اینکه حاج محمد یا چنانچه بعدها به آن نام مشهور شد حاج منصور ارضی چه راهی را از پخش هزارباره «مدینه شهر پیغمبر» شعر سفرش به مدینه در سال ۷۲ تا «این گردبادهای به غیرت درآمده تسلیم رهبرند که طوفان نمیکنند» شعر مشهور حاج منصور در بیت رهبری بعد از نه دی ۸۸ طی کرده است برای همه کسانی که بیش و کم حتی از دور دستی بر آتش رسانه ها و جامعه مداحی ایران دارند اصلاً مبهم و ناواضح نیست. حاج منصور در همه این سالها با وجود همه تغییرات یک خصلت اساسی خود را حفظ کرده است؛ همان خصلتی که میتواند او را محبوب ژورنالیستهای به دنبال جنجال وطنی کند: او در همه این سالها کاملا «رو» بازی کرده است هیج کس نمیتواند او را به محافظهکاری و داشتن روابط خاص پشت پرده متهم کند و این اولین سنتشکنی حاج منصور در جریان غالب سنتی مداحی است.
سعید حدادیان شاگرد وفادار حاج منصور در سالهای تغییرات جریان مداحی در ایران، چند سال پیش مصاحبه مشهوری با روزنامه کیهان داشت و در آن حاج منصور را "پدر مداحی نوین”در ایران نامید. ادعایی که حتی اگر اندکی حب و علاقه شخصی حاج منصور به او را داخلش کنیم باز هم ادعای گزافی نیست. حاج منصور یک تنه بار تغییر شیوه مداحیهای با سابقه حداقل ۲۰۰ ساله را به دوش کشید و توانست پایهگذار سبک جدید مداحی در ایران شود. مداحیهای حاج منصور با وجود همه وابستگیها به شیوه مداحی دوران قبل از جنگ تغییراتی بنیادین با قبل داشت. علاوه بر آنکه توانست شیوه مداحی حماسی ویژه دوران جنگ را کاملا به حاشیه بکشاند.
حاج منصور در همه این سالها به واسطه حضور در بیت رهبری و شیوه مداحی جدید و در عین حال اصیلش تبدیل به چهره اول مداحی در ایران میشود، اما پخش مداحیهای او فقط به مراسمهای بیت رهبری محدود نمیشود. با اینکه حاج منصور ارضی تا ۱۰ سال قبل میانه خوشی با تصویربرداری از مراسمهای اصلیاش نداشت، اما با این حال فیلمها و به خصوص صدای حاج منصور در همه سالهای بعد از جنگ تا چندین و چند سال انتخاب اول مسئولان پخش رادیو و تلویزیون بوده است. هر چند این رابطه خوشخیمانه در مواقعی مثل انتقادات تند حاج منصور از خود صداوسیما یا فشارهای سیاسی به صداوسیما تغییر رویه هم داده است. حاج منصور تا سالهای سال تبدیل به تابلوی رسانهای جریان مداحی در ایران و در عین حال تبدیل به نماینده مهم رسانهای نظام جمهوری اسلامی میشود.
مسیر رسانهای شدن حاج منصور در دهه هشتاد تقریبا بدون فراز و نشیب خاصی ادامه پیدا میکند، اما در یکی از روزهای دهه اول محرم در سال ۸۳ مسجد ارک؛ محل برگزاری هیات حسین جان هیئت مشهور حاج منصور آتش میگیرد، تعداد زیادی از شرکتکنندگان در هیئت آسیب میبینند و تقریبا نود نفر جانشان را از دست میدهند و به همین ترتیب حاج منصور به شدت تحت فشار قرار میگیرد. اما این همه ماجرا نبود. واقعهای که برای هیئت اتفاق افتاده بود با شبیهسازی به وقایع محرم، رنگ و بوی محرمهای هر سال حاج منصور را از آن به بعد عوض کرد. خود حاج منصور همان روزها در یکی از معدود مصاحبههای این سالهایش با تلویزیون گفته بود که این همه سال روضه کربلا خوانده است و حالا تازه کربلا را درک کرده بود.
منبع: تریبون
211001
حاج منصور بی ادعا