کد خبر : ۶۲۵۲۸
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷

خواندن زیارت عاشورا ازروی نسخه«آیت الله قاضی»

پیش از این بخش، طریقه ختم زیارت عاشورا به شیوه‌ای که حضرت آیت الله قاضی خود به آن مقید بودند و به آن توصیه می‌نمودند نیز آورده شده است. مثل اینکه در روز عاشورا چگونه زیارت قرائت شود و در غیر این روز چگونه و نقل قولی از مرحوم آیت الله بهجت درباره نحوه قرائت زیارت عاشورا توسط کسانی که توان قرائت صد لعن و صد سلام آن را ندارند.
عقیق: مسلمیه و روز عرفه که می‌آیند کم‎‌کم صدای رسیدن محرم به گوش می‌رسد. خادمان هیئات که از خیلی قبلتر دنبال جفت و جور کردن کارها بوده‌اند بیشتر تلاش می‌کنند تا همه چیز را آماده برگزاری مجلس عزای اباعبدالله(ع) کنند. و البته خیلی‌ها هم که شاید مسئولیتی جز گریه بر مصیبت آقا و مولایشان نداشته باشند –و چه مسئولیت بزرگی است و چه توفیق بی‌نهایتی- کم‌کم به فکر استفاده هر چه بهتر از این فرصت می‌افتند. چله گرفتن و زیارت عاشورا خواندن یکی از کارهایی است که خیلی‌ها با آمدن ماه محرم مقید به انجام آن هستند و تا اربعین حسینی ادامه می‌دهند. خواندن «کیمیای وصل» برای این دسته از افراد و حتی آنها که هر از گاهی خود را به نمی از دریای زیارت عاشورا می‌رساند مفید و ضروری است.

کتاب «کیمیای وصل» با زیر عنوان «سیری در معارف زیارت عاشورا بر اساس نسخه جمال العارفین حضرت آیت الله حاج سید علی آقای قاضی» منتشر شده است. سوالی که همین الان در ذهنتان شکل گرفته را در همین ابتدا پاسخ می‌دهیم هرچند که مفصلش در انتهای کتاب قرار دارد.

خواندن زیارت عاشورا از روی نسخه «آیت الله قاضی»

نسخه‌ای که به آن اشاره شد و کتاب بر اساس آن سامان پیدا کرده است، یک نسخه از متن زیارت عاشورا است که حضرت آیت الله قاضی بر اساس آن زیارت عاشورا را قرائت می‌کرده است و این نسخه توسط سلسله شاگردان ایشان یعنی آیت الله طباطبایی، آیت الله پهلوانی و آیت الله جعفری تهرانی به مولف کتاب رسیده است.

مولف در انتهای جلد دوم و جایی که به این نسخه می‌پردازد آورده است: «از آنجا که نسخه‌هایی از زیارت عاشورا منسوب به حضرت آیت الله حاج سید علی آقا قاضی در سایت‌ها و نیز در بعضی کتاب‌ها منتشر شده که با نسخه هر دو استاد بزرگوارم مرحوم آیت الله پهلوانی و مرحوم آیت الله جعفری تهرانی متفاوت بوده، بر آن شدم تا نسخه تصحیح شده آن را که حضرت آیت الله حاج آقا سید عبدالله جعفری تهرانی در اختیار این حقیر محض قرار دادند منتشر کنم».

این نسخه تفاوت‌های کوچکی با نسخه منتشره در مفاتیح الجنان دارد و البته توضیحاتی از جمله آنکه در غیر روز عاشورا هنگام قرائت، بجای «هذا یومٌ» در فراز «ان هذا یومٌ تبرکت...» گفته شود: «یومَ قتلِ الحسینِ یومٌ».

این نسخه در انتهای کتاب چاپ شده و توضیحاتی بیشتری درباره سندیت نسخه و موضوعات مرتبط با آن نیز آمده است.

همچنین پیش از این بخش، طریقه ختم زیارت عاشورا به شیوه‌ای که حضرت آیت الله قاضی خود به آن مقید بودند و به آن توصیه می‌نمودند نیز آورده شده است. مثل اینکه در روز عاشورا چگونه زیارت قرائت شود و در غیر این روز چگونه و نقل قولی از مرحوم آیت الله بهجت درباره نحوه قرائت زیارت عاشورا توسط کسانی که توان قرائت صد لعن و صد سلام آن را ندارند.

اما کتاب دو جلدی «کیمیای وصل» که مجموعاً بیش از ۸۰۰ صفحه دارد تنها همین دو نکته –البته ارزشمند و مغتنم- را در خود جای نداده است. این کتاب دریچه‌ای است برای فهم بیشتر زیارت عاشورا و انس بیشتر با آن و بهره‌مندی بیشتر از آن.

۶۰ صفحه ابتدایی کتاب به بیان نکاتی درباره زیارت عاشورا اختصاص دارد. نکاتی مثل «معنای زیارت»، «نمونه‌ای از آثار دنیوی زیارت عاشورا»، «توصیه برزخی علامه امینی» و «توصیه به قرائت هر روزه زیارت عاشورا» که کمک می‌کنند با فهم بیشتر نسبت به جایگاه رفیع این زیارت نورانی به دامن آن چنگ بزنیم.

از اینجا به بعد و در قالب بیش از ۷۰۰ صفحه مولف به شرح نکات اخلاقی، عرفانی و اعتقادی هر فراز از این زیارت قدسی پرداخته است. مولف در هر بخش ابتدا فراز مربوطه را آورده و سپس به شرح آن اقدام کرده است. برای مثال در همان فراز ابتدایی «السلام علیک یا اباعبدلله» مطالبی چون «آسانترین ابزار تکریم»، «رقص جان»، «جامع‌ترین ادب و دعا»، «توصیه‌ای راهگشا از فقیه عارف» و... ذکر شده است.

مولف به همین طریق زیارت عاشورا را به فرازهایی که پیوند بیشتری با یکدیگر دارند تقسیم کرده و به شرح هر کدام پرداخته است. در لابلای مطالب و به فراخور موضوع و نیاز مخاطب، مولف به ارائه حکمتها و توصیه‌های کاربردی و عملی پرداخته است که مطالعه آنها چراغ راهی پیش روی خواننده قرار می‌دهد تا با اتمام این کتاب علاوه بر افزایش دانش و فهم، دستوراتی عملی هم برای اجرا و سیر و سلوک داشته باشد. مطالبی چون «سیره و توصیه مرحوم آیت الله قاضی در عزای حضرت حسین(ع)» از این دسته‌اند.

در واقع باید گفت که کتاب «کیمیای وصل» همچون آثار پیشین مولف فقط جنبه تئوری و نظری نداشته و به نوعی راهنمای عملی سیر و سلوک نیز هست. مولف گرانقدر پیش از این در «سلوک با همسر» که کتابی برای ارتقای معنوی و اخلاقی خانواده‌ها و اصلاح رابطه زوجین است، یا در «بالاترین نذر» که طریقه ختم حدیث شریف کساء است و یا در «باده گلگون» که چهارصد و چهل کلمه در سیر و سلوک الی الله از مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی است نیز این رویه را پیش گرفته بود.

گفتنی است که اگر شما هم خواهان این کتاب خواندنی که انتشارات تراث به قلم «ص.ج» منتشر کرده است هستید، کافی است عدد ۵۰ را به شماره ۰۹۳۵۱۲۶۸۸۳۴ ارسال کنید تا این کتاب ۴۴هزار تومانی(هر جلد ۲۲ هزار تومان) را با یک هزار تومان هزینه ارسال در تهران (مجموعا ۴۵هزار تومان) در هر کجای تهران و بدون هزینه ارسال (همان ۴۴هزار تومان) با پست در هر کجای ایران دریافت کنید.

در پایان شما را به خواندن ۵ نکته خواندنی از کتاب درباره اهمیت و جایگاه زیارت عاشورا و اقامه عزای سید الشهدا(ع) که در پشت جلدهای کتاب هم ذکر شده است دعوت می‌کنیم:

خواندن زیارت عاشورا از روی نسخه «آیت الله قاضی»

خواندن زیارت عاشورا از روی نسخه «آیت الله قاضی»

منبع:رجا

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین