۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۲ : ۱۴
این رسانه انگلیسی سپس با اشاره به روایتی که رسانهها از اسلام با استفاده از تصاویر جهادیهای نقاب زده به تصویر درآوردهاند، مینویسد: این گروههای جهادی که از مسلمانان افراطگرایی چون سلفیها، وهابیها، القاعده؛ طالبان، داعش و مشابه آنها تشکیل شدهاند خودشان را هواداران اسلام معرفی کرده و حملات تروریستی انجام میدهند و اقدامات خود را با استناد به قرآن توجیه میکنند. این در حالی است که اکثریت مسلمانان در سرتاسر دنیا این جنایات را محکوم میکنند.
مطالعه قرآن نشان میدهد، اسلام از این اعمال تروریستی حمایت نکرده و از دیدگاه قرآن جنگ تنها زمانی شایسته و قابل توجیه است که برای دفاع از حق و عدالت باشد. با توجه به آیات قرآن جنگ تنها برای دفاع در مقابل متجاوزان، یا برای کسانی که از خانهها و سرزمینهایشان بیرون رانده شدهاند مجاز میباشد. همچنین زمانی که مسلمانان و همپیمانان آنها زیر حملات سنگین دشمنان بیدفاع مانده باشند و نیاز به کمک داشته باشند، جنگ جایز است. آخرین علت جنگ از دیدگاه قرآن زمانی است که میان دو گروه از مومنان درگیری رخ داده باشد و گروهی علیرغم پیشنهاد آتش بس حاضر به پایان جنگ نباشد.
با توجه به آیات قرآن، جنگ محدودیتها و قالبهای مشخصی دارد، زمانی که دشمنان پیشنهاد صلح دادند، مسلمانان بایستی جنگ را متوقف کنند. و آیه 190 سوره بقره میفرماید: در راه خدا با کسانی که با شما میجنگند، بجنگید و از حد نگذرید، زیرا خدا تجاوزگران را دوست ندارد.
تعارض رفتار داعشی ها با آیات قرآن
ایده جنگ نامحدود و سرتاسری فرقه داعش، یک ایده کاملا غیراسلامی است. به علاوه مسلمانان به دستور قرآن وظیفه دارند با اسرای جنگی با احترام برخورد کنند نه اینکه مانند آنچه داعشیان در ویدئوهای تبلیغیشان نشان میدهند آنها را شکنجه کرده و گردن بزنند. اسرای جنگی باید پس از پایان جنگ آزاد شده یا در تبادل اسرا برگردانده شوند. به علاوه قرآن به مسلمانان اجازه نمیدهد که اسرای جنگی را نگه داشته، به برده تبدیل کرده یا از آنها به عنوان سربازان جنگی استفاده کنند.
در آخر اینکه پیروان اسلام نبایستی باورهای اسلامی را به دشمنانشان اجبار کنند و اگر قرآن را مطالعه کنید خواهید دید که داعشیان یکی از مهمترین دستورات دینی در خصوص ارتباط با دیگر ملتها را نادیده گرفتهاند. به وضوح آشکار است که دین اسلام و قرآن، مسلمانان را از ترویج محبت و اندیشه آزاد بازنداشته است و جنگیدن در آیات قرآنی نیز اساسا به اهداف دفاع و واکنش در مقابل متجاوزان است. پیروان حقیقی قرآن جنگطلب نبوده و از کشتار بیگناهان دوری میکنند. و این اسلامی است که بسیاری مسلمانان در سرتاسر دنیا به آن پایبند هستند و با صلح و آرامش در کنار دیگر مردم با مذاهب و اعتقادات دینی مختلف زندگی میکنند.
منبع:حوزه