۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۴۳ : ۱۲
وی ادامه داد: خطبه دارای سند قوی و از طریق زیدبن علی بن الحسین و قبل از آن حضرت زینب(س) که در آن زمان شش سال داشت نقل شده؛ خطبه حضرت زهرا(س) مربوط به قبل از هجوم به خانه حضرت علی(ع) و به خطبه فدکیه معروف شده است.
سخنران این مراسم ابراز داشت: در این خطبه مباحثی چون ارث مال مطرح شده است، بعد از آن که مسئله سقیفه تمام شد و مردم به سمت ابوبکر رفتند، احتیاج به مال پیدا کردند به همین دلیل فدک هم مالی آماده و 70 هزار دینار مثقال طلا سالانه در آمد آن بود.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد افزود: این مال با ارزش می توانست بسیاری از مشکلات آن زمان خلیفه را برای ادامه خلافت برطرف کند، از این رو مال را به زور غصب کردند و عمال و کارگزاران حضرت را از آنجا بیرون کردند.
وی افزود: آنها توجیهاتی را برای این حرکت خود ارائه دادند و از جمله آن می گفتند این مال، تعلق به دولت داشته و پیامبر(ص) مالی نداشت تا به دخترش بدهد.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد اظهار داشت: در جواب باید گفت؛ تاریخ فدک، نشان می دهد که سال 7 هجرت پیامبر فدک را به دخترش داده و پیامبر(ص) فرموده که فدک دستور خدا و به عنوان هبه به زهرا(س) است.
استاد حوزه عنوان کرد: درپاسخ به این سوال که چرا خدا این چنین امر کرده بایدگفت علت این بود که جبرئیل(ع) محضر پیامبر(ص) آمدند و گفتند؛ یا رسول الله، خدا فرموده «مسئله فدک و هبه آن به دختر شما به خاطر فداکاری حضرت خدیجه و هدیه اموال او برای دین بوده است و این هدیه نباید بی پاسخ بماند».
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد گفت: فدک در 150 کیلومتری مدینه است و ماجرای غصب فدک ده روز بعد از رحلت پیامبر(ص) اتفاق افتاد و خطبه را حضرت بعد از فوت پیامبر(ص) بیان کردند.
منبع:حوزه