عقیق:«نمیتوانیم به ایران برگردیم و با این وضعیت بحرانی هیچ کسی هم در دمشق پاسخگوی ما نیست.» این را یکی از زائران ایرانی حاضر در سوریه علی جعفری میگوید.اما رئیس سازمان حج و زیارت علیرضا بیات میگوید که «هیچ زائری به سوریه اعزام نکرده و در این باره نگرانی نداریم.»
سازمان حج از سال گذشته سفرهای رسمی به سوریه را متوقف کرد اما با توجه به وجود پرواز به این کشور، برخی از افراد به صورت انفرادی یا گروهی به زیارت حرم حضرت زینب و رقیه سلام الله علیهما رفتند.
اکنون با سقوط دولت سوریه و تعطیلی فرودگاههای این کشور، امکان بازگشت زائران (که خارج از چارچوب سازمان حج رفتند) وجود ندارد. سازمان حج در این زمینه تعهدی ندارد. روابط عمومی هواپیمایی ماهان هم میگوید که «صحبتی در این باره نمیکنم.» این در حالی است که بیش از ۱۵۰ زائر ایرانی فقط در دمشق گرفتار شدهاند و شرکت هواپیمایی اجنحةالشام نیز وضعیت پروازها را نامشخص اعلام کرده است.
با تعطیلی فرودگاه دمشق از سوی نیروهای تحریرالشام، نه تنها زائران ایرانی بلکه پاکستانیها هم گرفتار شدهاند. البته سفارت پاکستان در دمشق اعلام کرده که آماده کمکرسانی به زائران خود است.
مدیر کاروان زیارتی علی بهرامی میگوید که «هر کسی خربزه میخورد، باید پای لرزش هم بنشیند. آن موقع که غیررسمی به سفر میرفتند، باید فکر مشکلات را هم میکردند.»در مقابل یکی دیگر از مدیران کاروانهای زیارتی محمد نصیری میگوید که «الان ایرانیان در دمشق گرفتار شدهاند، چه فرقی دارد که با کاروان رسمی رفتهاند یا کاروان غیرمجاز.»
کارشناسان میگویند که وزارت امور خارجه باید هماهنگی لازم را برای بازگشت زائران ایرانی به کشور انجام داده و یک هواپیما حداقل به دمشق بفرستد. همچنین باید سفارت باید در حال حاضر زائران سرگردان در دمشق را اسکان دهد تا مشکلی برای آنها ایجاد نشود.