10 شهريور 1402 16 صفر 1445 - 49 : 12
کد خبر : ۴۲۷۰۷
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۷
تربیت یکی از اصول بنیادین زندگی انسان‌هاست و اگر می‌خواهیم فرزندان ما در زندگی به موفقیت برسند باید برای تربیت آنها وقت بسیار زیادی بگذاریم و پدر و مادر هرگز نباید در برابر خواسته‌های نابجای فرزندان کوتاه بیایند.
عقیق: تربیت فرزندان یکی از امور مهم و حیاتی در زندگی انسان‌ها محسوب می‌شود در تربیت فرزندان باید نترس بودن،‌ بی باک بودن و روحیه شجاعت و ستیزه‌گری با ناهنجاری‌ها و ناانسانی‌ها در او نهادینه شود و برای این کار باید تربیت را محترم بشماریم و به آن اهمیت زیادی بدهیم.
امام صادق(ع) می‌فرمایند: اگر انسان کاری نداشته باشد، از گستاخی، بیهودگی و ناسپاسی به راه‌هایی کشیده می‌شود که به حال او و نزدیکانش زیان‌های بزرگ دارد،‌ این زیانباری را در حال کسانی بنگر که در محیط های مرفه و زندگی خوش و خرم و دارای امکانات بار آمدند و به چه راه‌هایی کشیده شدند...
یکی دیگر از اصولی که باید در تربیت رعایت شود دوری از نازپروری است. امام علی (ع) می‌فرمایند:‌ انسان (غافل)، اگر در آسودگی و امنیتی کامل به سر برد، غرق در غرور و غفلت می‌شود و اگر همواره در نعمت و رفاه باشد دچار خودبرتربینی می‌شود.
امام علی(ع) فرموده‌اند: گستاخی کودک نسبت به پدر (در اثر دوستی‌های افراطی)،‌ موجب نارضایتی پدر از او در بزرگی می‌شود.
پرهیز از تسلیم در برابر همه خواسته‌های فرزندان ( فرزند سالاری)، یکی دیگر از اصول تربیتی است. در این رابطه امام صادق(ع) به روایت از پیامبر(ص) می‌فرمایند: خداوندا! به تو پناه می‌برم از فرزندی که بخواهد اختیاردار من باشد.
یکی دیگر از اصول تربیتی پرهیز از بیهودگی و هرز روی است. باید فرزندان به نوعی تربیت شوند که به سمت بیهودگی نروند. در این رابطه امام علی(ع) می‌فرمایند: کامیاب نشود کسی که دلباخته بازی و شیفته بیهودگی و شادی و بی خیالی است.
یکی دیگر از اصول تربیتی فرزندان آموزش فنون جنگ و دفاع است. در این رابطه امام علی(ع) به روایت پیامبر(ص) می‌فرمایند: به فرزندان خود ... تیراندازی و شنا بیاموزید.


پی نوشت ها:

بحار 3/87
تحف العقول /363
وسائل 14/22
غررالحکم /353؛ الحکم 2/231-232
وسائل 15/194
الحیات، محمدرضا حکیمی

منبع:ایسنا
211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: