کد خبر : ۵۵۱۴۵
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳
آیت الله جوادی آملی:

گسترش عقلانیت؛اهم برنامه های جامعه مهدوی

برنامه اهمّ امام زمان در جامعه مهدوی آن است که مردم را عاقل کند، چون مردمِ عاقل هستند که عدل را می‌پذیرند.
عقیق:آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق این هفته خود که همزمان با ایام میلاد امام زمان(عج) و رحلت امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به این دو مناسبت مهم اظهار داشت:جریان امامت مثل جریان نبوّت، نعمت الهی است؛ گرچه همه موجودات به عنوان نِعم الهی مطرح هستند و همه نعمت‌ها هم از ناحیه خداست، امّا هر نعمتی را منّت نمی‌گویند؛ منّت به معنای نعمتِ بزرگ است لذا نبوّت، رسالت و قرآن کریم و همچنین امامت را خدا به منّت تعبیر کرده است. این نعمتها را خدا به همه انسانها عطا کرده اما تنها مؤمنان و اهل تقوا از آنها بهره می‌برند.

وی ادامه داد: وجود مبارک ولی عصر(ارواحنا فداه) منّت است، مثل وجود مبارک پیغمبر(ص) که برای بشر منّت به معنای نعمت عظماست؛ خدای سبحان، آسمان و زمین و شمس و قمر را به عنوان نعمت عظما ندانست، فرمود اینها اموری هستند که بالأخره روزی بساطشان برچیده می‌شود، اما نعمت ولایت، نعمت نبوّت، نعمت امامت چون «عندالله» است همچنان باقی و ابدی است.

آیت الله جوادی آملی دو برنامه مهم ولی عصر(ارواحنا فداه) را گسترش عدالت و عقلانیت دانست و گفت: وجود مبارک ولی عصر(ارواحنا فداه) دو برنامه رسمی دارد: یکی گسترش عدل و داد که این برنامه مهم امام زمان(عج) است؛ اما برنامه اهمّ وی در جامعه مهدوی آن است که مردم را عاقل کند، چون مردمِ عاقل هستند که عدل را می‌پذیرند. اداره مردمِ عاقل سخت نیست؛ یعنی هفت میلیارد بشر اگرخردمدار و عقل‌محور باشند، اداره‌شان سخت نیست و کار حوزویان و دانشگاهیان که مسیر علمی حضرت(عج) را طی می‌کنند، این است که هم خودشان عاقل شوند و هم جامعه را به عقل دعوت کنند.

وی در فراز دیگری از سخنان خود به نقش والای امام خمینی(ره) در احیاء دین و مجاهدتهای وی در این راه اشاره کردند و فرمودند:

امام(رضوان الله علیه) با تحمل تبعید و زندان و با تلاش و کوشش خود در سالیان متمادی، دین را در دل‌های مردم جا داد و دین به همت وی در درون دل‌های مردم راه پیدا کرد. امام مردم را اینگونه تربیت کرد و نظام اسلامی را مستقر ساخت.

آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: تحت همین تربیت امام بود که آرزوی بسیاری از جوانان این بود که شهید شوند! این عزیزانی که جبهه می‌رفتند و گاهی ما اینها را از زیر قرآن رد می‌کردیم، همه همراه خود پرچم یا زهرا و یا حسین داشتند چرا که ما در جنگ جهانی اول و دوم و کودتای ننگین ۲۸ مرداد همین پرچم سه رنگ را داشتیم اما کاری از پیش نرفت؛ از این پرچم سه رنگ کاری ساخته نیست، بله ما برای حفظ این پرچم سه رنگ کشور، قیام می‌کنیم، کشته می‌شویم و این را هم شهادت می‌دانیم، امّا آن پرچم یا زهرا و یا حسین این حرف را به ما آموخت و این کار امام بود که این فرهنگ را در دل‌ها جای دهد.

وی بیان داشت: کار امام، کار عظیمی بود، مگر تصرّف در دل‌ها کار آسانی است؟ دلِ انسان آن‌قدر مستقل و بزرگ است و عظمت دارد که حرف هیچکس جز پیام دل‌آفرین را قبول نمی‌کند، بسیار دشوار است که کسی بر دل‌های مردم مسلّط شود، اما امام راحل بر دل‌ها مسلّط شد و دل‌ها را ظرف حرف سیدالشهداء کرد، ظرف حرف اهل بیت علیهم السلام کرد.

آیت الله جوادی آملی با تاکید بر حفظ آرمان ها و راه امام(ره) بیان داشت: کسی می‌تواند در جان مردم نفوذ کند که جانانه حرف بزند و حرفِ دل مردم را بزند، امام این طور بود. ایشان نه معصوم بود و نه معصوم‌زاده، اما با مجاهدت این راه را پیمود و اینک نیز این راه باز است! ما با زبان خودمان با گوش مردم و با جانمان با جان مردم رابطه داریم؛ اگر این جان طیب و طاهر باشد با جان مردم رابطه قوی خواهد داشت و این کار را امام تجربه کرد؛ این راه برای همیشه و برای همه باز است.

وی ادامه داد: در تلخ‌ترین دوران زندگی! یعنی بعد از جنگ جهانی اول و دوم بود که جاهلیت مدرن حاکم بود و جز کشتار و غارتگری چیزی نبود، وجود مبارک امام(رضوان الله علیه) توانست مردم را اصلاح کند، پس این ظرفیت هست و این قابلیت برای هر زمان و زمینی هست و همه ما هم موظفیم این راه را برویم و این راه هم رفتنی است!


منبع:مهر


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین