عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۵۷۱۱۱
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۵
در نشست «دين، نشاط، زندگي» پاسخ داده شد؛
يك استاد طب اسلامي در حرم مطهر رضوي به بيان نكاتي مهم در زمينه خوردن سحري و افطاري پرداخت.
عقیق:حجت الاسلام و المسلمين مهدوي نيا در ويژه برنامه «دين، نشاط، زندگي» كه با حضور زائران و مجاوران بارگاه منور رضوي در صحن جمهوري اسلامي برگزار شد، به موضوع تغذيه صحيح در ماه مبارك رمضان پرداخت.
وي با اشاره به اينكه در روايت معصومين(ع) از روزه به عنوان يك فرآيند درمانگري ياد شده است، ابراز داشت: در حوزه پزشكي يك دوره درماني، يك ماه به طول مي انجامد، به همين دليل روزه ماه مبارك رمضان در دوره يك ماهه بسياري از سموم را از بدن دفع و فعاليت كبد، كليه و دستگاه گوارشي را تنظيم مي كند.
اين كارشناس طب اسلامي با بيان اينكه روزه سبب مقاوم سازي بدن مي شود، اظهار داشت: بالارفتن هوش، نشاط روحي، احساس آرامش و كمتر شدن استرس برخي از فرآيندهاي روزه به شمار مي رود.
وي در ادامه درباره چگونه افطار كردن گفت: در هنگام افطار استفاده از نوشيدني هاي گرم در كنار شيريني هاي طبيعي چون خرما و عسل مورد توصيه اهل بيت(ع) قرار گرفته است.
اين كارشناس ديني استفاده از آب سرد در هنگام افطار را علت احساس كسالت بعد از افطار معرفي كرد و ابراز داشت: در ابتداي افطار استفاده از نوشيدني هاي سرد، افزون بر كسالت و سستي باعث غلظت خون، كبد چرب و گرفتگي رگ مي شود.
وي با اشاره به اينكه خوردن آش رشته به خاطر سخت هضمي براي افطار مناسب نيست، اظهار داشت: سوپ و حليم بهترين غذا براي افطار به شمار مي رود و به طور كلي غذاهايي كه هضم آن ها آسان است، بر خلاف غذاي خشك مثل پيتزا، كوكو، ... براي افطار مناسب است.
مهدوي نيا با تاكيد بر مصرف سبزيجات و ليمو ترش هنگام افطار و سحر بيان داشت: نوشيدن شربت سكنجبين، تخم شربتي و خاكشير باعث رفع تشنگي مي شود و بهتر است يك تا دو ساعت بعد از افطار از ميوه هاي متنوعي چون هندوانه و خربزه، انگور و ... استفاده كرد.
وي خوردن آب ميان افطار و سحر را عامل ضعف و درد معده معرفي كرد و اظهار داشت: 30 تا 40 دقيقه بعد از افطار بهترين زمان براي ميل آب و ديگر نوشيدني هاست.
اين استاد حوزه افزود: در خوردن غذاي سحري بايد وسعت وقت وجود داشته باشد و از غذاي هاي چرب، سرخ كردني، خشك و سنگين هضم پرهيز شود.
وي تاكيد كرد: غذاي سحري هر مقدار سبك هضم باشد، قدرت و مقاومت بدن در برابر گرسنگي بيشتر مي شود، همچنين خوردن خربزه بعد از سحري از تشنگي در طول روز جلوگيري مي كند.


منبع:حج
211008

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین