۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۵ : ۰۸
وی افزود : نکته مغفول دیگر در حوزه های علمیه عدم تشخیص صحیح است. ما باید کارهایی را انجام دهیم که گرهی از مشکلات جامعه باز کند وگرنه صرف درس خواندن فایده ای ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان این نکته که طلاب نباید برای آینده خود خط ثابتی متصور باشند افزود: ما باید به عنوان یک سرباز و یک بنده، آمادگی خدمت در هر جایی که مورد نیاز بود را داشته باشیم. نه اینکه وقتی به فعالیت ما در جایی نیاز بود بگوییم نه من فلان هدف را دنبال می کنم و امروز نمی توانم این کار را انجام دهم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: خود برتر بینی یکی از چاه هایی است که متاسفانه افراد زیادی در آن می افتند. خصوصا در حوزه علمیه زمانی که علومی کسب می شود، انسان فکر می کند نسبت به دیگران فضیلتی دارد، اما باید بدانیم هیچکس از عاقبت کار خود خبر ندارد.
وی افزود :ما تاکنون آنطور که باید سر سفره قرآن ننشسته ایم. درس های ما در حوزه علمیه چقدر بوی قرآن می دهد؟ اگر ادبیات عرب می خوانیم باید روی آیات قرآن کار کنیم، اگر اخلاق می خوانیم، استاد باید آیات اخلاقی را بگوید. بنابراین دروس حوزوی باید قرآنی باشند.
طلاب باید به فکر تفاسیر به روز برای جامعه باشند
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با نقل مطلبی از آیت الله العظمی مکارم شیرازی گفت: ایشان بیان می کردند، من تفسیر نمونه برای سی سال پیش نوشته ام و اگر میخواستم امروز تفسیری بنویسم قطعا مطالبش متفاوت از کتاب سی سال پیش بود. لذا طلاب باید به فکر تفاسیر به روز برای جامعه باشند.
وی افزود: مقتضای حال در نقل معارف باید مورد توجه قرار بگیرد. یعنی بدانیم چه چیزی را کجا و چگونه بگوییم. اگر بهترین کتب طهارت در نجف نوشته شده است باید ثمره آن را در کوچه های نجف ببینیم و اگر بیشترین اسلام شناسان در قم هستند باید نتیجه حضور آنان را در تربیت جوانان و کودکان قمی ببینیم، بنابراین اگر در مواردی با مشکل روبرو هستیم به این دلیل است که مقتضای حال را رعایت نکرده ایم.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی خطاب به طلاب مدرسه معصومیه نیز گفت: در بین حوزه های علمیه، شهر مقدس قم سرآمد است و در بین مدارس علمیه شهر قم مدرسه معصومیه سرآمد است، لذا انتظار از شما این است که بیش از دیگران زحمت بکشید و در جامعه خود تاثیر گذار باشید. این را هم بدانید که دنیا بیش از هر زمان دیگری آماده شنیدن صدای علمای اسلامی است به شرط اینکه ما معارف را به روز کنیم و بعد به دنیا عرضه کنیم.