۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۳۵ : ۲۰
سوالات زیادی در رابطه با زمان خواندن دعای توسل توسط افراد مختلف پرسیده می شود، در این بین توجه به برخی نکات مهم دارای اهمیت است که به آن ها اشاره ای نموده ایم.
البته فراموش نکنیم که مشخص کردن زمان های به خصوص نظم بهتری به خواندن و بهره مندی از دعا می بخشد.
بر اساس یک روایت حسن بن مثله جمکرانی در شب سه شنبه به حضور حضرت رفته و از ایشان دستور بنای ساخت مسجد را دریافت نموده است. سپس حضرت از وی خواسته گوسفندی را با مشخصات تعیین شده از جعفر کاشانی بخرد و در شب چهارشنبه ذبحش کند و آن را روز چهارشنبه پخش کند. (بحارالانوار، ج53، ص232).
به همین خاطر با توجه به این ماجرا این شب ارزشمند به شمار می رود و یاران حضرت اغلب در این روز گرد هم می آیند و با نیت ذبح نفس اماره خود حاجات خود را از آن بزرگوار می طلبند.
علامه مجلسی دعای توسل را در بحارالانوار بیان کرده است. هم چنین در باب این دعا می گوید که محمد بن بابویه از ائمه روایت کرده که دعای توسل را هیچ امری نخواندم ، مگر این که اثر اجابت آن را فوری دریافت نمودم.
با توسل به 14 معصوم و واسطه قرار دادن آن ها از پروردگار حاجت و خواسته خود را می طلبیم . ”اللهم انی اسئلک و اتوجه الیک بنبیک نبی الرحمة…”؛ خدایا من از تو میخواهم و روی میآورم به سوی تو، به پیامبرت، پیامبر رحمت… ”یا وجیها عندالله اشفع لنا عندالله”؛ ای آبرومند نزد خدا، شفاعت کن برای ما نزد خدا.( مفاتیحالجنان، دعای توسل، ص 225)
ایشان در باره اهمیت و فضیلت دعای توسل می گفتند: «دعای توسّل را هر روز بخوان که اصل اثرش مربوط به هر روز خواندن آن است که در اثر هر روز خواندن، آن را حفظ هم میشوید. اگر کسی این دعا را هر روز بخواند، کلیدی است که به هر قفلی میخورد، در برآوردهکردن حاجات بسیار مؤثر است، ایمان انسان را زیاد میکند، بهترین مونس انسان است، در وقت تنهایی و هنگامی که به حاجتی رسیدید، متوجّه میشوید که دعای توسّل واسطه شده که آن حاجت را از خدا گرفتهاید، بنابراین دفعه دیگر هم که حاجتی داشته باشید، همین دعا را میخوانید».
منبع:باشگاه خبرنگاران