انسان بی دین به هیچ تعهدی پایبند نیست
مفسرّ و محقق علوم و معارف اهل بیت(ع) گفت: بر اساس آیات و روایات رسیده افراد بی دین، کسانیکه بویی از خداپرستی نبرده اند بر هیچ تعهدی پایبند و مقیّد نیستند.
عقیق: استاد حسین انصاریان،طی سخنانی در حسینیه هدایت با اشاره به موضوعاتی از جمله؛ «وفای به عهد»، « تعهد و ولایت مداری»، « نشانه های مومن»، «تبعیت تام و تمام»، «فضیلت گریه بر عزای سیدالشهدا(ع)»، «نشانه های انسان بی دین» اظهارداشت: وقتی که قیس آن جوان 28 ساله ای که به جرم عشق به امام حسین(ع)، وفای به عهدش، زمانیکه نامه ای از حضرت سیدالشهدا(ع) برای سران شیعه در اختیار داشت را به دشمن نداد و حاضر نشد اسامی شیعیان مورد خطاب حضرت را برای رهایی خود به دشمن بدهد، به همین خاطر گردن او را زدند، گفت چرا ده نفر کشته شوند یک نفر کشته شود، چرا باید اسرار محبوبم را فاش کنم.
جان چه باشد که فدای قدم دوست کنم
وی افزود: وقتی خبر شهادت قیس را به حضرت رساندند و این درحالی بود که حضرت هنوز به کربلا نرسیده بودند، فرمودند؛«مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُوَما بَدَّلوا تَبديلًا(الأحزاب/۲۳) در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
نویسنده تفسیرحکیم ادامه داد: وقتی باران رحمت الهی ببارد انسان در مسیر مستقیم قرار می گیرد، وفادارتر می شود و بجای اینکه بنده نفس به عنوان دزدترین دزدها باشد در مسیر حق قرار گرفته و عبد خداوند می شود.
استاد برجسته اخلاق، تهذیب و تربیت بیان داشت: اگر به زندگی 72 تن ( به استثنای حضرت سیدالشهدا(ع)) نگاه و تفحصی کنید، خواهید دید که انواع تشویق ها، پیشنهادات و در آخر تهدیدات از سوی حاکم جور به آنان شد تا از همراهی سیدالشهدا(ع) دست بردارند ولی آنان به عهد خویش پایبند بودند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با نگاهی به سپاه ابن زیاد و وعده ها و وعیدهای دروغینی آن، خاطرنشان کرد: تاریخ ثابت کرده است، اکثر مردم عالم طبق آیات نورانی قرآن به یک علف هرز خود را می فروشند و به فکر عاقبت خود نیستند. نفس انسان دزدترین دزدها است بطوریکه با یک وعده فریفته می شوند و خون پسر رسول الله (ص) را بی گناه می ریزند. البته بدبخت رفتی به بهانه مُلک ری ولی ندیدی که بی دین به تعهدش عمل نمی کند و وقتی برگشتی پیش ابن زیاد که تا رکاب اسب مرا طلا بریزید، ابن زیاد گفت به چه علت؟ پاسخ داد بخاطر اینکه من کسی را کشته ام که پدرش ، مادرش و جدش بهترین انسان ها بوده اند! ابن زیاد گفت : تو که می دانستی چنین فردی است، غلط کردی که او را کشتی!
استاد انصاریان با بیان اینکه تنها کسی که به وعده های خودش عمل می کند، پروردگار جهانیان است، افزود: عزیزان من به آیات قرآن اعتماد و اطمینان داشته باشید، چرا که هر چه وعده داده است عملی شده و می شود.
نویسنده کتاب ارزشمند « ملکه اسلام» با اشاره به آیه از قرآن کریم گفت: خداوند می فرمایند؛«إِنَّ الْمُسْلِمينَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ الْقانِتينَ وَ الْقانِتاتِ وَ الصَّادِقينَ وَ الصَّادِقاتِ وَ الصَّابِرينَ وَ الصَّابِراتِ وَ الْخاشِعينَ وَ الْخاشِعاتِ وَ الْمُتَصَدِّقينَ وَ الْمُتَصَدِّقاتِ وَ الصَّائِمينَ وَ الصَّائِماتِ وَ الْحافِظينَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحافِظاتِ وَ الذَّاكِرينَ اللَّهَ كَثيراً وَ الذَّاكِراتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَ أَجْراً عَظيماً ( احزاب /35)» به یقین مردان مسلمان و زنان مسلمان، و مردان مؤمن و زنان مؤمن، و مردان فروتن فرمانبردار و زنان فروتن فرمانبردار، و مردان راستگو و زنان راستگو، و مردان شکیبا و زنان شکیبا، مردان خاشع و زنان خاشع، و مردان انفاقکننده و زنان انفاقکننده، مردان روزهدار و زنان روزهدار، و مردانی که حفظ میکنند دامنشان را و زنانی که حفظ میکنند، و مردانی که یاد میکنند خدا را بسیار و زنانی که یاد میکنند، خداوند برایشان مغفرت و پاداشی بزرگ آماده فرموده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ملاک ومعیار انسان مومن از سوی امیرالمومنین(ع) مشخص شده است، اظهارداشت: در کتاب کامل الزیارات نقل شده است؛ «نظر امیر المومنین علیه السلام الی الحسین فقال: یا عبرة کل مومن، فقال: انا یا ابتاه؟ قال: نعم یا بنی… امیر المومنین علیه السلام به حضرت حسین علیه السلام نظر نموده پس فرمودند: ای اشک هر مومنی. حضرت حسین علیه السلام عرض نمود: ای پدر من اشک هر مومنی هستم؟ امیرالمومنین علیه السلام فرمود: بلی پسرم. فلذا «اشک بر امام حسین(ع)» نشانه هر مرد و زن، پیر جوان مومن است.
استاد انصاریان بیان داشت: در برخی کتب معتبر اهل سنت از عایشه همسر رسول خدا(ص) نقل است که گریه را خداوند سبحان زمانی که کودک در رحم مادر قرارداشت، داده است.
مهر تو را به عالم امکان نمی دهم *** این گنج پر بهاست من ارزان نمی دهم
این محقق و پژوهشگر علوم و معارف اسلامی با اشاره به داستان ذبح حضرت اسماعیل(ع) توسط حضرت ابراهیم(ع) گفت: در آن زمان وقتی اسماعیل (ع) یک بار پا به زمین کوبید یک چشمه جوشید و آن هم زمزم شد، چشمه ای که نه شفاعت دارد، نه مغفرت دارد و حال این دو چشمه جوشانی که ما در صورت داریم که بر مصیبت آل الله می سالهاست می گرید نه تنها خشک نمی شود بلکه رحمت، مغفرت، شفاعت خداوند را در پی دارد. عزاداران اباعبدالله(ع) قدر این اشک ها را بدانیدکه خوب می خرند.
منبع:حوزه