وی با اشاره به جایگاه عالم در منطق اسلام افزود: خداوند طالبان علم و دانش را دوست دارد، طلبگی شغل سنگین و بارسالتی بوده که وظایف سنگینی بر دوش آن نهاده شده است.
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: بعد از اخلاص اراده بلند و راسخ دومین رمز موفقیت در مسیر طلبگی است، طلاب مسیر تحصیل خود را به نحوی تنظیم کنند که از قبل آن بزرگانی چون شیخ مفیدها تربیت شوند. انسان فرزند تلاش خود بوده و هر انسان به آن میزانی که تلاش میکند به نتیجه و برتری میرسد.
آیتالله نوری همدانی گفت: نظم و برنامهریزی از دیگر پیششرطهای مهم توفیق در مسیر طلبگی است، تبحر در ادبیات برای اثرگذاری در بین مخاطب مقوله مهمی است، بدون داشتن ادبیات قوی و قلم قدرتمند نباید انتظار تأثیرگذار خاصی را از طلاب داشته باشیم.
وی با اشاره به اهمیت ارتباط مستمر با خداوند متعال تصریح کرد: تهجد و نماز شب، نور را دل انسان زنده نگه میدارد، طلاب فرصت نماز شب را از دست ندهند. یکی از راههای موفقیت در علم فقه سحر خیزی و استفاده از برکات آن لحظات نورانی است.
مرجع تقلید شیعیان گفت: اهتمام طلاب نسبت به نهجالبلاغه بیشتر شود. اهمیت تهجد و نماز شب در بین علمای ماضی در حدی بوده که بدون عبادت شبانه، حاضر به درس گفتن در طول روز نمیشدند، علاوه بر تبحر در درس، طلاب در دروس اخلاق شرکت کرده و علم و رفتار خود را هماهنگ کنند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: مکتب تشییع هنوز به درستی در سطح جهان معرفی نشده است، طلاب با همت و تلاش خود این مکتب حق را به مردم جهان معرفی کنند، طلاب حوزه علمیه شیعه را بر محور تعالیم اصیل شیعی به مردم جهان معرفی کنند، جهان امروز شیعه را از کتابهای عامه شناخته و درک درستی از آن ندارد. در دنیای امروز باید مرکز قدرتمندی برای پاسخگویی به شبهات دینی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایجاد شود.