۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۰ : ۰۵
وی در توضیح و تفسیر این آیه از قرآن کریم، امام حسین علیه السلام را از بارزترین مصادیق این آیه دانست و گفت: این محبوبیت امام حسین(ع) به خاطر آن همه فداکاری و ایثار در راه باقی ماندن دین اسلام است و بدین ترتیب به تمام نسل ها درس انسانیت داد و ارزش های ایشان دست مایه شعر شعرای بزرگ قرار گرفته است.
حجت الاسلام کشمیری در بخش دیگر از سخنان خود به فضیلت ماه شعبان و پاداش عبادت در این ماه اشاره کرد و گفت: ماه شعبان ماه عبادت و و نزدیک شدن به خداوند متعال و ماه دعا و نیایش و کمک به فقرا و نیازمندان و نیکی به والدین و صله رحم است.
درمان بی میلی به عبادت چیست؟
نماینده آیت الله سیستانی در اروپا ادامه داد: گاهی اوقات روح انسان دچار خستگی و کسالت می شود و میل به عبادت پیدا نمی کند و برخی نیز ممکن است از ما بپرسند آیا راهی برای درمان این مشکل وجود دارد؟ پاسخ ما این است که این مشکل و بیماری ممکن است عوامل درونی، مکانی یا زمانی داشته باشد.
وی در تبیین عوامل درونی بی میلی به عبادت گفت: صفاتی مانند نفاق، حسادت، بغض، کینه، نگاه متکبرانه به دیگران، ریا، غرور و سایر بیماری های روخی می توانند در پیدایش این حالی تاثیر داشته باشند و انسانی که از این صفات رذیله پاک شود، جنبه معنوی او تقویت خواهد شد و در کنار این پاکسازی درونی، دوری از گناه کبیره و صغیره نیز لازم است چون گناهان صغیره نیز گاهی روی هم جمع می شوند و مانع رشد و تعالی انسان می شوند. و پس از تمام اینها نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم پرهیز از خوردن لقمه حرام است؛ چراکه لقمه حرام موجب آلودگی قلب و دروی انسان از اطاعت خداوند و کارهای نیک می شود.
حجت الاسلام کشمیری در ادامه بحث خود با اشاره به عوامل مکانی بی میلی به عبادت خداوند گفت: مکان نیز تاثیر زیادی در حال عبادت دارد و بر این اساس اگر کسی در مسجد یا حرم مکی یا مسجد نبوی یا اماکن مقدس دیگر باشد، به خاطر تاثیر آن مکان حال عبادت پیدا خواهد کرد.
وی افزود: زمان نیز در پیدایش حال عبادت تاثیر دارد و به عنوان مثال می توان به شب جمعه، روز عرفه یا شب قدر یا شب های ماه رمضان اشاره کرد که اینها نیز تاثیر زیادی در ایجاد شوق به عبادت در انسان دارد و ماه شعبان نیز یکی از زمان هایی است که انسان در آن شوق به عبادت دارد و به پروردگار خویش روی می آورد، پس چه خوب است در چنین زمانی به خدای خود پناه ببریم و از او بخواهیم ظلم و ظالمان را از بین ببرد.
منبع:حوزه