۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۸ : ۲۲
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود، جهاني انديشيدن در حوزه برنامه ريزي را يادآور شدند و بيان داشتند:
يک مسلمان بلند انديش در برنامه ريزي هاي خود بيش از آنکه به دو حوزه ملي و منطقه اي بيانديشد به حوزه بين المللي مي انديشد و براي آن برنامه ريزي مي کند؛ در برنامه ريزي هاي خود بايد جهاني فکر کنيم و منطقه اي و ملي عمل کنيم تا کساني که به اين سرزمين سفر مي کنند اين مشترکات انساني را مشاهده کنند و جذب شوند.
حضرت آيت الله جوادي آملي افزودند: در عمران و آباداني شهر بايد بدون اختلاف نظر و فارغ از سليقه هاي شخصي و با وسعت دادن به ظرفيت جان خود عمل کنيم.
ايشان با بيان اين مطلب که «ما اگر نيت الهي داشته باشيم مشکلات با عنايت الهي رفع خواهد شد» فرمودند: دو اصل الهي در اين مساله وجود دارد؛ اول اينکه کار کردن و انجام خدمت وظيفه انسان است اما هرگز نبايد به اين کار و نتيجه آن دل خوش و اميدوار باشد چرا که اصل دوم مي گويد نتيجه کار و روزي به دست خداست. لذا ما بايد با همه توان خود تلاش و کوشش کنيم و نگران مشکلاتي همچون کسري بودجه نباشيم چرا که اگر نيت ما الهي باشد حتما کار به ثمر خواهد رسيد.
حضرت آيت الله جوادي آملي اختلاس را معضل اقتصاد کشور برشمردند و گفتند: طبق کلام حضرت امير عليه السلام خيانت به بيت المال آبروي انسان را در همين دنيا مي ريزد.
ايشان خاطرنشان کردند: ما در اين کشور همه امکانات را در اختيار داريم تنها کمي همت و مديريت لازم است تا بتوان اين امکانات را به کار گرفت، بايد مطابق بودجه وارد مرحله انجام برنامه ها شد تا خروجي کار روشن باشد و در نيمه کار ، کارها رها نشود.
منبع:حوزه