در آشپزخانه هاي مركزي كربلا صورت مي گيرد؛
پخت روزانه پنج تا شش هزار پرس، غذا در كربلا
پنج تا شش هزار پرس غذاي گرم، درهر وعده، روزانه، در دو آشپزخانه مركزي در كربلا، براي زائران طبخ مي شود .
عقیق: دو آشپزخانه مركزي به نام هاي ابوتراب و جرش، وظيفه تامين غذاي سالم و بهداشتي زائران عتبات عاليات را، كه به اين شهر مقدس مشرف مي شوند، به عهده دارند .آشپزخانه اتوماتيك و صنعتي ابوتراب، با سالن هاي مجزا و كاملا بهداشتي آماده سازي گوشت، سبزيجات، برنج ، خورشت، كباب و انبار مواد غذايي خشك و دو سردخانه را، بالاترين استاندارها را كسب كرده است .روزانه ، بسته به آمار زائران ورودي و خروجي، از كربلا و اسكان داده شده از در اين شهر مقدس، از طرف شركت شمسا، سه هزار و يكصد تا سه هزار و هفتصد پرس، غذاي گرم در هر وعده طبخ مي شود .ديگر آشپزخانه مركزي در كربلا هم، جرش نام دارد كه بين 1900 تا 2100 پرس غذا هم در آن پخته و آماده تحويل به هتل هاي كاروان ها مي شود .طعيمه غلامي مديرستاد عمليات شركت شمسا در عراق، در اين باره گفت: اين دو آشپزخانه، از جمله پنج آشپزخانه ايست كه اين شركت براي تامين غذاي مناسب زائران در اين كشور، ايجاد كرده است .وي افزود: علاوه بر دو آشپزخانه در كربلا، دو آشپزخانه در نجف و يك اشپزخانه ديگر در كاظمين، وظيفه تهيه غذاي زائران عتبات عاليات را به عهده دارند .غلامي مي گويد: نود سرآشپز، آشپز و دستيارايراني در اين سه اشپزخانه در دوره هاي 45 روزه حضور مي يابند و به زائران خدمت مي كنند .غذايي كه در اين اشپزخانه ها تهيه و طبخ مي شود، پس از بسته بندي مناسب و پلمپ، از طريق خودروهاي مخصوص، به هتل هايي كه زائران ايراني در آنها حضور دارند، انتقال مي يابد و در غذاخوري هاي اين هتل ها براي زائران، سرو مي شود .مدير ستاد عمليات شمسا در عراق مي گويد: سلامت و رفاه زائران، مهم ترين مساله براي خدمتگزاران آنها در شركت خدماتي و زيارتي شمساست و بخاطر همين، نهايت دقت در خريد مايحتاج آشپزخانه ها، و بهداشت محيط آنها، صورت مي گيرد .غلامي از بازرسي هاي مداوم از آشپزخانه هاي مركزي در سه شهر مقدس خبر مي دهد و مي افزايد: همه اقدامات در اين آشپزخانه ها، به دقت زير نظر كارشناسان بهداشت است و علاوه بر آن، به صورت منظم و غير منظم، هم، بازرساني از طرف شمسا، حج و زيارت، بعثه مقام معظم رهبري و هيات پزشكي مستقر در عراق، از آنها بازديد مي كنند .انتخاب غذا با توجه به فصول سال و بر اساس برنامه ريزي منظم در آشپزخانه هاي ايراني با طبخ غذا شهر كربلا انجام مي شود وسعي شده است تا در يك هفته اقامت زائران در شهرهاي مقدس نجف، كربلا و كاظمين، تنوع غذايي براي آنان در نظر گرفته شود .تمامي كساني كه در امر خريد مواد لازم، آماده سازي، طبخ و بسته بندي و انتقال و توزيع غذاي زائران عتبات عاليات را به عهده دارند، كارشان را بهترين و بالاترين خدمت ها مي دانند و به آن افتخار مي كنند .منبع:حج211008