۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۴ : ۱۴
همچنان که ذکر شد شیعه در نگاه حضرت فاطمه(س) کسی است که پیرو فرامین اهل بیت(ع) باشد، اما این سوال مطرح است آیا اگر ما گاهی اسیر هوای نفس شدیم و گناهی مرتکب شدیم دیگر از جرگه تشیع خارج خواهیم شد و راهی برای بازگشت نیست؟
این پرسش مهم سوال زنی از طرف شوهرش از حضرت زهرا (س)است که به نزد فاطمه(س) آمده و پرسید که او و (شوهرش) از شیعیان فاطمه است یا خیر؟ حضرت فاطمه پاسخ داد؛ اگر به آنچه ما امر میکنیم عمل کنید و از آنچه تو را نهی میکنیم پرهیز کنی از شیعیان ما هستی و الا خیر.
زن بازگشت و سخن فاطمه(س) را به شوهرش بازگفت، شوهر گفت وای بر من زیرا کسی خالی از گناهان و خطاها نیست. آن زن نزد زهرا(س) بازگشت و سخن شوهرش را منتقل کرد. صدیقه طاهره(س) نیز برای او تبیین کرد که شیعیان در صورت گناهکاربودن توسط سختیها یا شداید مرگ و قیامت تطهیر شده و داخل در بهشت خواهند شد.
صدیقه طاهره در پاسخ او فرمود: (از من) به همسرت بگو، چنین نیست که او (قضاوت کرده است). شیعیان ما از بهترین افراد اهل بهشتند و همه دوستان ما و و دوستان دوستان ما و دشمنان دشمنان ما همه در بهشت خواهند بود. آری کسی که با قلب و زبان تسلیم ما اهل بیت شده اما از اوامر ما سرپیچی کند و نواهی و موارد پرهیز را محترم نشمارد از شیعیان واقعی ما نخواهد بود. گرچه این گروه نیز پس از پاک شدن از گناهان و تحمل مشکلات روز قیامت و قرار گرفتن اندک زمانی در طبقات بالای جهنم و کشیدن عذاب، اهل بهشت خواهند بود و ما به خاطر دوستیشان با ما نجاتشان داده و آنان را به پیشگاه خودمان انتقال خواهیم داد1".
روایت شده است که مردی به امام حسن مجتبی(ع)گفت: من از شیعیان شما هستم امام فرمود:" ای بنده خدا اگر مطیع اوامر و نواهی ما باشی راست میگویی ولی اگر چنین نباشی پس با ادعای چنین منزلت والایی که اهلش نیستی بر گناهانت میافزایی. مگو من از شیعیان شما هستم بلکه بگو من از دوستداران شما و دشمن دشمنان شما هستم. در این صورت تو انسان خوبی هستی و به سوی خوبی در حرکتی2".
پی نوشت:
1- تفسیر الامام العسکری(ع) 308
1- بحارالانوار ج65 ص96
3- کتاب بصیرت فاطمی شرح چهل حدیث فاطمی در رفتارهای فردی و اجتماعی.