۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۲ : ۰۲
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: کربلا یعنی تفسیر قرآن کریم و آنچه خدای منان در قرآن کریم در ارتباط با مومنان و متقین مطرح میکند در کربلا رخ داد و ما باید تلاش کنیم زندگی خود را بر اساس معیارها و آموزه های فرهنگ کربلا بنا کنیم.
حجت الاسلام گنجی با اشاره به اینکه خدای متعال زیارت عاشورا را فرستاد تا فرهنگ کربلا را برای ما بیان کند، گفت: بشر به هر چه برای زندگی کردن و زنده ماندن نیاز دارد در فرهنگ کربلا وجود دارد و این فرهنگ نقص و کمبودی ندارد.
وی با طرح این سئوال که امام زمان(عج) در هنگام ظهور چه فرهنگی را در جامعه جاری میکنند، اظهارداشت: با بررسی در روایات ائمه اطهار(ع) روشن است که حضرت ولی عصر(عج) با ظهورشان فرهنگ کربلا را جهانی و همگانی میکنند و کجیها، انحرافات و فساد را از زمین برمیچینند و دولت کریمه را در جهان می گسترانند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) که فرمودند، خدای متعال ولایت ما اهل بیت(ع) را نقطه مرکزی قرآن و همه کتابهای آسمانی قرار داده است، اظهار کرد: قرآن بدون ولایت نتیجهاش وهابیت، داعش و گروههای تکفیری میشوند و قرآن با امامت ایفای نقش میکند، نماز با ولایت معنا دارد و امام حسین(ع) و یارانشان در میدان جنگ فرهنگ امامت را به عالمیان ارائه دادند.
حجت الاسلام گنجی با تاکید بر اینکه نخستین جملات امام زمان(عج) در روز ظهورشان روضهخوانی برای امام حسین(ع) و شعار یارانشان «یا لثارات الحسین» است، خاطرنشان کرد: دقیقاً فرهنگ کربلا در عصر ظهور تجلی میکند و ایشان برای اهل عالم روضه شهادت جدشان در حالت تشنگی در میان دو نهر آب را میخوانند.
وی تصریح کرد: الگو قرار دادن سیره شهدای کربلا بدون تردید چراغ هدایت و بندگی خداوند را برای انسان رقم می زند و ما باید از این الگوها درس بگیریم و سرمشق خود قرار دهیم.
منبع:حوزه