مطابق تحقیقات دانشمندان مصرف باقلا در وعدههای غذایی
یا میانوعدهها در طول هفته بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطانها
از جمله سرطان مری، معده و ... است و چون حاوی فسفر قابل توجهی است، برای گروه سنی
کودکان، تقویت کننده مناسبی از لحاظ بهره هوشی است. از این رو از امام رضا (ع) و
سایر ائمه (ع) روایت شده که باقلا را با پوست سبزش بخورید که موجب تقویت و دباغى
معده مى شود و یا فرموده اند: خوردن باقلا هیچ بیمارى و مرضى نمى آورد، بلکه
شفادهنده است. (2)
علاوه بر پروتئین و فسفر، باقلا حاوی مقدار متوسطی آهن و
روی است و در طب سنتی از آن به منظور درمان سرفه های خشک، تمیز کردن دستگاه
گوارشی، روماتیسم و حتی میگرن استفاده می شود. در صورتی که باقلا با پوست مصرف شود
مقدار بسیار قابل توجهی فیبر وارد بدن می کند که می تواند در کاهش چربی های خون و
درمان یبوست موثر باشد. -.
یکی از راه های داشتن خون سالم کمک به تولید خون خوب و
تازه در بدن است. باقلی این کار را در بدن ما انجام می دهد. امام رضا (ع) مصرف
باقلا را برای استخوان سازی و تصفیه خون سفارش کرده و می فرماید: أکلُ الباقِلّى
یُمَخِّخُ السّاقَینِ ، ویُوَلِّدُ الدَّمَ الطَّرِیَّ ؛ خوردن باقلا ، مغز استخوانهاى
ساق پا را استحکام مىبخشد و خون تازه تولید مىکند .(3)
مواد نشاسته اى باقلا از سایر حبوبات کمتر است و در عوض
مواد سفیدهاى آن زیادتر مى باشد و از این جهت قدرت غذایى و نیروبخشى آن زیاد است.
و به علت داشتن کلسیم و آهن و ویتامینهاى «آ» و «ب» و «ث» باعث تقویت قواى مغزى و افزایش
هموگلوبین خون و نیروى عقلى مى شود.
از همین رو است که امام رضا (ع) می فرماید: باقلا توان
مغز را افزون می کند.(4)
پی نوشت ها:
1. المحاسن : ج 2 ص 309 ح 2027
2. بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 266 ، حدیث 4 دانش نامه
احادیث پزشکی : 1 / 422
3. الکافی ، جلد 6 ، صفحه 344 ، حدیث 2
4. الکافى : ج 6 ص 344 ح 2، مکارم الاخلاق : ج 1 ص 397 ح
1347
منبع:قدس
211008