۰۳ بهمن ۱۴۰۳ ۲۳ رجب ۱۴۴۶ - ۲۴ : ۱۹
اگر این بانوی مکرمه میخواستند به وقایع عاشورا و شهادت عزیزانشان صرفاً از جنبۀ حماسی و خون و شمشیر نگاه کنند، هیچ وقت چنین کلام نورانیای را «ما رأیتُ إلا جَمیلا» بیان نمیفرمودند و این بیانگر آن است که ایشان از منظری دیگر به این برنامۀ الهی نگریسته است، به عبارت دیگر، نوع نگاه حضرت زینب (س) با نگاه دیگران به ماجرای عاشورا بسیار متفاوت است، ایشان چطور و از چه زاویهای نگاه میکردند که فرمودند جز زیبایی ندیدم، چطور میشود آدمی کشته شدن عزیزانش را ببیند و اینگونه سخن بگوید؟ چرا دیگران چنین ندیدند؟
با توجه با اینکه در ماجرای سقیفه، مردم امیرالمؤمنین (ع) را پس زدند و کنار گذاشتند، دیگر نباید رشد و حرکت به سوی آسمان تحقق پیدا میکرد، اما در ماجرای امام حسین (ع) میبینیم که درهای آسمان گشوده شد و کاروانیان با همراهی مولایشان به اعلیعلیین رسیدند، این سؤال مطرح است که امام حسین (ع) چه کردند یا بهتر بگوییم چه ساختند که درهای آسمان که پس از سقیفه باید بسته میماند، دوباره گشایش یافت؟ فهم این موضوع در شناخت جایگاه اهلبیت (ع) بسیار مؤثر است.
در تابلوی «حامی»، حضرت زینب (س) داخل چادر هستند و در بیرون چادر جنگ در جریان است، ایشان در این فضا دست به دعا بر میدارند و با سلاح «دعا» سعی میکنند امامشان را نصرت کنند. امام حسین (ع) در آن زمان داشتند کاری بزرگ را رقم میزدند و درهای آسمانها را باز میکردند و حضرت زینب (س) نیز شاهد شکلگیری و ایجاد این مکانیزم رفعت دهنده بودند و به همین دلیل است که میفرمایند «ما رایت الا جمیلا».
در ادامه میتوانید کلیپ تابلوی «حامی» از مجموع آثار آسمان حسین (ع) را مشاهده کنید: