کد خبر : ۶۶۴۴
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۰

کلید بهشت استقامت در دینداری است!

انسان در اثر ایمان و مقاومت، فرشتگان را به خود جلب می کند. «تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ الْمَلائِکةُ»

عقیق: از ارکان سعادت در دنیا و آخرت بعد از ایمان به خدا، صبر و استقامت است. خداوند متعال در قرآن مجید به مؤمنان صابر و مقاوم، وعده رستگاری و بهشت داده است. «بی تردید کسانی که گفتند: پروردگار ما خدا است سپس در میدان عمل بر این حقیقت، استقامت ورزیدند؛ فرشتگان بر آنان نازل می شوند و می گویند: مترسید و اندوهگین نباشید و شما را به بهشتی که وعده می دادند؛ بشارت باد»(فصلت، 30)

اگر کسی بخواهد به دنیا هم برسد باید صبور و مقاوم و دارای پشتکار باشد. باید کار و تلاش کند؛ با سختی ها و موانع مبارزه نماید. و در رسیدن به بهشت و رضوان الاهی باید مقاوم­تر باشد. زیرا وسوسه های شیاطین، علاوه بر زحمت جسمانی، زحمت روحی و روانی را برای رسیدن به این مقصد اضافه کرده است.

کسی که می خواهد مثلا نماز بخواند یا روزه بگیرد و حج به جا آورد؛ علاوه بر تحمل مشقت های جسمی، باید مشقت های روحی که سنگین تر از آن است را تحمل کند. شیطان نماز را به اندازه حمل یک کوه برای بشر سنگین می کند. انفاق و سایر اعمال نیک را سنگین جلوه می دهد. کنترل زبان از دشنام، فحش، غیبت، تهمت و... زحمت جسمی چندانی ندارد؛ ولی شیطان به قدری این کار را سنگین می کند که برخی از انسان ها می گویند: عادت به غیبت کردیم یا اصلا نمی توانیم غیبت نکنیم. با انجام گناهانی مثل غیبت که حق الناس است؛ انسان با سختی باید راه توبه و نجات را پیدا کند؛ تا بتواند در مسیر بهشت قرار گیرد.

شیطان ملعون، گناه و نافرمانی از دستورات خداوند را زیبا و اطاعت از خدا را سنگین جلوه می دهد. اگر انسان در برابر وساوس شیطان مقاومت نکند؛ شکست خواهد خورد. در نتیجه باید گفت که کلید ورود به بهشت برای یک مسلمان، صبر و استقامت است.

گزیده ای از متن تفسیر نور جناب آقای قرائتی که به تفسیر آیه 30 سوره فصلت پرداخته است، جهت توضیح بیشتر، ذکر می کنیم.

1- آن چه ایمان را بارور می کند و به نتیجه می رساند؛ مقاومت است و گرنه چه بسیار مؤمنانی که بد عاقبت شدند. «قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا»

2- استقامت، در کنار ایمان ارزش است و گرنه کفّار نیز بر باطل خود استقامت دارند. «قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا»

3- خالق بودن خدا را بسیاری قبول دارند؛ ولی در تدبیر امور پای دیگران را به میان می آورند. مهم آن است که انسان در ربوبیت خداوند مقاومت کند یعنی هیچ قانون و برنامه ای را از غیر خدا نپذیرد. «رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا»

4- استقامتی ارزشمند است که طولانی باشد. «ثُمَّ اسْتَقامُوا» (کلمه «ثُمَّ» برای زمان و فاصله های دور است)

5- انسان در اثر ایمان و مقاومت، فرشتگان را به خود جلب می کند. «تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ الْمَلائِکةُ»

6- فرشتگان بر غیر پیامبران نیز نازل می شوند. «تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ الْمَلائِکةُ»

7- بر مؤمنان مقاوم، فرشتگان نازل می شوند. «تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ الْمَلائِکةُ» و بر گناهکاران، شیاطین. «هَلْ أُنَبِّئُکمْ عَلی مَنْ تَنَزَّلُ الشَّیاطِینُ تَنَزَّلُ عَلی کلِّ أَفَّاک أَثِیمٍ»

8- مقاومتِ در راه حقّ، هم خوف از آینده را برطرف می کند. «أَلَّا تَخافُوا» و هم حزن و اندوه نسبت به گذشته را. «لا تَحْزَنُوا»

9- بالاترین هدیه ی آسمانی که فرشتگان برای مؤمنان مقاوم می آورند؛ آرامش روحی و روانی است. «أَلَّا تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا»(تفسیر نور، ج10، ص337-336)

منبع:پایگاه اطلاع رسانی حوزه
211005

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین