وی تصریح کرد: این نوع مساجد قدیمی روی اصول ریاضی، هندسی و عرفانی ساخته شده که در واقع روی حساب و کتاب است، اما مساجدی که الان ساخته میشوند هر کدام یک اشکال بزرگ دارند.
طالبزاده در این باره تصریح کرد: ما در کشورمان در مورد همه موضوعات جشنواره برگزار میکنیم مگر موضوع معماری مساجد که باید به صورتی دقیق روی آن بحث و نظر ارائه کرد تا معماری مدرن نیز همسو با فرهنگ ما در مساجد ظاهر شود.
وی به دیگر آسیبهای مورد توجه مساجد در ایران اشاره و اظهار کرد: در ایران برعکس همه کشورهای اسلامی، فقط در ساعاتی از روز ورودی مساجد به روی مردم باز است! یعنی اگر کسی بخواهد در ساعاتی غیر از ساعت اذان برای ادای نماز به مسجد برود، مساجد بسته هستند و به نظر من این رفتار نوعی بدسلیقگی و عقبماندگی یا به عبارتی تفکر محلی است، چرا که مطمئنم در هر محلهای افراد زیادی هستند که حاضرند داوطلبانه در ساعات روز به مسجد بیایند و خدمت کنند.
طالب زاده در مورد ارائه راهکاری برای جذب بهتر و بیشتر مردم به مساجد نیز بیان کرد: قاعدتا معماری جذاب و رفتار خوش در تحقق این مهم موثر است، همان طور که شهر رم یا اصفهان از قدیم معماری داشته است.
دبیر همایش بینالمللی افق نو در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا برخی افراد در جهان به مساجد بیحرمتی میکنند یا دست به تخریب آن میزنند، گفت: به نظر من افرادی که عقل نداشته باشند چنین کارهایی را انجام میدهند، در واقع ممکن است این افراد به موزه هم بروند و همه آثار تاریخی را نیز از بین ببرند. این اتفاق تنها در مورد مساجد اتفاق نمیافتد و برخی به کلیساها نیز بیحرمتی میکنند. میتوان این نوع رفتار را نوعی مریضی و حساسیت شیطانی بنامم که بروز این نوع رفتار سنی، شیعه، مسیحی و غیره ندارد؛ البته تابحال ندیدهام که در جایی کنیسهای را تخریب کنند، اما مسیحیان و مسلمانان زیاد مورد هدف قرار گرفتهاند.
منبع:مهر