کد خبر : ۸۱۱۸۵
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰
حماسه‌ای که لحظه به لحظه تصویر می‌شود ؛

چند قدم با خادمین فضای مجازی در مسیر پیاده روی اربعین + تصاویر

در این یکی دو سال اخیر اما اخبار اربعین زودتر از ایام اربعین به خانه ایرانی‌ها می‌رسد، فردای عاشورا که می شود انگار پیاده‌روی هم آغاز شده.
به گزارش عقیق به نقل از نسیم؛ خیلی وقتها تا چشمت به نخلستان‌های نجف و آبهای خروشان فرات نیفتد و تا هُرم گرمای عراق را حس نکنی، باورت نمی‌شود که به زودی به عتبات می‌رسی و پا در صحن و سرای امیرالمومنین (ع) و فرزندانش می‌گذرای.


خیلی هم به سیطره‌ها عادت کرده اند و به افسران "بمب‌یاب"، تا چندبار اتوبوسشان را متوقف نکنند، هوای حرم نمی‌گیرند.

این سفر اما متفاوت است، برای اربعین که می‌خواهی بروی از همان گام اول حال و هوای حرمی را گرفته‌ای که اصلا معلوم نیست که از ازدیاد جمعیت چشمت به جمالش روشن می شود یا نه، برای اربعین همین که از خانه بیرون میشوی انگار که با "جابر" هم قدم شده‌ای، به هرکسی که توشه و کوله‌ای به همراه دارد با دقت بیشتری می‌نگری، نکند که او هم همراه تو باشد.

پس از چند سالی که وضعیت عراق عادیتر شده و مجال رفتن فراخ‌تر، حالا دیگر عمودها از نجف شمرده نمی شود، زوار اباعبدالله(ع) حالا عمودها را از شهرهایشان می‌شمارند، اصلا انگار خیابان‌های ایران هم مسیر نجف تا کربلا شده، انگار در این ایام مردم هم مهربان‌تر شده اند، موکب‌ها از ایلام و کرمانشاه و ... برپا شده و حتی از تهران فرودگاه امام خمینی (ره) که عمود صفر در آن قرار گرفته است. حالا دیگر زیارت اربعین آن هم با پای پیاده در میان ایرانی ها هم رسم شده، کربلا رفته‌ها و نرفته ها اگر اربعین نروند می گویند که یک جای کارمان می‌لنگیده، خیلی ها احساس می‌کنند که جامانده اند.

در این یکی دو سال اخیر اما اخبار اربعین زودتر از ایام اربعین به خانه ایرانی‌ها می‌رسد، فردای عاشورا که می شود انگار پیاده‌روی هم آغاز شده.
 

فضای مجازی که به لطف گوشی های هوشمند حالا دسترسی به اطلاعات و فضاسازی های مختلف را به چشم برهم زدنی فراهم کرده، مبدا همین پیاده‌روی است، جوان‌ترها بیشتر دسترسی به فضای مجازی اربعین دارند و کاملا مشهود از مدتها قبل خود را برای رسیدن به سیل مشتاقان بیعت با امام حسین (ع) آماده می‌کنند، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بستر شکل‌گیری و اطلاع‌رسانی از بزرگترین اجتماع تاریخ است، سیل اخبار و اطلاعاتی که لحظه به لحظه حضور چند ده میلیون مسلمان عاشق را گزارش می‌کند.

مراسم اربعین امسال البته از حیث همین مساله هم متفاوت است. مدتها از عراق جنگ‌زده آنچنان انتظاری نبود که بیاید و گامی در جهت جهانی شدن این مراسم بردارد، تا اینکه ایرانی‌ها خود پیش‌قدم شده اند، امسال از نجف تا کربلا می‌شود گفت که اینترنت زوار قطع نمی‌شود و البته علاوه بر آن، آنقدر امکانات در موکب های ایرانی هست که نه تنها یاد و خاطره آن روزهایی که ارتباط خانوادها با زائرانشان چند مدتی قطع بود و نمی دانستند که اگر خدای ناکرده انفجاری رخ داده در کجا بوده و آیا نزدیکانشان در آن حوالی بوده اند یا نه، به فراموشی سپرده شده است، بلکه حالا حماسه اربعین لحظه به لحظه به نحوی از انحاء به صورت مردمی و غیر مردمی گزارش می شود.

موکب های اصلی که ارائه دهنده خدمات دیجیتالی و مجازی هستند اما در پنج نقطه یعنی نجف اشرف، عمود 285، عمود 440، عمود 1120 و کربلا قرار گرفته اند. موکب هایی که هر آنچه از تکنولوژی و امکانات مربوط به فضای مجازی در ایران هست در آنها نیز پیدا می شود. از دهها محل شارژ وسایل الکترونیکی تا کافی‌نت و حتی "کیسوک رسانه" که محصولات فرهنگی متنوعی که شاید تنها چند دقیقه از تولیدشان می‌گذرد را در اختیار زائران قرار می دهند.

در مسیر، غرفه نرم‌افزار هم متعدد یافت می‌شود تا هرکسی که تلفن هوشمندی در دست دارد بتواند همه نرم‌افزارهای کاربردی در پیاده‌روی اربعین را به صورت رایگان در اختیار داشته باشد. در کنار همه اینها مجموعه ای از خبرنگاران حرفه ای هستند که در مسیر پیاده روی ستاد خبری تشکیل داده اند و به دنبال انتشار آخرین اخبار و تصاویر اربعین حسینی هستند تا آنهایی که توفیق این زیارت نصیبشان نشده نیز از راه دور همراه سیل عاشقان حسینی شوند و از قافله عشق عقب نمانند.

عجیب‌تر اینکه در ساده‌ترین و بی‌آلایش‌ترین همایش دنیا، که همه پای پیاده اند و جماعتی مهربان میزبان و خادمانی پرتلاش هرچه که می توانند برای زائران فراهم می کنند، عده ای فکر خدمت‌های نوین را هم در سر داشته اند و حالا تعمیرگاه تلفن همراه و دوربین هم برای رفاه زوار به راه انداخته‌اند، هرچند که دامنه ماجرا از این هم وسیع تر است و برای مثال در کنار همه این اتفاقات خوب، حالا زائرانی که از کشورهای مختلف آمده اند در مسیر می توانند دیگر ائمه طاهرین را هم به صورت Full HD  و سه بعدی به صورت مجازی، زیارت کنند.

امسال در مسیر کربلا شرایط و امکانات "زیارت مجازی" فراهم شده، زیارت در اتاق 20 متری با امکانات نمایش تصاویر سه بعدی از اماکن مقدس از جمله حرم مطهر رضوی، قبرستان بقیع و نیز به وسیله عینک های vr .

اینها همه امکاناتی است که امسال زیارت اباعبدالله را متفاوت‌تر کرده است، زیارتی که با تکنولوژی و خدمات فضای مجازی برای میلیون ها نفری که شاید از حماسه اربعین بی اطلاع باشند هم تصویر می شود و خادمان فضای مجازی در پی ارائه امکانات دیجیتالی به زائران هستند.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین