کد خبر : ۵۵۵۱۹
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۹
سید جواد هاشمی در دهه تکریم و غبارروبی مساجد:

اهمیت مسجد در بیان بازیگر معروف

سیدجواد هاشمی بازیگر سینما و تلویزیون گفت: برنامه‌های فرهنگی هیچ آسیبی به جایگاه رفیع مسجد وارد نمی‌کند، بلکه باید دانست انجام هر فعلی که منجر به اشاعه فرهنگ دینی شود قابل تقدیر و ستایش است.
عقیق:سیدجواد هاشمی بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی ضمن اشاره به اینکه مسجد فقط محل عبادت نیست، گفت: مسجد در زمان پیامبر (ص) دارالتبلیغ و بهترین مکان برای تبادل اخبار و اطلاعات بین مسللمانان بود.
وی با بیان اینکه مسجد بهترین مکان برای انجام فعالیت‌ها و برنامه‌‎های فرهنگی است، افزود: این مکان مقدس می‌تواند به عنوان یک نهاد آموزشی و حتی ورزشی در بسیاری از زمینه‌ها فعالیت کند. اما متاسفانه به دلیل کج‌سلیقگی و عدم مدیریت مناسب، امروزه شاهد این مهم نیستیم.
هاشمی در ادامه با تأکید بر نقش مهم ائمه جماعت و هیأت امنای مساجد در جذب مردم و بخصوص جوانان به مساجد گفت: تنها هنگامی که ائمه جماعت رفتار مناسبی در برخورد با جوانان داشته باشند و هیأت امنای مساجد نیز برای سلیقه و نگاه افراد احترام قائل شوند، می‌توان از جوانان انتظار حضور فعال در این حوزه داشت.
وی با بیان اینکه بهترین دوران زندگی من در مسجد سپری شد و کار تئاتر و موسیقی را از مسجد آغاز کردم، بر ضرورت برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در مساجد تأکید کرد و گفت: نباید به بهانه مقدس بودن حریم مسجد، از برنامه‌های فرهنگی غافل ماند چراکه این برنامه‌ها نه تنها هیچ آسیبی به جایگاه رفیع مسجد وارد نمی‌کند بلکه باید دانست انجام هر فعلی که منجر به اشاعه فرهنگ دینی شود قابل تقدیر و ستایش است.
وی ایجاد شبکه‌های مشاوره‌ای و همچنین برگزاری جلسات روان‌کاوی برای حل اختلافات خانوادگی را یکی از ظرفیت‌های مسجد دانست و اظهار داشت: مسجد باید مأمنی محکم برای خانواده‌ها باشد؛ این سنت پیامبر و نوعی انتشار مکارم اخلاق است.
هاشمی، وجود کتابخانه غنی را یکی دیگر از ویژگی‌های مسجد عنوان کرد و گفت: با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های خود مساجد می‌توان مراکزی را برای پخش فیل‌ و دیگر محصولات فرهنگی در نظر گرفت.
وی با اشاره به اینکه درب مساجد نباید فقط به هنگام اذان باز و پس از اقامه نماز جماعت بسته شود، افزود: با حضور یک معلم پرورشی، یک مشاور و راه‌اندازی اطاق‌های تربیتی می‌توان زمینه مناسبی برای جذب بیشتر جوانان به مساجد فراهم کرد.
هاشمی در ادامه با تأکید بر اینکه به دلیل مقدس بودن مسجد، هر فعل مقدسی را می‌توان در مسجد انجام داد، به نقش پررنگ مساجد در گره‌گشایی از مشکلات مردم اشاره کرد و گفت: با استفاده از پتانسیل مساجد و راه‌اندازی مراکز درمانی و بهداشتی خیریه و همچنین تأسیس صندوق‌های پس‌انداز خیریه می‌توان گام‌های بزرگی در رفع مشکلات و مسائل روزمره مردم برداشت.
این بازیگر سینما در پایان اظهار امیدواری کرد در آینده با شناخت بیشتر امکانات و ظرفیت‌های مسجد، برنامه‌های فرهنگی-هنری گسترده‌ای زیر گنبد و گلدسته مساجد برگزار شود.

 

* امام جماعت خوب باید با زبان جوان و شبهات رایج آشنا باشد
حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران، درباره جایگاه مسجد و اهمیت آن در جامعه به ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: خداوند متعال فرمودند «إنّ بیوتی فی الأرض المساجد» مساجد خانه من در زمین هستند. به این معنی که مساجد، پناهگاه جامعه هستند یعنی مردم در زمان مشکلات جامعه و تمام گره‌هایی که از نظر اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بر آنها پیش می‌آید باید به مساجد پناه ببرند و آنجا دارالشفاء است. از لحاظ فردی نیز اگر کسی که مشکلی دارد بهتر است برود و در مسجد نماز بخواند چراکه امام صادق (ع) فرموند که اگر مشکلی پیدا کردید دو رکعت نماز بخوانید و مشکل خود را با خدا مطرح کنید.
وی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که خود نماز «استعین بالصبر والصلاة» است یعنی خدای متعال نماز را سنگر و پناه جامعه قرار داده است؛ این نماز به بهترین وجه در مسجد آن هم به صورت جماعت عملی است. در واقع خداوند متعال، اساس نماز را به جماعت منظور فرموده است و آیات سوره مبارکه فاتحه الکتاب که خواندن آن در تمامی نمازها واجب است در جایی که می‌گوییم «تنها تو را می‌پرستیم و تنها از تو کمک می‌خواهیم»، مبین آن است که در هر عبادتی باید به صورت جمعی به پیشگاه پروردگار متعال رفت و نماز جماعت در اسلام از اهم مسائلی است که بر آن تاکید شده است.
حجت‌الاسلام صدیقی تاکید کرد: این امر مهم در مسجد عملی می‌شود و اجتماع مردم برای نماز جماعت در مسجد، آثار و برکات و لوازمی دارد برای اینکه وقتی این جماعت از 10 نفر بالاتر رود ثواب نمازگزاران را حتی ملائکه هم نمی‌توانند بنویسند و خدا در رحمت بی پایان خودش را به روی نمازگزاران جماعت باز می‌کند.
وی همچنین ادامه داد: در این مکان مقدس علاوه بر این مسائل، مشکلات مردم و مسائل حلال و حرام مطرح می‌شود. مسجد همچنین محل آموزش و تربیت و روشنگری در مورد استکبار و دشمنان است. آسیب‌شناسی‌ها در مسجد انجام می‌شود. اخلاقیات نیز در مسجد تامین و ارتباط فرد و جامعه با خدای متعال نیز در این مکان مقدس برقرار می‌شود. بنابراین همه برکات یکجا در مسجد اتفاق می‌افتد و به ویژه اگر جوانان عادت کنند رونق مسجد باشند، یاد ندارم کسی با این تعاریف معتاد یا دزد و خلافکار شده باشد. مسجد بیمه‌گر انسان است و هم آبروی دنیایی را حفظ می‌کند و هم آبروی آخرت را می‌خرد.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: در این راستا، ائمه جماعات باید شکارچیان خوبی باشند و باید برنامه‌هایی را در مساجد عملی کنند که جاذبه داشته باشند و از جوانان دعوت به حضور کرده و به آنها مسئولیت واگذار کنند. اگر این برنامه‌ریزی دقیق باشد و امام جماعت نیز اخلاق نبوی داشته باشد، مسجد همانی خواهد شد که امام خمینی(ره) فرمودند.
وی در ادامه سخنانش درباره ویژگی‌های یک امام جماعت خوب نیز گفت: در قدم اول برای امام جماعت، «تقوا» مهم است. دوم، اخلاق اجتماعی و سوم باید پاسخگوی نیازهای جامعه در بعدهای اخلاق، احکام، اعتقادات و شبهات رایج باشد و در این راه باید سعه صدر داشته باشد و پدری کند و هم داروهای اسلامی که همانا اخلاقیات و معارف هست را در اختیار داشته باشد تا مشکلات را حل کند. نظم و انضباط و حضور همیشگی در مسجد نیز از جمله ویژگی‌های لازم یک امام جماعت خوب است.
حجت‌الاسلام صدیقی درباره ورود برخی شبهات به دلیل تکنولوژی‌های روز و سخت‌تر شدن کار ائمه جماعات توضیح داد: به نظر من این شبهات چیز جدیدی ندارند الا اینکه به این شبهات آب و رنگ بیشتری داده‌اند، یعنی محتوا همان محتوای قبلی و زهر است و تنها رنگ کپسول‌های آن عوض شده است. جوانی که مسجدی باشد اصلا سراغ چنین شبهاتی نمی‌رود و خیلی از اینها در ذهن او حل شده است. مع ذلک باید با زبان جوان و همچنین شبهات رایج آشنا بود و فکر و راه‌حلی برای آن ارائه کرد.



منبع:فارس
211008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین