15 شهريور 1402 21 صفر 1445 - 16 : 09
کد خبر : ۸۷۰۹۲
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۹
بازخوانی نامه 63 نهج البلاغه؛
زمانی که مردم کوفه آماده جنگ جمل می شدند به امام علی (ع)خبر رسيد که ابوموسى اشعری، كوفيان را از رفتن به جنگ باز داشته و به نشستن در خانه ترغيب كرده است.
عقیق:امام علی (ع) در نامه 63 کتاب شریف نهج البلاغه خطاب به ابوموسی اشعری می فرماید:از تو به من سخنى رسيده كه هم به سود توست و هم بر زيان تو . چون فرستاده من ، با پيام من نزد تو آيد ، دامن بر ميان زن و بند كمر استوار نماى و از سوراخت بيرون آى و  كسانى را كه با تو هستند ، فراخوان . اگر ديدى كه بايد از من اطاعت كنى، به نزد من آى و اگر در ترديد بودى از آن مقام كه تو را داده ام كناره گير . 
 
سپس امام در ادامه می فرماید:به خدا سوگند ، هر جا كه باشى تو را بياورند و رهايت نكنند تا راه چاره بر تو بسته شود و سرگردان مانى و كره ات با شير و گداخته ات با ناگداخته آميخته شود . تو را وادارند كه بشتاب از جاى برخيزى و از پيش رويت چنان ترسان شوى كه از پشت سرت . اين مهم را آسان مپندار كه بلايى است بزرگ . بايد بر اشترش نشست و توسنش را رام كرد و كوههايش را چون دشت هموار ساخت . پس عقلت را به فرمان آور و رشته كار خود به دست گير . و نصيب و بهره خويش درياب . 

امام در انتها به این فرد فتنه گر می فرماید:اگر آمدن را خوش ندارى از كار كناره گير و به تنگناى خود گريز . جايى كه در آن ، راه رهايى بسته است . سزاست كه ديگران آن كار را كفايت كنند و تو در خواب باشى آنسان ، كه هرگز كس نپرسد كه فلان كجاست ؟ به خدا سوگند ، كه اين جنگ جنگى است بر حق . همراه كسى كه او نيز بر حق است . و او را باكى نيست كه ملحدان چه كردند .

منبع:باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: