غرویان در ادامه افزود: اگر دستگیری و رفع نیاز نیازمندان در جامعه اسلامی گسترش پیدا کند باعث وحدت، همدلی، مهربانی و روابط حسنه بین افراد جامعه می شود و این مسئله یکی از همان ایده آل ها در سبک زندگی اسلامی است که مسلمانها به یاد و فکر همدیگر باشند و زندگی خود را با یکدیگر هماهنگ و مرتبط کنند. این تأثیر بسیار مهم ماه رمضان بر سبک زندگی افراد است.
وی در مورد اینکه چگونه می توان تغییرات مثبت ماه رمضان را در طول سال حفظ کرد گفت: ماه رمضان شروع خوبی برای ایجاد ارتباط قلبی با خداوند است و باید انسان با قدرت اراده این روحیه را که در ماه رمضان کسب می کند در خودش حفظ کند و در طول سال از این سرمایه ای که به دست می آورد استفاده کند.
حجت الاسلام غرویان با اشاره به اینکه حفظ این روحیه بستگی به قدرت اراده و ایمان هر فردی دارد که آن حالت و حس خوب ماه رمضان را بتواند در خودش نگه دارد، گفت: افراد قوی الاراده و قوی الایمان می توانند در طول سال این روحیه را داشته باشند و این حس و حالت رمضانیه خودشان را استمرار ببخشند.
این استاد حوزه و دانشگاه در مورد اینکه نقش روزه داری و سایر اعمال ماه رمضان در تهذیب نفس و خویشتن داری چیست، چگونه می توان از این فرصت برای خویشتن داری و بالا بردن تقوای الهی استفاده کرد هم یادآور شد: کسی که روزه دار است معمولا یک حال یا حالتی دارد که می گوید برای مثال بازبان روزه نمی توان دروغ گفت یا نگاه نامحرم داشت یا فلان گناه را انجام داد. که این مسئله نشان می دهد که روزه داری یک توجه بسیار قوی ای به خداوند و قوانین الهی و شرعی در انسان ایجاد می کند. خود نگه داری و کفّ نفس از آثار ویژه ماه رمضان است.
حجت الاسلام غرویان در پایان گفت :بنابراین، این زبان روزه باید در تمام اعضا و جوارح دیگر، خودشان را نشان دهد و همینطور هم است. انسان را از گناه باز می دارد. لذا می بینیم که آمار جرم و جنایت در جامعه کاهش پیدا می کند و اینها از آثار مثبت روزه داری هستند.
منبع:مهر
211008