۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۸ : ۰۲
مخاطب بیانات معظّمله در این اثر عمدتاً نخبگان، روشنفکران و زمامداران کشورهای اسلامی هستند و مطالب نیز به ترتیب تاریخی ارائه شده است.
شخصیّت و سیره رسول اکرم(ص)؛ بعثت، ابلاغ پیام الهی به مردم، ایجاد حکومت اسلامی؛ نکات اساسی در علاج بیماریهای فعلی جهان اسلام و وحدت امت و بیداری اسلامی از جمله موضوعات مهمی است که در کتاب «درسهای پیامبر اعظم(ص)» به آن پرداخته شده است.
در بخشهایی از این کتاب میخوانیم:
در این مقطع زمانى، یاد و نام مبارک پیامبر اعظم از همیشه زندهتر است؛ و این یکى از تدابیر حکمت و الطاف خفیّه الهى است. امروز امّت اسلام و ملّت ما بیش از همیشه به پیغمبر اعظم خود نیازمند است؛ به هدایت او، به بشارت و انذار او، به پیام و معنویّت او، و به رحمتى که او به انسانها درس داد و تعلیم داد. امروز درس پیغمبر اسلام براى امّتش و براى همهى بشریّت، درسِ عالم شدن، قوى شدن، درس اخلاق و کرامت، درس رحمت، درس جهاد و عزّت، و درس مقاومت است. پس نام امسال به طور طبیعى، نام مبارک پیامبر اعظم است. در سایهى این نام و این یاد، ملّت ما درسهاى پیغمبر را باید مرور کند و آنها را به درسهاى زندگى و برنامههاى جارى خود تبدیل کند. ملّت ما به شاگردى مکتب نبوى و درس محمّد(صلیاللهعلیهوآله) افتخار میکند. ملّت ما پرچم اسلام را در میان امّت اسلامى با استقامت و استحکام برافراشته است؛ سختىها را تحمّل کرده است و کامیابىهاى حضور در این میدان شرف و افتخار را دیده است و به فضل الهى، کامیابىهاى بیشتر در راه است.
ما درس اخلاق پیغمبر، درس عزّت پیامبر اعظم، درس علمآموزى و درس رحمت و کرامت و درس وحدتى را که ایشان به ما داد و درسهاى زندگى ماست، باید در برنامهى زندگى خودمان قرار بدهیم.
همچنین در بخش دیگری از این کتاب، پیام رهبر معظّم انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولان کشور به مناسبت مبعث پیامبر گرامی در سال 1376 آورده شده که به مناسبت این ایام بازنشر میشود:
از پیامهای بعثت یکی این پیام است که در آیاتى از قرآن، به آن اشاره شده است؛ از جمله این آیه که میفرماید: بسماللهالرّحمنالرّحیم. کتابٌ انزلناه الیک لتخرج النّاس من الظّلمات الى النّور پیام خروج از ظلمت و ورود به نور.
نور و ظلمت، چیزى نیست که براى انسان در بخشهاى مختلف، قابل اشتباه باشد. اسلام و پیام بعثت، انسانها را از ظلمات جهل، ظلمات عادات زشت، خُلقیّات بد، فتنههاى میان افراد بشر، خرافاتى که بر ذهنهاى انسانها حاکم میشود، پنجه میاندازد و آنها را از راه مستقیم منحرف میکند، ظلمات ظلم و طغیان ـ اینها همه ظلمات است ـ خارج میکند و به نورى که مقابل آن است، هدایت و دلالت میکند.
در آیات متعدّدى از قرآن، این مضمون تکرار شده است؛ یعنى یک تحوّل در زندگى انسان، از لحاظ اجتماعى، از لحاظ هدفگیرى و از لحاظ فردى؛ از همه جهت.
یک نقطه برجستهى دیگر، مسألهى اخلاقیّات و تزکیهى نفوس است که آن هم در آیاتى از قرآن مورد تأکید قرار گرفته است و در حدیث نبوى معروف بین همهى فِرَق اسلامی هم هست که بعثت لاتممّ مکارم الاخلاق. ببینید؛ در آن جامعهاى که خُلقیّات ـ اخلاق حسنه و مکارم اخلاقى ـ رایج باشد، انسانها از اخلاق نیکو ـ از گذشت، برادرى، احسان، عدل، علم و حقطلبى ـ برخوردار باشند، انصاف بین آنها باشد، صفات رذیله در میان آنها حاکم و رایج نباشد، در چه بهشتى زندگى خواهند کرد!
امروز بشر، از همین چیزها رنج میبرد. امروز گرفتاریهاى دنیاى بشر، گرفتاریهاى ناشى از طغیانهاى سیاسى در عالم و طواغیت، به ریشههاى اخلاقى برمیگردد. گرفتاریهاى تودههاى مردم هم غالباً به جهالت آنها برمیگردد. اسلام، اینها را برطرف میکند. مسلمانان باید این پیامها را گرامی بدارند.
«درسهای پیامبر اعظم(ص)» به زبانهای عربی، انگلیسی و فرانسه نیز ترجمه شده و قابل دریافت است. علاقهمندان میتوانند برای تهیه این اثر و کسب اطلاعات بیشتر بهاینجا مراجعه کنند.