۲۰ دی ۱۴۰۳ ۱۰ رجب ۱۴۴۶ - ۵۶ : ۲۲
عقیق:حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بیآزار شیرازی رئیس سابق دانشگاه مذاهب اسلامی، حرکت در سایه اسلامناب را تنها راه نصرت مسلمانان در نا آرامیها دانست و تأکید کرد: اتحاد باعث عزت و سربلندی مسلمانان بوده و در طول تاریخ این امر در سایه نزدیک شدن به اسلام است، یعنی اگر ما به سوی سرچشمه و اسلام ناب؛ آن دین خالص الهی که قرآن میفرماید: «علی الله الدین خالص» برویم، به سمت وحدت رفتهایم و در سایه وحدت به قدرت، عزت و عظمت میرسیم.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب ادامه داد: گرفتاری تمام هفتاد و دو ملتی که در حال جنگ هستند، به این خاطر است که همه دنبال فرقهگرایی هستند، همه در پی ادیان و مذاهب زمینی و دینهایی ناخالص رفتهاند، هر کس نسبت به سلیقه خویشتن مسائلی را کم و مسائلی را اضافه کرده است، در صورتی که اگر همه به آن دین حنیف که پیغمبر(ص) میفرمایند یا همچنین اسلام ناب که امام خمینی(ره) فرمودهاند، برویم، به وحدت رسیدهایم، ولی اگر این فرقهها را پررنگتر کنیم، روزبهروز تفرقه افزایش یافته و در نتیجه تسلط بیگانگان بر ما افزون میشود.
استاد دانشگاه مذهب اسلامی با ارائه راهکاری که از همراهی ناآگاهانه برخی مسلمانان با دشمنان جلوگیری کند، تصریح کرد: مهمترین وسیله این است که مردم آگاهی پیدا کنند، متأسفانه باید گفت مسلمانان به دنبال فرقههای گوناگونی رفتهاند که این امر موجب فتنه است، در کلامالله مجید آمده که «وقاتلوهم حتی لاتکون الفتنه و یکون الدین لله» یعنی با اینها مبارزه کنید تا اینکه فتنهها (فرقههای بدلی) کنار روند و دین همه از آن خداوند شود، یعنی دین الهی حاکم شود و برای این منظور است که باید مردم را آگاه کرد.
وی افزود: گرفتاری عظیم در اینجا است که فرقهها بر سر لجبازی با یکدیگر افتادهاند و به دنبال مبارزه با یکدیگر هستند و خیال میکنند میبایست حتماً برخلاف نظر مخالف عمل کنند که البته اینها به دین اسلام ناب و ائمه(ع) اعتنایی نداشته و تنها به دنبال فرقهگرایی خویش هستند.
حجتالاسلام بیآزار شیرازی نفوذ آمریکا و متحدان منطقهای آن مانند را در غرب آسیا برجسته دانست و گفت: نفوذ نوعی سیاست است که از گذشته بوده و در حال حاضر نیز به شدت حاکم است، استعمارگران کشورهای خاورمیانه و عربی را به آشوب و فتنههایی مانند فاجعه منا، فاجعه غمبار نیجریه، ناآرامی سوریه و ... میکشانند و در این ماجرا خودشان کمال همکاری را دارند.
وی در ادامه تشریح کرد: زمانیکه استعمارگران این کشورها را به آشوب کشیدند، ثروتمندان، ثروتهایشان را به اروپا و آمریکا میبرند و باعث پیشرفت اقتصادی و آبادانی کشورهای استعمارگر میشوند و همچنین، مغزهای متفکر به دلیل اینکه در کشورهایشان احساس امنیت نمیکنند، به خارج مهاجرت خواهند کرده و در اینجا ملتی فقیر با ویرانی کامل برجای میماند و این همان هدف استعمار است که حیات خود را در این نوع مسائل میبیند.
رئیس سابق دانشگاه مذاهب در پاسخ به این سؤال که جبهه دیپلماسی دولت ایران در جهت وحدت چه اقدامی را میتواند انجام دهد، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی نیز همواره امام خمینی(ره) مردم را به وحدت دعوت کرده و هیچگاه به سوی تفرقه نکشاندهاند و بعد از رحلت امام، مقام معظم رهبری نیز مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دانشگاه مذاهب اسلامی را با هدف تقویت وحدت بین مسلمین تأسیس کردهاند.
این فعال عرصه وحدت دلیل تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی را بالابردن فهم و آگاهی مردم ذکر کرد و افزود: این امر وسیلهای شد که مسلمانان را آگاه کنند تا به دنبال تفرقه نروند، ولی متأسفانه استعمارگران کاملاً به این مسائل آگاهی دارند، به طوری که هر گامی که جمهوریاسلامی برای تقریب بر میدارد، آنها صد قدم برای تفرقه طی میکنند و عدهای از افراد متعصب، آنها را همراهی میکند و به طور قطع این اقدامات تفرقهانگیز موجب ضرر و زیان رساندن به خودشان و در نگاه کلی به تمامی مسلمانان میگردد.
این استاد دانشگاه در رابطه با نقش نهادهای مردمی در اتحاد اظهار داشت: مسلما مردم نباید اجازه دهند این نوع فتنهگریها صورت گیرد و نباید میدان را برای اینان آماده گردانند، ولی متأسفانه بسیاری از مردم عوام به دلیل عدمآگاهی دنبالهرو افراد دکاندار هستند (همان فرقههای بدلی)، همانطور که اکثر مردم وقتی به بازار میروند به دنبال کالاهای بدلی هستند، در صورتی که آگاهی مردم بالا رود، متوجه میشوند که این کالاها به ضرر و زیانشان است.
وی ادامه داد: در هرحال این فرقهگرایی ما را به وحدت نمیرساند، همانطور که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) میفرمایند: این جنگها و اختلافات داخلی را نباید به کوچه و بازار برده و افراد جاهل را به قضاوت بکشانیم. اگر در مجالس دینی علمی در حضور اساتید دو طرف مباحثه صورت گیرد، محل ایراد نیست، ولی اگر به سراغ مسائل تاریخی که ما را به هیچ نتیجهای نمیرساند، برویم، موجب دامنزدن به اختلافات است.
بیآزار شیرازی گفت: به این خاطر است که شبکههای ماهوارهای را به دست افراط گرایان میدهند و اینان تمام هدفشان این است که به سراغ گذشته تاریخ رفته و مسائل تفرقهانگیز را استخراج کرده و به مردم عوام نشان دهند و عوام را به قضاوت بنشانند در حالیکه هیچ گونه اطلاعاتی ندارند.
استاد دانشگاه مذاهب اسلامی نقش جنبشهای دانشگاهی را در آگاهی مردم بسیار مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: دانشجویانی که اهل مطالعه هستند و اطلاعات و معلوماتی را در دانشگاه و حوزه کسب میکنند، میبایست به این مرحله از آگاهی برسند که مردم ناآگاه را آگاه کنند. خوشبختانه هماکنون در میان طلاب و دانشجویان، شاهد آن هستیم که به صورت خودجوش جمعیتهایی مثل امت واحده و سرزمین برادری که به شهرهای مختلف رفته و با برنامههایی درپی آگاه کردن مردم هستند، پیدا شده است.
بیآزار شیرازی افزود: در مقابل عدهای نیز هستند که به دنبال فعالیتهای احساسی و تفرقهافکن هستند که کاملاً حرکتی در جهت معکوس است و متأسفانه بعد از رحلت امام(ره) بود که بسیاری را به تحریک احساسات و اختلافات تاریخی و از جهتی دیگر به عید عمرکشان کشاندند که همین امر مقدمه عید شیعهکشان را که هم اکنون اثراتش را ملاحظه میفرمایید، فراهم کرد.
وی در پایان گفت: امیدوارم که شما دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی و دوستانتان سهم فراوانی در بیداری اسلامی و اتحاد و وحدت اسلامی داشته باشید.
منبع:فارس