در این نشست تخصصی شخصیتهایی چون آیتالله محمدحسن اختری دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع)، حجتالاسلام مصطفی مرسلی مدیرعامل بنیاد بینالمللی عاشورا و آیتالله «محسن قمی» معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، حجتالاسلام سالار، معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و حجتالاسلام ابومحمد مرتضوی معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد بینالمللی عاشورا حضور داشتند.
آیتالله اختری در این نشست طی سخنانی با بیان این مطلب که امیدواریم بنیاد بینالمللی عاشورا در این سلسله نشستها بتواند جهت انجام هرچه بهتر مأموریتهایش و همچنین بینالمللی کردن فرهنگ عاشورا راهکاریی مفید ارائه دهد، اظهار کرد: برگزاری این نشست در این ایام که مصادف شده است با ولادت با سعادت امام حسین(ع)، حضرت اباالفضل(ع) و امام سجاد(ع) توفیقی بزرگی است.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) یادآور شد: بنیاد بینالمللی عاشورا که زیرمجموعه مجمع جهانی اهلبیت(ع) محسوب میشود، با مشارکت با نهادها و موسسات فعال در حوزه اهل بیت(ع) و به خصوص عاشورا میتواند از توامندی و ظرفیتهای بالای آنان در راستای اهداف مقدس خود استفاده کند.
وی با بیان اینکه دایره فعالیت بنیاد بینالمللی عاشورا در سه بُعد خواهد بود؛ خاطرنشان کرد: این فعالیتها در گام نخست نسبت به کسانی است که ماجرای عاشورای امام حسین(ع) را قبول دارند. دوم نسبت به مسلمانان؛ کسانی که عشق و علاقه به اهلبیت(ع) دارند، اما اطلاعات کافی و جامعی از این جریان الهی ندارند و سوم غیر مسلمانان هستند؛ کسانی که نیاز به آگاهی بیشتری دارند و دیدیم که رهبر معظم انقلاب برای آنان در اروپا نامه نوشتند و قلبهای بیدار آنان را هدف گرفتند. این گروه باید بیشتر مورد توجه بنیاد بینالمللی عاشورا باشد.
آیتالله اختری با بیان این مطلب که احیا و بقای اسلام متوقف به امام حسین(ع) بوده گفت: امام خمینی(ره) در اهمیت این امر فرمودند که محرم و صفر اسلام را زنده نگه داشته است، همچنین مقام معظم رهبری بارها بر این نکته تأکید کردند، لذا باید از این ذخیره بزرگ الهی نهایت بهره برد.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) افزود: این نکته نیز جای تأمل دارد که ولادت با سعادت امام حسین(ع) و ایام نیمهشعبان که سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) است، در ماه شعبان قرار گرفته است و این اتفاق میتواند نشان از ارتباط عمیق و مستقیم امام حسین(ع) در مهدویت و امر ظهور داشته باشد. بنابراین باید از مکتب عاشورا و فرهنگی حسینی در حرکت به سوی ظهور بهره برد.
به گزارش تسنیم، «بنیاد بینالمللی عاشورا» مؤسسهای غیر دولتی و غیر انتفاعی است که به منظور گسترش فرهنگ حیاتبخش و حماسهآفرین عاشورا و ایجاد جریان مستمر و پویا در حوزۀ بسط و گسترش سیرۀ حضرت امام حسین (ع) و زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا از سال 1393 هجری شمسی زیر نظر «مجمع جهانی اهل بیت(علیهمالسلام)» فعالیت میکند.