ایشان با ذکر این مطلب که رسیدن به کمال تنها با یک والی شایسته محقق می شود افزود: عزت واقعی زمانی ایجاد می شود که مردم و والی حقوق یکدیگر را بدانند و به آن احترام کنند که در این جامعه به شرط زمامدار خوب این سعادت دینی حاکم می شود.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: دولتی پایدار می ماند که در مسیر صحیح دین حرکت کند و قطعا هیچ دشمنی نمی تواند این حکومت و نظام را از هم فروپاشد و همیشه ناامید خواهد شد؛ در واقع رعایت این حقوق نیز دشمنان را ناامید می کند.
ایشان تصریح کرد:زمانی الفت در جامعه ایجاد می شود و کمال دنیوی و اخروی حاصل می شود که مراودات درست بین مردم و والی ایجاد شود، ولی اگر هرکس به دنبال منافع خود باشد، قطعا نتیجه عکس حاصل خواهدشد.
آیت الله مصباح یزدی بیان کرد: ایجاد اختلاف در یک جامعه اسلامی باعث پایمال شدن حقوق ها نیز می شود؛ فریب کاری در چنین جامعه ای رشد می کند و افرادی به نام دین برای خود و بستگانشان کار می کنند و عزت دین را از بین می برند.
ایشان با ذکر این مطلب که این شرایط بیماری روحی و اخلاقی را در جامعه دو چندان می کند بیان کرد: الفتی که در سایه دین و عزت مندی آن حاصل می شود با هیچ چیز دیگری قابل بازگشت نیست؛ مردم باید با رعایت حقوق، هنجارهای درست را احیا کنند.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به جابجایی هنجارها تصریح کرد: نباید به شکلی دروغ در جامعه رواج پیدا کند که کسی از دروغ خود شرمنده نشده و دنبال جبران نباشد، بلکه به این روند با روش های دیگر ادامه دهد.
ایشان تصریح کرد: سیاست« ماکیاولی» است که بیان می کند، آنقدر دروغ های بزرگ بگوید که اقلا مردم مرتبه ای از آن را باور کنند؛ گاهی باطل بزرگی انجام می شود؛ اما کسی تعجب نمی کند چون عادت کردند؛ در این حالت نیکان در جامعه خوار و بی مقدار می شوند اما اشرار، حقه بازان و فریب کاران عزیز می شوند.
آیت الله مصباح یزدی اظهارکرد: اگر جامعه اینگونه شود خدا مجازاتی خواهد داشت که کیفرها سنگین خواهد بود، انسان ها باید فکر هم باشند و جامعه خود را بزرگ تلقی کنند نه این که افراد تنها به دنبال منافع خود باشند.
استاد حوزه، خیرخواهی مردم را از نشانه های یک جامعه دینی عنوان کرد و گفت: مقررات شرعی باید از سوی زمامدار در جامعه پیاده شود و قطعا این روند درست باعث ایجاد وحدت در جامعه می شود؛ امام علی(ع) به مردم امر کردند بر پایه این حقوق الهی خیر خواه هم باشید تا نیازهای مادی و معنوی جامعه تامین شود.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی، آموزش را دومین وظیفه بزرگ حکومت نسبت به مردم دانست و گفت: زمامدار صالح باید ذهن مردم را نسبت به آنچه از اسلام نمی دانند، هوشیار کرده و به آنها آموزش دهد؛ البته در هر زمانی نیز نیازهای مردم مختلف است؛ در هر صورت باید بدانیم که مخالفت با ولی امر مسلمین به نوعی شرک است.
ایشان یادآورشد: این مخالفت در واقع مخالفت با خدا و اهل بیت (ع)است؛ زیرا این افراد از امام زمان خود پیروی نکرده اند؛ در این صورت است که امور از دست خارج خواهد شد و دیگر در مدار نمی افتد چون از مدار ولایت خارج شده است.