۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۸ : ۱۹
سیدعلی شجاعی پیش از این درباره این کتاب به تسنیم گفته بود: این کتاب در واقع چهار ماه از زندگانی امام حسن(ع) را در برمیگیرد،گفت: داستان به گونهای تنظیم شده است که یک فصل در میان جبهه حق و باطل را به تصویر میکشد، مخاطب در یک فصل با جبهه امام حسن(ع) و در فصل بعد با جبهه معاویه یا اشقیا روبرو است. در فصول مربوط به امام حسن(ع)، راویان از یاران امام(ع) هستند و در فصول مربوط به معاویه نیز افرادی چون عمروعاص، معاویه، عتبة بن ابى سفیان و... روایان ماجرا را تشکیل میدهند.
این نویسنده در خصوص منابع مورد استفاده در تحقیق این اثر گفت: من از حدود 55 منبع عربی برای نگارش این اثر استفاده کردم که همگی دست اول بوده و از منابع معاصر به شمار نمیآیند. بخشی از منابعی را که مورد مطالعه قرار دادم، به زندگی معاویه از تولد تا بعد از مرگ وی مربوط بود. در مطالعاتی که انجام دادم، تلاش کردم تا معاویه را کاملاً بشناسم و حتی گذشته و آینده آن را نیز در این رمان گنجاندهام.
شجاعی از ارشاد شیخ مفید، بحارالانوار، شرح ابن ابیالحدید، اعیان الشیعه و ... به عنوان مهمترین منابع خود در تحقیق این اثر یاد کرد و در پاسخ به این پرسش که در نگارش این اثر تا چهاندازه از منابع مستند و واقعیات بهره گرفته و تا چه اندازه تخیل خود را وارد داستان کرده است، گفت: در فصول مربوط به امام حسن مجتبی(ع) همه متن بر اساس واقعیت شکل گرفته و به هیچ عنوان تخیل وارد کار نشده است.
شجاعی ادامه داد: اما در فصول معاویه شناختی که با آگاهی از گذشته و آینده این شخصیت به دست آوردهام را با چاشنی تخیل به هم آمیخته و داستان را به پیش بردهام، به عبارت دیگر تصور کردم شخصیتی مانند معاویه یا این پیشینه رفتاری در وضعیتهای مختلف چه تصمیماتی اتخاذ خواهد کرد.
شجاعی در این رمان با رفتوبرگشتهای راوی
میان دو جبهه امام و معاویه و بازسازی و بازیابی اهداف و افکار و شخصیت
معاویه، تصویری جدید از صلح امام به مخاطب ارائه میدهد.
نویسنده در
آغاز کتاب آورده است: و خداوند را آیه ای است، که نازل شد به آغوش پیامبر:
حاء. سین. نون. ذِکرُ رحمَتِ رَبکَ عَبدَه مُجتَبی… با تاکید بر رازورانگی
شخصیت حضرت و رفتارشان در برابر مکر معاویه، تلاش میکند تا کمی از اسرار
نهان انتخابهای امام را برای خواننده تصویر کند.
«حاء سین نون» در 164 صفحه به قیمت 12 هزار تومان به چاپ نهم رسیده است.