عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۰۴۴۵۶
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۱
حجت الاسلام الویری:
حجت‌الاسلام والمسلمین الویری گفت: بیانیه مقام معظم رهبری این توانایی را دارد که برخی از چالش‌های کشور را برطرف کند، اما لازمه‌اش این است که از برخوردهای شعاری پرهیز شود.
عقیق:مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی با موضوع «عیار تمدنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» صبح دیروز(پنجشنبه ۹ اسفند ماه) با سخنرانی حجت‌الاسلام محسن الویری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم الویری گفت: لازم است در ابتدا درباره واژه «عیار تمدنی جمهوری اسلامی» بحث کنم. عیار به معنی وزن، سنجش و عرصه به کار می‌رود. بیشتر برای ابراز سنجش به کار می‌رود.

وی افزود: در اینجا من واژه «عیار» را دقیق‌تر از واژه‌های دیگر می‌دانم. بیانیه‌ای هم که از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده است، بیانیه منشور تمدنی نیست اما دارای دلالت‌های تمدنی است.

دانشیار دانشگاه باقرالعلوم تصریح کرد: در این بیانیه در دو جا رهبر انقلاب تعبیر تمدن نوین را به کار برده‌اند. این بیانیه‌ای است برای گام دوم انقلاب اما این بیانیه تا چه اندازه سمت و سوی تمدنی دارد؟

الویری با بیان اینکه ما شاخص‌هایی برای عیار تمدنی داریم، گفت: کلان‌نگری یک شاخص جدی در امر تمدنی است. همه‌جانبه‌گری، آینده‌نگری، پویایی‌بخشی، امیدآفرینی، اعتماد به نفس، خودآگاهی نسبت به موقعیت‌مان، تن دادن به واقعیت و دیدگاه‌ها، گستره مناسبات انسانی. بر اساس این شاخص‌ها اگر مروری بر این بیانیه داشته باشیم، در یک نگاه بیرونی و درونی، این بیانیه را می‌توان یک نگاه تمدنی دانست.

وی ادامه داد: در نگاه بیرونی، نقش این اقدام در جایگاه راهبری انقلاب در طی ۴۰ سال است و پس از آن بر اساس تحلیلی که از گذشته ارائه می‌دهد و نگاهی هم به آینده دارد. در نگاه درونی، همان قسمتی که ناظر به گذشته و آینده است، دارای ویژگی‌هایی بوده که می‌توان عیار آن بیانیه را عیار بالایی دانست.

رئیس میز تمدن نوین اسلامی دفتر تبلیغات اظهار داشت: عیار تمدنی بیانیه، مستند ملاحظات ۸ گانه زیر است:

۱ـ درک و تبیین پیام انقلاب: بالاترین و وسیع‌ترین فهمی است که می‌توان از انقلاب ارائه کرد.

۲ـ  بحث شناخت دستاوردهای انقلاب: سؤال اینجاست که ما در یک نگاه درست به گذشته، چه چیزی به دست آورده‌ایم؟ این پرسش یک پرسش جدی است. بسیاری از نخبه‌های حوزه و دانشگاه درباره اینکه ما چه دستاوردی داشته‌ایم، پاسخ درستی نداده‌اند. در این پیام می‌توان به بسیاری از جواب‌ها رسید.

۳ـ  تغییر سلطه استبداد به حکومت مردمی: تاریخ انقلاب ما تاریخ درخشانی است.

۴ـ وارد کردن موتور ارتقای ملی به مدیریت کشور: شناخت آورده‌های انقلاب در این بیانیه مشخص است.

۵ـ بشری دیدن شعارهای انقلاب از خاستگاه دین نه عرصه دین

۶ـ نقدپذیری و تحجرگریزی: در این بیانیه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که ما اشکالاتی داشته‌ایم اما به معنی بی‌پایه و اساس بودن انقلاب نیست.

۷ـ پویایی انقلاب در عین نظام‌سازی: رهبر انقلاب همچنین در این بیانیه فرموده‌اند ضمن اینکه نظام‌سازی کرده‌ایم و لازمه نظام، یک نوع ایستایی و استواری است اما در عین حال، خموشی را برنمی‌تابیم و جوشش انقلابی را ادامه خواهیم داد.

۸ـ امیدبخشی: باید امید داد و تک‌تک روحیه افراد باید به روحیه جمعی تبدیل شود.

الویری به مقوله دیگر دلالت بیانیه که «توجه بین مرزهای من و دیگری» است، اشاره کرد و گفت: در این راستا این سؤال مطرح است که اینکه من کیستم، دیگری کیست و غیرِ ما، چه مرزی بین ما ایجاد می‌شود. در بحث‌هایی که مطرح می‌شود، غیرِ ما، دشمن ما نیست. تعیین مرزهای بین من و دیگری، از نکات دیگری است که در این بیانیه وجود دارد.

وی مسئله‌محور حرکت کردن را از نکات دیگر این بیانیه برشمرد و افزود: مهم‌ترین مسائل ایران در این بیانیه اشاره شده است. نکته دیگر این است که اگر انقلاب در جنبه‌هایی رشد داشته باشد و در جنبه‌های دیگر رشدی نداشته باشد، اشتباه است.

استاد تاریخ تمدن ملل اسلامی با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله علاوه بر ۸ موردی که ذکر شد، بحث ایرانیت و اسلامیت ما و غرب است، تصریح کرد: توجه دادن به پیشرانان از نکات دیگر بیانیه است. ایمان، انگیزه و دانش برای کسانی که برای مدیریت جامعه مسئولیت دارند، بسیار مهم است.

الویری با طرح این سوال که این‌گونه بیانیه‌ها به لحاظ حقوقی و قانونی در کشور ما چه جایگاهی دارند؟ گفت: اینها سند بالایی به مفهوم قانون اساسی نیستند. سیاست کلی فرآیند خاصی دارد که باید در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شود اما جنس این پیام، نیازمند یک بحث تفصیلی‌تر است که باید آن را «ارشادی» نامید. بر این اساس که اینها در جمله «ارشاد» هستند. بنده آرزو دارم همه افراد به یک بیانیه بسنده نکنند. برخوردهای شعاری با این‌گونه مباحث، باعث از دست رفتن بسیاری از چیزها می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بیانیه «گام دوم انقلاب» مقام معظم رهبری این توانایی را دارد که برخی از چالش‌های جدی کشور را برطرف کند اما لازمه‌ آن این است که از برخوردهای شعاری پرهیز شود.


منبع:مهر


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین