً در ایام هفته، فضیلت شب و روز جمعه از همه بیشتر است. این به ویژگی ملکوتی زمانها بر میگردد که آثاری بر آن مترتب است. ماههای رجب و شعبان هم دارای اینچنین ویژگی هستند.
حجتالاسلام کفیل ابراز داشت: پیامبر (ص) در این روایت میفرماید که رجب مقدمه رسیدن به ماه رمضان است. وقتی مقصد رمضان است، مسیر رجب و شعبان میشود و اگر این مسیر را طی نکنیم به مقصد هم نخواهیم رسید. در واقع اگر کسی در ماه رجب مراقبت و برنامهریزی نکند، به رمضان نمیرسد.
ماه رجب الگوی ماه رمضان است/ ندای «أین رجبیون» تنها مختص به ماه خدا است
وی ادامه داد: ماه رجب الگوی ماه رمضان است. پیامبر (ص) در این روایت به ۲ موضوع؛ قیام و صیام اشاره میکنند. قیام به معنای سحر، بیداری و شب زندهداری است و در هیچ ماهی نداریم که منادی زمینیان را با این نام «أین» صدا بزنند. بلکه این تنها مختص به ماه رجب است «أین رجبیون».
ذکری که ثواب روزه ماه رجب را دارد
معاون آموزش، پژوهش و فرهنگی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) اظهار داشت: جالب است که در هیچ ماهی، ما به ازایی برای روزه تعریف نشده است. اما در روایتى از رسول خدا (ص) آمده است: هر گاه کسى نتواند در این ماه روزه بگیرد، هر روز ۱۰۰ مرتبه این تسبیحات را بخواند، تا ثواب روزه آن را دریابد: «سُبْحانَ اللهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِى التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاَْعَزِّ الاَْکْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ».
وی افزود: در ادامه روایت نبی اکرم (ص) میفرماید: «وَ حِفْظِ اللِّسَانِ وَ غَضِّ الْبَصَرِ»، اینکه مؤمنان در این ماه چشم بر گناه ببندند و زبانشان را حفظ کنند. در واقع ماه رجب، ماه برنامهریزی برای یک حرکت مفید و مؤثر است. روزه این ماه، موجب خشنودی خداوند است و در این ماه، باید برنامهریزی زندگی انسان متفاوت شود و دقایقی را وقت عشقبازی با خالقش کند.
منبع:فارس