۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۴۶ : ۱۶
ایشان بیان کردند: در آیات و روایات اشارههایی به مسائل طب شده است که ما نمیتوانیم آنها را انکار کنیم.
این مرجع تقلید گفتند: روایات که از معصومین در مورد طب آمده است باید بررسی شده و صحت آنها مورد تأیید قرار گیرند.
ایشان با بیان اینکه ما طبی به نام طب مسلمین داریم ابراز داشتند: علمای اسلام از جمله علمایی بودند که علم طب را دنبال کردهاند که نمونه آن کتاب قانون بوعلی سیناست که مشهور است 300 سال در دانشگاههای اروپا تدریس میشده است.
معظم له گفتند: بهزودی کنگرهای بینالمللی درباره خدمات شیعه نسبت به علوم اسلامی برگزار میشود که ازجمله این علوم، علم طب است.
ایشان تصریح کردند: علمای اسلام یکی از بزرگترین دانشمندان در علوم مختلف بوده و در میان علمای اسلامی، علمای شیعه دارای یک نشاط و تلاش فراوان بودهاند و کسانی که به این کتابها بتوانند احاطه پیدا کنند میتوانند از طب علمای اسلام بهرهمند شوند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه درباره طب سنتی هم افراط و هم تفریط وجود دارد گفتند: گاهی افراط میکنند و میگویند تنها طب اسلامی صحیح است و گاهی تفریط میکنند که طب صحیح طب جدید است و طبی که از علمای اسلام رسیده است همه باطل است.
ایشان عنوان کردند: بشر از ابتدا طب را تجربه کرده است و اینکه بگوییم هرچه از علم طب در قدیم، باطل بوده دروغ محض است.
معظم له بیان کردند: کار شما در سلامتکده بوعلی که از هر دو گروه طب اسلامی و طب جدید استفاده کردهاید بسیار پسندیده است و نشان میدهد شما هر دو را قبول دارید.
ایشان ابراز داشتند: اینکه عدهای تنها با خواندن یک کتاب ادعا کنند متخصص در طب سنتی هستند بسیار اشتباه است و کار شما که بیش از 20 سال در این زمینه تجربهدارید با کار این افراد تفاوت دارد.
این مرجع تقلید تصریح کردند: دولت باید بیان افرادی را که صلاحیت نداشته، درسی نخوانده و علمی ندارند با افرادی که سوابق درخشانی داشته و مطالعات و تجربیات ارزندهای دارند تفاوت قائل شود؛ نه اینکه همه را به طور کلی دفع کند.
ایشان گفتند: عدهای خرافات را با طب سنتی قاطی کردهاند و این خرافات سبب شده که اعتبار طب سنتی کاهش یابد؛ باید جلوی کسانی را که خرافات را به نام طب گسترش میدهند گرفته شود.
معظم له بیان کردند: یکی از خطراتی که اسلام را تهدید میکند همین خرافات است و باعث میشود مسائل خرافی جزئی از عقاید شود و موجب شود عقاید اصلی هم متزلزل شود.
ایشان تصریح کردند: بایدشورایی از افراد آشنا به طب جدید و قدیم تشکیل شود تا مؤسسات و اشخاص را بررسی کنند تا نه آنهایی که صلاحیت دارند حذف شوند و نه آنهایی که صلاحیت ندارند وارد کار شوند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: گروهی نیز باید اسناد روایاتی که به ما رسیده است را بررسی کنند و آنهایی که اسناد معتبری دارند را جدا کنند؛ مادامی که این روایات باهم باشد همین سرنوشت را خواهیم داشت.
ایشان بیان کردند: اگر ما اعتدال را رعایت کنیم باعث میشود که کار ما قوام و ریشه پیدا کند.
معظم له گفتند: شنیده میشود که گاهی مشروط میکنند کسی که میخواهد در طب قدیم موفق باشد حتماً باید دوره طب جدید را دیده باشد که صحیح نیست؛ طب قدیم دارای اصولی است مثلاً اگر بوعلی سینا در زمان بود نباید اجازه میدادیم طبابت کند.
این مرجع تقلید عنوان کردند: همواره در کنار حوزههای علمیه افرادی بودهاند که طب اسلامی را میخوانند و علمای بسیار مبرزی در طب داشتهایم و ان شاء الله در کنگره ارائه میشود.
ایشان گفتند: اگر حسابها از هم جدا شود ظلم و ستم بر کسی وارد نخواهد شد و اگر جدا نشود اوضاع روز به روز بدتر خواهد شد